به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ دوم «محمد یوسفی خوشقلب» معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش در صبحگاه مشترک دانشگاه افسری خاتمالانبیا (ص) این نیرو، ضمن تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: صدام در آغاز جنگ یک راهبرد داشت و میخواست یکروزه خرمشهر، سه روزه آبادان و هفت روزه تهران را فتح کند و بیان این زمانبندی نشان میدهد که طرحریزی بسیار دقیق و حمایت همهجانبه از او وجود داشت.
امیر یوسفی خوشقلب افزود: موتور هواپیماهای متجاوز بعثی هنوز خنک نشده بودند که در همان روز ۳۱ شهریور جنگندههای ایرانی را بالای سر خود دیدند و این در روزهای بعد هم ادامه داشت؛ ارتش عراق در حمله به خرمشهر با ۳۴ روز مقاومت و ایستادگی جانانه مواجه شد. ارتش و نیروهای بسیج مردمی از خود ایثارگری، فداکاری و از جانگذشتگی نشان دادند و دلاورمردان نیروی دریایی ارتش با مقاومت ۳۴ روزه راهبرد دشمن را شکستند؛ همان راهبردی که میخواست طی یک هفته خود را به تهران برساند؛ اما افکار شیطانی و خوابهای پریشانش تعبیر نشدند.
وی ادامه داد: حجم آتش در مقاومت ۳۴ روزه برابر اذعان تحلیلگران نظامی داخلی و خارجی در طول جنگهای معاصر بینظیر بوده است و پس از آن هم رژیم بعثی با همه نیروها و ادواتی که به خرمشهر وارد کرده بود، زمینگیر شد. خرمشهر بیش از ۵۷۰ روز ناجوانمردانه در اسارت دشمن بعثی بود؛ یا به عبارت دیگر ارتش بعث ۵۷۰ روز در خرمشهر زمینگیر شده بود. عملیاتهای زیادی قبل از عملیات بیتالمقدس انجام شد که آخرین آنها عملیات فتحالمبین بود و سرانجام در ۳۰ دقیقه بامداد روز دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ عملیات بیتالمقدس آغاز شد و چه جانفشانیها و چه خون دل خوردنها، و چه شهدایی تقدیم شدند تا سرانجام در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر به آغوش وطن بازگشت.
معاون هماهنگکننده نیروی پدافند هوایی ارتش عنوان کرد: آزادسازی خرمشهر یک معجزه بود؛ همانطور که امام (ره) فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد؛ خداوند ارتش بعثی را در خرمشهر به خفت و خواری انداخت و بخش زیادی از ماشین جنگی رژیم بعث نابود شد؛ بیش از ۱۶ هزار کشته و زخمی و بیش از ۱۹ هزار نفر اسیر که معادل ۷۵ درصد اسرایی است که ما از دشمن بعثی درطول جنگ گرفتیم؛ آیا این را جز تحقق وعده الهی میتوان دانست.
امیر یوسفی خوشقلب به ویژگیهای شاخص عملیات بیتالمقدس اشاره و خاطرنشان کرد: از ویژگیهای خاص عملیات بیتالمقدس، فاصله کوتاه از عملیات قبلی یعنی فتحالمبین، مدت کوتاه خود عملیات یعنی حدود ۲۵ روز، وسعت منطقه عملیات که سه برابر عملیات فتحالمبین بود، حجم تلفات و خسارات وارده به دشمن و در نهایت در کنار توکل به خدا و توسل به ائمۀ اطهار (ع) و اراده آهنین رزمندگان، اصل وحدت فرماندهی بود که موجب خلق حماسۀ فتح خرمشهر شد.
معاون هماهنگکننده «نپاجا» گفت: پدافند هوایی در زمان جنگ سه مأموریت عمده بر عهده داشت؛ اول حفاظت عمومی از شهرهای کشور، دوم حفاظت از نقاط حساس و حیاتی کشور و سوم مأموریت ویژه پدافند هوایی در ایجاد چتر پدافندی برای نیروهای عملکننده سطحی بود؛ در عملیات بیتالمقدس با وجود تحریمها و کمبودها، پدافند هوایی توانست ۶۳ فروند هواپیما و بالگرد بعثیها را منهدم کند.
انتهای پیام/ 200