در محفل خاطره گویی «از سوباشی تا کیوبک» عنوان شد؛

روایت دفاع هوایی خلبان جنگنده از حرم حضرت معصومه (س)

محفل خاطره گویی «از سوباشی تا کیوبک» با موضوع دفاع هوایی از حریم آسمان قم در سال ۱۳۶۵ به مناسبت ایام هفته مقاومت و پیروزی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.
کد خبر: ۵۹۲۵۸۴
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱ - 28May 2023

روایت دفاع هوایی خلبان جنگنده از حرم حضرت معصومه (س)

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قم، محفل «از سوباشی تا کیوبک» خاطره گویی امیر سرتیپ خلبان اسماعیل پیروان، دارنده نشان فتح و معاون هماهنگ کننده سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیز امیر سرتیپ دوم خلبان ابوالفضل باقرپناهی در سالن جلسات کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، رضا شهبازی به نمایندگی از ستاد کنگره ملی شهدای قم با تبریک دهه کرامت و خرسندی از حضور و خاطره گویی یک خلبان از مشهد و یک خلبان از قم، اظهار داشت: از جمله نبرد‌هایی که هیچ شاهدی برای روایتگری ندارد، نبرد‌های هوایی است که خلبان بر اساس اطلاعات و مستندات خود و بدون حضور شاهد، شرح روایت می‌کند.

وی حضور ۲۰ خانواده شهید نیروی هوایی را در قم مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: امیر پیروان اهل مشهد، خلبان جنگنده اف ۴ و اف ۱۴ و دارنده مدال فتح دفاع مقدس است و ۲۰ مهر سال ۱۳۵۹ هواپیمایش هدف قرار گرفته است. نامبرده از مجروحان جنگ است و بدلیل اتفاقات رخ داده، در برنامه زندگی پس از زندگی حضور یافته است و یکی از خاطرات شیرین وی به دفاع هوایی از قم در زمان بمباران مناطق مسکونی بر می‌گردد.

مهدی توکلیان مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی قم با ابراز مسرت از اینکه نهاد کتابخانه‌ها میزبان دو امیر خلبان است، گفت: افتخار ما این است که توانستیم این محفل دفاع مقدسی را در هفته مقاومت و پایداری با همکاری موسسه حدیث فتح و کنگره ملی شهدا برگزار کنیم و ان شاءالله این نشست‌ها برای نسل جدید، فواید و برکات داشته باشد.

در ادامه، امیر سرتیپ خلبان محمداسماعیل پیروان، با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵ خلبان شهید که پیکر‌های مطهرشان در خلیج فارس آرمیده است، گفت: در طول دفاع مقدس، جزیره خارک و نیروگاه اتمی بوشهر همواره مورد تهدید دشمن واقع می‌شد و بخصوص دشمن بعثی، جزیره خارک را که مهمترین شریان صدور نفت ایران بود، با انواع ناوچه ها، موشک‌ها و جنگنده‌های خود مورد حمله قرار میداد.

وی افزود: از این رو، تمام وقت و امکانات هواپیما‌های خودی، صرف حفاظت از آسمان این دو مرکز مهم انرژی می‌شد و توانی برای مقابله با حملات دشمن به مناطق مسکونی باقی نمی‌ماند.

پیروان با بیان این نکته که قم به لحاظ وجود حرم حضرت معصومه (س) و شلوغی و جمع زیاد زائران و نیز مرکزیت و خاستگاه انقلاب از اهمیت ویژه‌ای در نزد دشمن برخوردار بود، گفت: تصمیم بر این شد که بخشی از توان هوایی هواپیما‌های اف ۱۴ مستقر در پایگاه هشتم شکاری اصفهان، روی دفاع از آسمان مرکز کشور بخصوص قم متمرکز شود.

وی ادامه داد: کیو حرف اول کلمه قم و در اصطلاح رایج بین خلبانان، کیوبک منطقه قم محسوب می‌شد و سوباشی نیز منطقه راداری مهمی در همدان بود که بخش بزرگی از آسمان کشور را رصد می‌کرد.

دارنده نشان فتح دفاع مقدس در ادامه، با بیان اینکه دشمن بدلیل ناکامی در عملیات کربلای پنج، رو به بمباران مناطق مسکونی آرود، خاطره‌ای را از نخستین روز جشن‌های دهه فجردر سال ۱۳۶۵ و پرواز از آسمان اصفهان و گشت زنی در آسمان قم، مقابله با چهار جنگنده دشمن و نهایتا اسقاط یکی از آن‌ها بیان کرد.

وی همچنین خاطره‌ای را از ماموریت پروازی حمله به تاسیسات دشمن در ۲ آبان سال ۱۳۵۹ و شهادت ابوالفضل مهدیار و محمود شادمان بخت در این ماموریت روایت کرد.

این محفل با خاطره گویی امیر سرتیپ دوم ابوالفضل باقرپناهی از دفع حملات هوایی دشمن در آسمان همدان و کرمانشاه و نیز خاطره گویی علی خاکباز و محسن دلپاک از پیشکسوتان لشکر ۱۷ امام علی بن ابی طالب (ع) با موضوع دفاع از خرمشهر در سال ۱۳۶۱ ادامه یافت.

در پایان خانواده حسین علی شیری از شهدای ارتش با اهداء هدایایی تقدیر شد. همچنین دو خلبان ارتش و راویان حماسه خرمشهر نیز مورد تجلیل قرار گرفتند؛ در حاشیه این محفل نیز نمایشگاه کتاب فاتحان خرمشهر و تصاویر شهیدان عملیات بیت المقدس برپا شد.

در این محفل، علی اصغر رنجبر مدیر کل زندان‌های استان قم، فخرالدین یوسف پور مدیرعامل خانه مطبوعات قم، حجت الاسلام سید احمد طباطبایی نژاد مسئول سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم، جمعی از فرماندهان اسبق یگان‌های لشکر ۱۷، هنرمندان و اصحاب قلم و نمایندگانی از اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان حضور داشتند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار