به گزارش دفاعپرس از اراک، «علی گودرزی» سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی امروز (دوشنبه) در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، زنان و خانواده استان مرکزی در خصوص آخرین وضعیت این پروژه اظهار داشت: در اراک ۲۳ کتابخانه شهری و روستایی وجود دارد. در بازتعریف جدید از کتابخانهها، این مراکز تبدیل به مرکز فرهنگی و اجتماعی با کارکردهای متنوع شدهاند و هر کتابخانه موظف به انجام ۶۰ کار فرهنگی و هنری شده و در واقع کتابخانهها به کمک رسانه، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، کمیته امداد و ... آمده اند.
وی با اشاره به ویژگیهای کتابخانه مرکزی اراک، گفت: اراک تنها مرکز استانی است که فاقد کتابخانه مرکزی است، این مجموعه بناست فعالیتهای بسیار متنوعی را ارائه کند و طراحی داخلی آن در کشور منحصر به فرد است و برای بهره برداری آن لحظه شماری میکنیم.
گودرزی افزود: در حال حاضر بزرگترین، مدرن ترین و به روز ترین کتابخانه کشور با ۱۱ هزار مترمربع وسعت در آستان مقدس حضرت رضا(ع) واقع شده است، اما کتابخانه مرکزی اراک وسعتی بالغ بر ۱۹ هزار مترمربع دارد و برای همه اقشار، رده های سنی و سلایق متنوع ارائه خدمت خواهد داشت.
گودرزی تصریح کرد: بودجههای قطره چکانی برای تکمیل این کتابخانه جوابگو نیست و باید توجه ویژه ای به این حوزه صورت گیرد، البته در سفر ریاست جمهوری ۳۹ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافت که ۲۴ میلیارد تومان نقدی تخصیص داده شد و مابقی به شکل اسناد خزانه ارائه می شود، اما با توجه به ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی صورت گرفته، لازم است که با تزریق بودجه سرعت کار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه مبلغ ۶۰ میلیارد تومان اعتبار مربوط به دو سال گذشته است و طبق آخرین برآورد صورت گرفته از پیمانکاری علاوه بر ۶۰ میلیارد تومان، ۵۰ میلیارد تومان دیگر برای تجهیز کتابخانه نیاز است، افزود: اگر تصمیم بر بهره برداری این کتابخانه در اواخر ۱۴۰۳ است، از امروز باید برای ثبت کتاب که تعداد آن به چند میلیون نسخه و جلد می رسد، اقدام کرد.
وی اضافه کرد: استان مرکزی دومین استان کشور از بعد مخزن نسخ خطی است و انتقال این نسخ نیز پروسهای خاص را میطلبد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی در پایان بیان کرد: به مناسبت دهه کرامت، سه روز عضویت رایگان در همه کتابخانه های استان در نظر گرفته شده است و مردم حتما از این فرصت برای عضویت استفاده کنند.
انتهای پیام/