به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، شماری از تحلیلگران مسائل سیاسی و ناظران بین المللی بر این باورند که عربستان سعودی نقشی اساسی و کلیدی در فراهم ساختن بستر لازم به منظور اجرای حملات تروریستی در پاریس و برخی دیگر از کشورهای غربی و اروپایی ایفا کرده است.
از این رو این تحلیلگران و ناظران مسائل سیاسی و بین المللی خواستار بازنگری غرب در روابط خود با این کشور شده اند، چرا که این صاحبنظران معتقدند ریاض هم اکنون به یکی از منابع اصلی تامین مالی گروه های تروریستی در سراسر جهان تبدیل شده است.
این تحلیلگران و صاحبنظران و ناظران بین المللی در گفت وگو با اسپوتنیک روسیه در این خصوص اعلام کردند: با این وجود که نقش عربستان سعودی در این ماجرا فاش شده است، می بینیم دولت فرانسه هنوز به خود این جرات را نداده است تا در این خصوص با عربستان سعودی به صورت جدی گفت وگو کند، و این مساله را با مقامات ریاض در میان بگذارد، چرا که پاریس هنوز هم به نفت ریاض نیاز حیاتی دارد، و هنوز فرانسه عربستان را یکی از بازارهای سودمند برای فروش تسلیحات نظامی خود می شمارد.
علی الاحمد مدیر مرکز امور خلیج فارس در این باره به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفته است: بخش قابل ملاحظه ای از تندروی در فرانسه از سوی همپیمانان پاریس در منطقه خلیج فارس مورد حمایت قرار می گیرند، از این رو باید گفت تجارت بین دو کشور و قراردادهای فروش سلاح که از سوی دولت های پی در پی در فرانسه با عربستان سعودی امضا می شوند باعث شده تا پاریس نقش عربستان سعودی را در این حمایت ها نادیده بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در این رابطه فاش کرد: البته کشورهای پادشاهی و امیر نشین دیگری هم در منطقه خلیج فارس وجود دارند که به دلیل قراردادهای خرید تسلیحاتی که با دولت فرانسه امضا کرده اند، و سودی که از این طریق عاید پاریس می سازند، به عنوان مشوقی از این قراردادها برای خرید سکوت فرانسه در قبال ادامه این کشورها در حمایت از شبکه ها و جریان های تندرو استفاده می کنند.
علی الاحمد مدیر مرکز امور خلیج فارس در این باره افزود: آمریکا هم به نوبه خود از این گروه های تندرو زیان می بیند اما این کشور هم به همان دلایل در فاش کردن نقش عربستان سعودی در حمایت از این گروه ها تردید می کند، و نمی خواهد عربستان و بازار این کشور را از دست بدهد.
مدیر مرکز امور خلیج فارس در این باره با استناد به مناظره ریاست جمهوری آمریکا که خانم هیلاری کلینتون رئیس جناح دمکرات ها و نماینده آنها در انتخابات آتی ریاست جمهوری که در روز شنبه انجام شد، چنین گفت: هیلاری کلینتون که در انتخابات آتی خوش شانس ترین نامزدها به شمار می آید، از کشور ترکیه و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواست تا موضعی برضد تندروی از خود نشان دهند، این درحالی است، که به دست داشتن کشورش در این ماجرا اشاره نکرده بود.
وی همچنین معتقد است: کلینتون به دلیل پولی که از عربستان سعودی و برخی از امیرنشین های شورای همکاری کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دریافت کرده بود، تن به خواسته های آنان داد، کشورهایی که مستبد هستند.
از سوی دیگر دان لازار نویسنده و کارشناس آمریکایی مسائل حمایت از تروریسم در گفتوگوی مشابهی با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: فرانسه و آمریکا نیاز به این دارند که برنامه ها و روابط سودمند خود را با عربستان سعودی برای دراز مدت مورد بازنگری قرار دهند، چرا که بعد از حوادث پاریس این مساله امری اجتناب ناپذیر است.
این نویسنده آمریکایی در حالی که با بیان خود قصد نصیحت آمریکا را داشت گفت: یکی از مهم ترین مسائلی که باید در این باره صورت گیرد، تجدید نظر واشنگتن در روابط خود با ریاض است، چرا که عربستان سعودی یکی از مهم ترین منابع حامی مالی گروه ها و جریان های تروریستی در سراسر جهان به شمار می آید، و این نقش را عربستان حتی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس هم دنبال می کند.
وی همچنین افزود: در دسامبر سال 2009 خانم هیلاری کلینتون که به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا بود، در یدداشتی دیپلماتیک و محرمانه چنین نوشت:" اهداء کنندگان پول در عربستان سعودی یکی از مهم ترین منابع حامی مالی گروه های تروریستی در سراسر جهان به شمار می آیند".
لازار همچنین به سخنان جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا که در اکتبر سال 2014 در جمع دانشجویان دانشگاه هاروارد ایراد کرده بود، استناد کرد که چنین گفته بود: "سعودی ها و اماراتی ها صدها میلیون دلار و دهها هزار تن از سلاح های نظامی را به اشخاصی که قرار است ضد بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بجنگند تحویل داده اند".
لازار در این خصوص اعلام کرد که این حمایت ها باعث شد تا کمک های آمریکایی بیشماری هم برای گروه های اسلامگرا به صورت مستقیم ارسال شود، گروه هایی همچون جبهه النصره و القاعده از این کمک ها دریفات داشتند.
وی همچنین در ادامه هشدار داد: اگر فرانسه در برابر این اقدامات سعودی ها نایستد، این مشکل همچنان ادامه خواهد یافت.
وی همچنین پیش بینی کرد فرانسه به خود داری خود از رویارویی با سران سعودی ادامه خواهد داد، چرا که ریاض همچنان به عنوان کشوری مهم و صادر کننده نفت برای این کشور و بازاری سودمند برای پاریس خواهد بود.