کارشناس مسائل بین‌الملل:

همکاری هسته‌ای می‌تواند فصل متمایز مناسبات ایران و عربستان باشد

صدرالحسینی گفت: این امکان وجود دارد در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد همکاری‌های دوجانبه در حوزه هسته‌ای، انتقال تجربیات و فناوری و اعزام کارشناسان ایرانی به عربستان باشیم.
کد خبر: ۵۹۵۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۰ - 10June 2023

همکاری هسته‌ای می‌تواند فصل متمایز مناسبات ایران و عربستان باشدبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، منابع رسانه‌ای خبر دادند، با وجود مخالفت صهیونیست‌ها با هسته‌ای شدن عربستان، در فصل جدید روابط تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری صلح آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاورد‌های ایران به این کشور وفق قوانین بین المللی و زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محور‌های اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل بین‌الملل درباره امکان همکاری ایران و انتقال فناوری‌های صلح آمیز هسته‌ای در گفت‌وگویی اظهار داشت: امروز ملت‌ها از راه‌های مختلفی با هم در ارتباط هستند و یکی از بهترین راه‌هایی که ملت‌ها را بیش از پیش به هم نزدیک می‌کند، همکاری‌های علمی است. جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۴۰ سال گذشته بار‌ها بر این موضوع تأکید کرده که مایل به همکاری علمی و انتقال تجارب و فناوری‌های نوین با کشور‌های دوست و برادر است؛ کشور‌هایی که با ملت ایران مخاصمه نداشته باشند.

وی درباره امکان انتقال تجارب فناوری هسته‌ای به عربستان عنوان کرد: امروز دانش هسته‌ای یکی از پیچیده ترین، به روز‌ترین و مورد نیازترین علوم جهان به شمار می‌رود، علمی که خوشبختانه به دست دانشمندان داخلی بومی سازی شده است. امروز به دست جوانان و دانشمندان متخصص ایرانی در موضوعاتی همچون استخراج، غنی سازی، بهره برداری و نگهداری اورانیوم غنی شده بسیار توانا و یکی از کشور‌های پیشرو هستیم، به گونه‌ای که دستیابی به صنعت فناوری هسته‌ای برتری ویژه‌ای به ایران داده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: با توجه به اینکه انتقال تجربیات و دستاورد‌های ایران می‌تواند یکی از مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی باشد، بسیاری از کشور‌ها علاوه بر ارتباط معقول و مطلوب با ایران، مایل به استفاده از این فناوری برتر و انتقال تجربیات ایران به کشور‌های خود در زمینه هسته‌ای هستند.

صدرالحسینی گفت: دستیابی به فناوری هسته‌ای حائز اهمیت است، زیرا با پیشرفت علم و گذر زمان سوخت‌های هسته‌ای جایگزین سوخت فسیلی می‌شود؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از برتری کنونی خود در دستیابی به این علم می‌تواند در گسترش ارتباطات خود با کشور‌های مختلف حداکثر استفاده را ببرد.

وی ادامه داد: حال که قرار است درباره انتقال تجربیات هسته‌ای ایران به عربستان میان دو کشور رایزنی انجام شود، با توجه به اراده جمهوری اسلامی ایران بر تقویت مراودات با عربستان و علاقمندی این کشور به استفاده از فناوری هسته ای، امکان دارد در آینده‌ای نه چندان دور شاهد همکاری‌های دوجانبه، انتقال تجربیات و فناوری و اعزام کارشناسان ایرانی به عربستان باشیم.

صدرالحسینی معتقد است: تقویت ارتباطات جمهوری اسلامی با کشور‌های منطقه به صورت سنجیده، در هم تنیده و مستمر بسیار مهم است و به همین دلیل رژیم صهیونیستی با شنیدن این خبر برآشفته شد و واکنش بسیار منفی به همکاری ایران و عربستان در موضوع همکاری‌های هسته‌ای نشان داد.

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سران غاصب رژیم صهیونیستی به سرعت اعلام کردند عربستان نباید فناوری هسته‌ای داشته باشد، زیرا نگران هستند مبادا روزی عربستان اقداماتی علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد. اعتراض رژیم صهیونیستی نسبت به استفاده از فناوری‌های هسته‌ای عربستان نشان می‌دهد صهیونیست‌ها خواهان پیشرفت کشور‌های منطقه نیستند.

وی توضیح داد: با اینکه در زمینه ارتباط رژیم صهیونیستی با عربستان، سران غاصب و کودک کش این رژیم جعلی در تبلیغات خود نشان می‌دادند می‌توانند فناوری‌ها و صنایع جدید و به روز شده‌ای را به کشور‌های عربی منطقه ازجمله عربستان، بحرین و امارات منتقل کنند؛ اما در زمینه همکاری هسته‌ای ایران با عربستان نشان دادند کمترین علاقه‌ای به پیشرفت و انتقال فناوری به کشور‌های عربی ندارند.

صدرالحسینی گفت: رژیم صهیونیستی با واکنش منفی نسبت به این خبر نشان داد دروغگویی بیش نیست و آنچه گفته دروغ رسانه‌ای است که به خورد حکومت‌ها و ملت‌ها داده است. اگر رژیم صهیونیستی از پیشرفت ملت‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین راضی است، نباید به این سرعت مخالفت جدی خود را نشان می‌داد؛ طبعاً مشخص است رژیم صهیونیستی کمترین علاقه‌ای به پیشرفت کشور‌ها به ویژه پیشرفت کشور‌های عربی منطقه ندارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: واقعیت این است جمهوری اسلامی ایران در صنایع و علوم پیشرفته همچون هسته ای، نانو فناوری (Nanotechnology)، شکافت هسته‌ای (Nuclear fission) و همه علوم پیشرفته امکان انتفال تجارب و فناوری‌های خود را به کشور‌های دوست فراهم کرده است. جمهوری اسلامی خواهان عقب ماندگی کشور‌ها نیست، در حالی که غربی‌ها و رژیم صهیونیستی خواهان عقب ماندگی و وابستگی کشور‌های منطقه هستند.

منبع: راهبرد معاصر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار