به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته (دوشنبه) در نشست هماندیشی با نخبگان تشکلهای شاهد و ایثارگر استان لرستان با بیان اینکه حضور در جمع مردم غیور و دلاور استان لرستان باعث افتخار است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری مردم لر را با صفا، درخشان، مخلص مثل آب زلال و عاشق دین معرفی میکنند و میفرمایند که خدمت به این مردم خدمت به دین است، این جایگاه خدمت والا است که رهبر معظم انقلاب اینگونه به این مردم توجه دارند، لازم است مسئولان استان لرستان با توجه به اینکه این استان در بسیاری از شاخصها که میانگین آن از کشور عقب است توجه بیشتری به توسعه و زیرساختهای این استان داشته باشند و ما تلاش کردیم این کار محقق شود و این مسیر ادامه پیدا کند.
معاون رئیس جمهور خطاب به نخبگان شاهد و ایثارگر، گفت: شما عزیزان رهبران اجتماعی هستید و مرجعیت فکری دارید، اگر جامعه نخبگان به این باور برسند که میتوانند در اوضاع کشور تغییر ایجاد کنند میتوانند جامعه را با خود همراه کنند و دولتها به تنهایی و بدون نخبگان و خواص نمیتوانند تحولات اساسی و بنیادین و ماندگار ایجاد کنند. ممکن است یک دولتی پلی بسازد، اما نمیتواند نهادسازی اجتماعی در جامعه انجام دهد. سلامت اجتماعی جامعه را افزایش و آسیب اجتماعی جامعه را کاهش دهد، اما نخبگان روی سبک زندگی مردم اثرگذار هستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اهمیت مفهوم مردمیسازی و اینکه در همه ابعاد نقش مردم نیاز به سازماندهی و رهبری توسط نخبگان را دارد، خاطرنشان کرد: چه کسی میتواند مردم را سازماندهی کند و در ابعاد اقتصادی، فرهنگی این کار راهبرانی در میدان میخواهد که این وظیفه خواص است، تبیین و آگاهسازی یا همان جهاد تبیین که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند وظیفه نخبگان است. این امر توسط رسانهها و صدا و سیما مطرح شده، اما چقدر میتواند به جامعه نفوذ پیدا کند.
وی افزود: جهاد تبیین همراهی و همسویی نخبگان جامعه را میطلبد و البته در پیشاپیش همه نخبگان ایثارگر مطرح هستند، زیرا نخبگان شاهد و ایثارگر هم خون با انقلاب اسلامی هستند و برای پیروزی و حفظ این انقلاب جان دادند و جان و روح آنها درگیر است و برای حفظ سرزمین انگیزه بالاتری دارند تا این پرچم پرافتخار را همچنان برافراشته نگه دارند و کار را جلوتر پیش ببرند و به قلههای بالاتر برسانند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه ایثارگری مقطع زمانی ندارد، ادامه داد: ایثارگری و جهاد مربوط به مرزها و زمان خاصی نیست. ما کشوری مستقل و مردمی عزتمند داریم که میخواهیم روی پای خودمان باشیم و تحت سلطه نباشیم برای همین جنگ همهجانبه و تمامعیار بدون زمان علیه ما در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی وجود دارد، دشمنان خارجی مجهز با منابع گسترده و یک عده در داخل کشور که همراه یا فریبخورده هستند به دنبال این هستند که اگر نقص و کمبودی وجود دارد آن را به مکتب انقلاب سرایت بدهند. اگر نقصی در یک فرد مسلمان مشاهده کنند آن را به اسلام ارجاع میدهند و این اتفاق و شبهه ذهنی کار ایثارگران را سختتر میکند، زیرا قبلاً این جنگ سخت در مقابل دشمنان بوده است، اما امروز دشوارتر از گذشته است.
معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مسئولان باید به گفتمانسازی انقلابی در سطح جامعه بیشتر توجه کنند و باورهای سنتی را کنار بگذارند، گفت: باید اعتماد به نفس پیدا کنیم. همان اعتماد به نفسی که در جنگ تحمیلی در مقابل قدرتهای چند هزار میلیارد دلاری بیگانگان پیدا کردیم و با یک هزارم آن جلوی آنها ایستادیم و اجازه ندادیم به این خاک تعرض کنند که به دلیل اعتماد به نفس، خودباوری و احساس عزت بود و لازم است که دوستان تلاش کنند تا بیشتر در این عرصه قدم برداریم.
قاضیزاده هاشمی گفت: نخبگان ایثارگر موتور پیشبرنده جامعه ایثارگری هستند و اگر جامعه هدف ما متقاضی شغل در جامعه هستند باید افراد نخبه کارآفرینی کنند، زیرا ۱۵ درصد افراد یک جامعه میتوانند کارآفرین باشند. در طول این ۴۰ سال تسهیلات خوداشتغالی زیادی به ایثارگران داده شده است، اما نرخ بیکاری بالا است و لازم است که نخبگان جامعه ایثارگر پیشران باشند یعنی اشتغال را توسعه دهند و سایر افراد را به کار بگیرند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و موضوع جذب و اجرای منابع تبصره ۱۶ در این نشست، گفت: در عرصههای مختلف باید کار فرهنگی، مردمپایه و محلهمحور انجام داد و، اما اینکه در یک منطقه، شهرستان و روستا چه کسی مدیریت کند باید نخبگان جامعه هدف میداندار باشند و به بنیاد کمک کنند، در حوزه فرهنگی فعالیت داشته باشند و یکی از برنامههای جدی ما این است که در بنیاد توسط تشکلها و چهرههای مؤثر و فعال ایثارگری این اقدامات انجام شود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به برگزاری چهلمین سالگرد شهید بروجردی، گفت: مقام شهدا بالا است و همه آنها انتخاب شده خدای رحمان هستند. شهدای دیگری مثل شهید «سید نورخدا موسوی» در این استان جزو قلههای شناخته شده هستند و ما وظیفه داریم کار «شهید پژوهی» در مدرسه، مسجد و محله انجام دهیم و این اساس اقدامات بنیاد است، ما تلاش میکنیم با ساخت فیلم در این حوزه حرکت کنیم تا نگاهها به جامعه ایثارگری تغییر کنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نقشی که ایثارگران در فعالیتهای جهادی برای کمک به مردم دارند، گفت: این فعالیتها نشان میدهد که ایثارگران هنوز هم پای کار هستند و مردم با آنها همراهی میکنند. در حوزه توسعه دانشبنیان خانه خلاق ایجاد شده و ادارهکل استعدادیابی تشکیل شده است که به دنبال تربیت مدیران آینده در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است و ما در هر حال میخواهیم از جامعه ایثارگری برای پیشبرد اهداف انقلابی اقتصادی، دانشبنیان به عنوان رکن اقتصاد کشور استفاده کنیم، ما تلاش کردیم با حمایت ایثارگران در حوزه دانشبنیان و استارت آپها به رشد پایدار اقتصادی کشور کمک کنیم.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به افزایش دو و نیم برابری بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بودجه بنیاد از ۳۱ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است و هیچ دستگاهی به این میزان رشد بودجه را نداشته است برای همین مستمری والدین شهدا که ۲ میلیون تومان بود امسال ۷ میلیون تومان میشود هر چند که این مبالغ پاسخگوی زندگی ایثارگران نیست، اما این مستمری به عنوان هدیه تعریف شده است.
معاون رئیس جمهور در مورد اجرای طرح سپاس گفت: ۴۳۰ هزار مورد دیدار با ایثارگران در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان گفت: گلزار مطهر شهدا پایگاه توسعه فرهنگی است و شهدا امامزادگان عشق هستند و باید گلزار شهدا تبدیل به میعادگاه معنوی عبادی شود.
گفتنی است، در این نشست نخبگان شاهد و ایثارگر و نمایندگانی از تشکلهای مختلف شاهد و ایثارگر استان لرستان نظرات و پیشنهادات خود را برای حل برخی مشکلات در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیان کردند.
انتهای پیام/ 112