به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، صبح امروز در نشستی خبری که بهمنظور تشریح فعالیتها و برنامههای این نیرو در ستاد نداجا برگزار شد، با اشاره به عملکرد مؤثر نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: نیروی دریایی در 7 آذر عملیات موفقیتآمیز مروارید را اجرا و طی آن نیروی دریایی دشمن را به طور کامل منهدم کرد
وی افزود: نداجا در این عملیات موفق شد دو پایانه نفتی البکر و الامیه عراق را نابود کرده و بزرگترین ضربه را به اقتصاد دشمن وارد کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش سومین نتیجه عملیات مروارید را محاصره دریایی عراق برشمرد و گفت: این عملیات از بُعد تجارت و صادرات و واردات، دشمن را محصور کرد و دومین ضربه اقتصادی را به او زد.
دریادار سیاری ادامه داد: نتیجه بعدی عملیات، نشان دادن سیادت کشورمان به دشمن و توانمندی ایران به کشورهای فرامنطقهای بود.
وی بیان کرد: وقتی نیروی دریایی رژیم بعثی از بین رفت، کشورهایی که از این رژیم حمایت میکردند تجهیزات جنگی در اختیار او گذاشتند؛ اما تنگه هرمز همیشه در دست ما بوده و رژیم بعثی اجازه عبور از آن را نداشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: آنها میخواستند از طریق جزیره خارک اقدام کنند و همچنین بندر امام(ره) را از صادرات ساقط کرده و دست ما را در تجارت ببندند؛ لذا ما با انجام 150 عملیات اسکورت، و اسکورت 10 هزار نفتکش اجازه ندادیم که دشمن به اقتصاد کشور ضربه بزند.
امیر سیاری با اشاره به حضور تفنگداران نداجا در مقاومت 34 روز خرمشهره گفت: محور اصلی حماسه 34 روزه دفاع از خرمشهر را نیروی دریایی به عهده داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: نیروی دریایی بهمنظور توسعه دریامحور به دنبال انجام دو ماموریت است؛ اول توسعه سواحل مکران، و دوم تامین اقتدار دریایی.
فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان کرد: تا به امروز با 36 ناوگروه 700 هزار کیلومتر دریانوردی در آبهای آزاد داشتیم.
دریادار سیاری درباره محورهای گشت دریایی و مأموریتهای نداجا گفت: ما در دو محور منطقه امام محمدباقر(ع) که خلیج عدن، بابالمندب و دریای سرخ را شامل میشود، و منطقه امام صادق(ع) که از غرب هندوستان تا جنوب را در بر میگیرد به اجرای مأموریت میپردازیم و گاهی نیز برای تأمین امنیت به سمت تنگه مالاگا پیش میرویم.
وی تصریح کرد: تاکنون برای برقراری امنیت، 2هزار و 500 روز دریانوردی کرده و در این مدت سه هزار و 325 فروند کشتیهای مختلف اعم از تجاری و نفتکش را اسکورت کردهایم. همچنین 200 مورد با دزدان دریایی درگیری داشته و تعداد 22 مورد کمک به کشتیهای دیگر کشورها کمک کردهایم.
* اجرای رزمایش گسترده ولایت 94 و رزمایش تخصصی موشکی و هوادریا
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره برنامههای آتی نداجا نیز گفت: رزمایشهای تخصصی موشکی، و رزمایش هوا دریا را به مناسبت 7 آذر انجام خواهیم داد.
امیر سیاری با اشاره به رزمایشهایی که این نیرو تاکنون برگزار کرده است، اظهار داشت: تاکنون رزمایشهای مختلفی را در حوزههای تخصصی، پرتاب موشک، پرتاب اژدر، عملیات ویژه، تخصصی زیردریایی و دو مورد تمرین یک روزه را با کشورهای هند و روسیه در دریای خزر اجرا کردهایم.
وی همچنین از اجرای رزمایش گسترده ولایت 94 در سه ماهه چهارم سال جاری خبر داد و افزود: یک رزمایش مشترک امداد و نجات را نیز با کشور عمان در اواخر آذر ماه و اوایل دی ماه برگزار خواهیم کرد.
فرمانده نداجا در ادامه با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر شلیک موشکهای کروز از دریایی خزر به سمت مواضع تروریستهای سوریه عنوان کرد: 20 درصد منطقه دریای خزر تحت کنترل ما است و تحرکات را رصد میکنیم؛ اخیرا هیچگونه پرتاب موشکی از این منطقه به سمت سوریه انجام نشده و اگر چنین پرتابی صورت گرفته باشد، از ناحیه شمال دریای خزر بوده است.
امیر سیاری تأکید کرد: البته ما همواره آمادهایم و بنا به صلاحدید سلسلهمراتب آمادگی انجام ماموریت را داریم، و اجازه ورود هیچ کشتی نظامی را بدون مجوز به منطقه نمیدهیم.
وی در تشریح برنامههای نداجا عنوان کرد: فردا از تعدادی از پروژههای جهادی این نیرو در بحث تولید تجهیزات مورد نیاز را در ستاد نداجا رونمایی خواهیم کرد. همچنین روز 16 آذر الحاق حوض شناور 2 هزار تنی را در بندر انزلی خواهیم داشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: الحاق چندین یگان شناور و پروازی در 10 آذر در بندرعباس از دیگر برنامههای نداجا در این ماه خواهد بود.
دریادار سیاری ادامه داد: ناو «تنب» پس از تعمیرات چند ساله، در ماه جاری به ناوگان جنوب کشور ملحق میشود.
وی همچنین از الحاق هواپیماهای ترابری، انواع بالگردها و حوض شناور تعمیراتی به پایگاه دریایی بندرعباس، در تاریخ دهم آذر خبر داد و افزود: حوض تعمیراتی و تعدادی بالگرد نیز در 4 آذر به پایگاه دریایی بوشهر ملحق خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: ناوگروه سی و ششم متشکل از ناوشکن جماران و ناو پشتیبانی بوشهر هماکنون در منطقه خلیج عدن و تنگه بابالمندب در حال اجرای مأموریت هستند، و همچنین ناوگروه سی و هفتم در دهم آذر ماه جهت اجرای مأموریت به منطقه اعزام خواهد شد.
انتهای پیام/