«محمد ابوالجدایل» فیلمساز و پژوهشگر اهل سوریه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با بیان اینکه سینمای جهان اسلام در دنیا ظهور و بروز خوبی نداشته است، اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل این موضوع این است که دولتهای اسلامی توجهی به سینما ندارند و از طرفی به علت گرایشهای مذهبی، نوعی رادیکالیزهشدن و تندروی در برخی بخشها وجود دارد که مانع بزرگی برای رشد است و شاید به همین دلایل در جهان فرصت بروز و ظهور اثر بخش سینمای اسلامی وجود نداشته است.
این فیلمساز عنوان کرد: با وجود تمام مشکلات و دستاندازها اما فیلمهای شاخص، ماندگار و جاودانهای در جهان اسلام داشتهایم که در بستر رویدادها تاریخی شکل گرفتهاند، نظیر محمدرسوالالله، همچنین فیلم سفر به مکه و.. که همگی و بر اساس مستندات تاریخی هستند.
وی افزود: یکی از بارزترین سریالهای تولیدشده در این حوزه در ایران، سریال یوسفپیامبر بود، زمان پخش این سریال در خیابانهای سوریه هیچکس عبور و مرور نمیکرد.
ابوالجدایل با اشاره به یکی از موانع رشد سینما اسلام اظهار کرد: متاسفانه سیاستمداران جهان اسلام اجماعی روی سینما و اشتراکات ما ندارند که بتوان سینمای بارزی را عرضه کرد.
این پژوهشگر افزود: اگرچه اکنون از بسیاری از این موانع عبور کردهایم اما باتوجه به گستردگی و ظرفیتهای زیادی که جهان اسلام دارد، محورهای مشترک زیادی بین کشورهای اسلامی وجود دارد که میتوانند ما را به سمت جریانهای رسانهای قوی حرکت دهد.
وی با بیان اینکه ما در جهان اسلام جشنوارههای زیادی با موضوع ایثار و مقاومت نداریم، تصریح کرد: ما به این جشنوارهها نیاز جدی داریم. تنها این خلا را جمهوری اسلامی ایران به دوش میکشد و تنها ایران است که این جشنوارهها را برگزار میکند. ایران همواره توجه ویژهای به این موضوعات دارد.
ابوالجدایل اظهار کرد: این اولین دور برگزاری جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار در بخش بینالملل است اما بسیار مورد اقبال کشورهای جهان اسلام قرار گرفت. حمایت از جنبههای مختلف هنر و هنرمندان از سوی مسئولان ،در معرفی سینمای ما به جهان بسیار موثر است.
وی با اشاره به راهحلها و روشهای عبور از موانع رشد سینمای جهان اسلام گفت: شایدپیشنهاد حاج قاسم سلیمانی راهکار خوبی باشد، او زمانی کارگردانهای شاخص سینمای کشورهای اسلامی را جمع کرد و تلاش کرد اتحادیه کارگردانهای سینمای جهان اسلام را تشکیل دهد تا سینمای جهان اسلام به توفیق خوبی برسد.
این پژوهشگر افزود: علت عدم توفیق چنین پیشنهاد ارزندهای،کوتاهی برخی کشورهای اسلامی بود، شاید برخی کشورهای جهاناسلام گرایشاتی به کشورهای غربی داشتند که این پیشنهاد را نپذیرفتند اما اگر این اتحادیه شکل میگرفت میتوانست آثار خوبی برای تمام کشورهای جهان اسلام داشته باشد.
این فیلمساز اهل سوریه بیان کرد: ما راهی جز حرکت به سوی ساخت آثار سینمایی با موضوعات مشترک و دغدغههای مشترک جهان اسلام نداریم زیرا ما چالشهای مشترک بسیاری داریم.همچنین اینکه مسئله بزرگی نظیر اسرائیل و فلسطین را داریم و باید با برخی کشورها در جهان اسلام که گرایشات مشترک بیشتری با آنها داریم متحد شویم. این اتحاد میتواند از آرمانهای مشترک جهان اسلام دفاع کند و تنها سینماست که میتواند حرف ما را به گوش جهانیان برساند.
ابوالجدایل تاکید کرد: این جشنواره قدمی بزرگ برای شروع این مسیر بود که امیدوارم برگزارکنندگان این جشنواره پیشنهاد حاجقاسم سلیمانی در جهت ایجاد شبکه و تشکل فیلمسازان جهان اسلام محقق شود.
انتهای پیام/ 122