به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته (دوشنبه) در دیدار با نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر لرستان در سخنانی با بیان اینکه متأسفانه لرستان جز استانیهایی است که به نظر میرسد در بسیاری از شاخصها از میانگین کشوری عقبتر است و این نشانه این است که به تمرکز و توجه بیشتری در حوزه توسعه زیرساختها و ابعاد مختلف کاری این استان نیازمند است، اظهار داشت: ما به نوبه خودمان تلاش کردهایم با توجه به جنس کاری که بر عهده داریم، این امر محقق شود. بعد از این هم تلاش خواهیم کرد این مسیر ادامه پیدا کند.
مردم باید در ابعاد مختلف به میدان بیایند
وی در ادامه با اشاره به اینکه این جلسه را در هر استان برگزار میکنیم، عنوان کرد: دلیل این امر این بوده که شما عزیزان رهبران اجتماعی هستید، کسانی هستند که در جامعه مرجعیت فکری دارید، اگر نخبگان یک جامعه به یک باور برسند که میبایست در اوضاع کشور تغییر ایجاد کنند و مسیر تغییر را هم پیدا کنند، میتوانند جامعه را هم با خود همراه کنند و به پیش ببرند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، بیان داشت: دولتها به تنهایی و بدون نخبگان و خواص نمیتوانند تحولات اساسی، بنیادین و ماندگاری را ایجاد کنند. دولت نمیتواند بهتنهایی نهادسازی اجتماعی کند، سلامت اجتماعی جامعه را افزایش و آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد، نمیتواند روی سبک زندگی مردم اثرگذار باشد، نخبگان، خواص جامعه هستند و میتوانند این کار را انجام دهند.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر اینکه دولت میتواند بهصورت موقت با سرمایهگذاری یک اقتصاد پایدار، رو به رشد و تعالی را داشته باشد، اما حفظ و نگهداری آن نیازمند به رویکرد نخبگانی دارد، افزود: وقتی مفهوم مردمیسازی را ذکر میکنیم و میگوئیم در ابعاد مختلف باید مردم به میدان بیایند، این امر نیاز به سازماندهی، طبقهبندی و رهبری دارد، نخبگان میتوانند این امر را عملیاتی کنند.
در پیشانی نخبگان، نخبگان ایثارگر هستند
وی تأکید کرد: همچنین در تبیین و آگاهسازی، در جهاد تبیینی که مقام معظم رهبری میفرمایند، امور توضیح داده شود. رسانهها این امر را انجام میدهند، اما برای استمرار و تبیین آن نیازمند به همراهی نخبگان در سطح جامعه هستیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر اینکه در پیشانی نخبگان، نخبگان ایثارگر هستند، چون آنها با انقلاب اسلامی همخون هستند، برای پیروزی و حفظ این انقلاب جان دادهاند، باورمندی و همراهی آنها بیشتر است و طبیعتاً انگیزههای بالاتری دارند تا این پرچم پرافتخار برافراشته باشد و به قلههای بالاتر برسانند، گفت: ایثارگری یک مقطع زمانی و مکان خاصی ندارد، چون ما کشوری مستقل هستیم و مردمی عزتمند هستیم و میخواهیم روی پای خود باشیم و تحت سلطه نباشیم یک جنگ همهجانبه، تمامعیار و بدون زمان علیه ما در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و… وجود دارد.
قاضیزاده هاشمی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یک عده دشمنان خارجی داریم و یک عده هم در داخل کشور همراه با دشمن شدهاند و یا فریب خوردهاند، گفت: نقص در میان مدیران و مسئولان را به مکتب و انقلاب سرایت میدهند، در مسلمانان عیب میبینند و این نقص را خدایی ناکرده به نقص در اسلام ارجاع میدهند.
وی گفت: همین امر هم کار ایثارگران را سختتر میکند، چون قبلاً در جنگ سخت بودهاند و دشمن قابل نشان دادن بوده، امروز در ابعاد مختلف زندگی وجود دارد، عدم باور به داخل و عنایت به خارج هست، این یک غلبه فرهنگی دشمنان هست در یک جنگ فرهنگی.
واگذاری برنامهها به تشکلها و چهرههای مؤثر و فعال ایثارگر
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ضمن اینکه مسئولان باید به این امر دقت کنند، نیازمند به یک گفتمانسازی انقلابی در سطح جامعه در چنین شرایطی هستیم، بیان داشت: با همان اعتماد به نفس دوران دفاع مقدس و مقابله با قدرتهای برتر نظامی چند هزار میلیارد دلاری، امروز جلوی دشمنان ایستادهایم و نمیتوانند به این خاک مقدس ذرهای تعرض کنند، اینجا این اعتماد به نفس و خودباوری ایجاد شده، عزت شکل گرفته است.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر اینکه نخبگان موتور پیشبرنده جامعه هدف هستند، گفت: کارآفرینی خودش علم، دانش و هنر است، ۱۵ درصد جامعه میتوانند کارآفرین باشند، تا به الآن هم شاید هزاران میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی بین ایثارگران توزیع کردهایم، در طول این ۴۰ ساله، اما اثر عملی آن این است که همچنان بیکاری بالاتر است، وقتی میگوئیم نخبگان جامعه ایثارگر باید پیشران باشند یعنی آنها باید خطوط اشتغال خود را توسعه بدهند تا سایر ایثارگران نیازمند شغل را مشغول کنند و ما این منابع را برای شغل پایدار هزینه کنیم.
وی با تأکید بر اجرای منابع تبصره ۱۶، بیان داشت: عزیزانی که در عرصههای مختلف فعال هستند، میداندار باشند، جامعه هدف را سازماندهی کنند، بنیاد شهید هم کمک کند، در حوزههای مختلف فرهنگی و اقتصادی فعالیت داشته باشند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با تاکید بر اینکه یکی از برنامههای مهم ما واگذاری اقدامات و برنامههای فرهنگی به تشکلها و چهرههای مؤثر و فعال ایثارگر در حوزههای مختلف است، تصریح کرد: این ساز و کار درست مردمی کردن امور است.
حمایت از ایثارگران در حوزه اقتصاد دانشبنیان
قاضیزاده هاشمی در ادامه با اشاره به برگزاری کنگره شهید بروجردی بعد از ۴۰ سال، گفت: خیلی دیر این کنگره برگزار شد، ما شخصیتهای بزرگی داریم که قلههای شناخته شده هستند، وظیفه داریم که شهیدپژوهی و شهیدمحوری و شهیدمحوری در هر مدرسه، محله، مسجد و… مبنا باشد، این اساس اقدامات فرهنگی این دوره بنیاد شهید است.
وی با اشاره به اقدامات دیگر مانند ساخت فیلم، سریال و… در این حوزه، گفت: اما اساس کار این است و تلاش کردهایم در این حوزه حرکت کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با تاکید بر کار جهادی از سوی ایثارگران، افزود: ما در این دوره با همکاری معاونت علمی رئیس جمهور کارهای جدی در حوزه توسعه شرکتهای دانش بنیان و ایجاد خانههای خلاق شروع کردهایم.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به ایجاد اداره کل استعداد یابی مدیران آینده ایثارگر، گفت: این اداره کل علاوه بر استعدادیابی، وظیفه آموزش مدیران را هم دارد.
وی گفت: در هر حال میخواهیم از خود جامعه هدف برای خدمت به جامعه هدف و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در کل کشور استفاده کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با اشاره به حمایت از ایثارگرانی که در حوزه اقتصاد دانشبنیان فعالیت دارند، گفت: بودجه بنیاد شهید ۳۰ تا ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده در سال ۱۴۰۰، الان به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
انتهای پیام/ 118