به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، پس از آنکه در هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن شاهد رویکرد ضد ایرانی و نمایش فیلمهای بدون مجوز از سینمای ایران بودیم، آمار ارائه شده در خصوص جشنوارههای سینمایی پیش رو در دنیا نشان میدهد که گویا این روند ایران ستیزی رو به گسترش است و جشنوارههای سینمایی غرب علیه فرهنگ و هویت ایرانی-اسلامی ما هجمه دهشتناکی را ترتیب داده اند. در هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن فیلم بلندی با نام «من، مریم، بچهها و ۲۶ نفر دیگر» به نمایش گذاشته شد که بدون داشتن مجوز رسمی از سازمان سینمایی و رعایت قوانین تولید شده بود؛ از سوی دیگر فیلم «آیههای زمینی» که در یکی از بخشهای جنبی این رویداد به نمایش درآمد نیز به صورت زیرزمینی تولید شده و برخی دست اندرکاران آن مواضع تندی علیه کشور از خود نشان دادند به ویژه آنکه یکی از بازیگران زن این فیلم مبادرت به کشف حجاب در جشنواره کرد.
حالا خبرها حاکی از آن است که جشنواره فیلم کارلو وی واری دو فیلم ایرانی «تورهای خالی» و «ماده تاریک» را به عنوان آثار پذیرفته شده در دو بخش رقابتی اش اعلام کرده که این فیلمها نیز بدون مجوز سازمان سینمایی و رعایت قوانین جاری در کشور تولید شده اند.
فیلم «تورهای خالی» ساخته بهروز کریم زاده به عنوان محصولی از ایران و آلمان در بخش رقابتی مسابقه و فیلم «ماده تاریک» ساخته کریم لک زاده در بخش رقابتی پروکسیما برای تصاحب جوایز این دو بخش با دیگر فیلمهای پذیرفته شده رقابت میکنند.
داستان فیلم «تورهای خالی» درباره یک عشق مخفی در ایران امروز اعلام شده است. فیلم «ماده تاریک» هم درباره دختر و پسری است که پس از رد شدن در تست بازیگری فیلمی تصمیم میگیرند فیلم خودشان را «بدون رعایت سانسور» که «هر چیزی در آن میتواند اتفاق بیفتد» بسازند. نکته قابل تأمل آنجا است که کریم لکزاده چندی قبل در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که «قسم میخورم، قول میدهم، هیچ فیلمی از این پس نخواهم ساخت که فراتر از طراحی کاراکتر و طراحی لباس کسی بخواهد حجاب اجباری داشته باشد.»
حال باید دید وعده رئیس سازمان سینمایی مبنی بر برخورد با سازندگان فیلمهای غیرقانونی و عوامل دخیل در تولید این قبیل فیلمها چگونه پیش خواهد رفت؛ آیا این وعده عملی میشود یا باز هم رویکردی کاملاً انفعالی در مواجهه با فیلمسازان بی وطن و جشنوارهای حقیر غربی خواهند داشت؟ بدیهی است در این شرایط حساس لزوم تحرک بیشتر وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در مواجهه با رویکرد ضد ایرانی جشنوارهها بیش از هر زمان دیگری احساس میشود؛ نکتهای که شاید حتی کمی دیر هم شده است و باید از سال قبل و همزمان با به نمایش درآمدن ۲ فیلم سیاه و بی ارزش «برادران لیلا» و «عنکبوت مقدس» در جشنواره فیلم کن مقابله جدی با این فیلمسازان و آن جشنوارهها صورت میگرفت.
لازم به توضیح است که هجدهمین جشنواره فیلمهای شرقی ژنو از ۲۲ تا ۲۸ خرداد در سوییس برگزار و آثار ۹ سینماگر ایرانی در این جشنواره به نمایش در میآیند. فیلم مستند «دروازه رویاها» ساخته نگین احمدی، فیلمهای «درهم» ساخته مینا سادات حسینی، «آماس» ساخته کیوان سروری، «رسوایی» ساخته علی ریاحی، «من اینجا با زمان باردار شدم» ساخته محمد حسنی، «فقط درباره» محمود پوینده، «موخوره» ساخته علیرضا کاظمی پور، «زرد» ساخته سحر محمودی و فیلم موهن و بی ارزش «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی در این رویداد حضور دارند.
به علاوه بیست و دومین جشنواره فیلم ترانسیلوانیا از ۱۹ تا ۲۸ خرداد در رومانی برگزار خواهد شد. فیلم سینمایی «زن، مرد، بچه» ساخته درناز حاجیها در بخش مسابقه و فیلمهای «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی، «تفریق» ساخته مانی حقیقی و سریال ««اکتور» ساخته نیما جاویدی در بخشهای جنبی این رویداد معتبر به نمایش در میآیند.
این اتفاقات در حالی است که هنوز اسامی فیلمهای حاضر در برخی جشنوارههای مهم سینمایی پیش رو از جمله جشنواره فیلم مونیخ و جشنواره فیلم ونیز رسانهای نشده؛ امید است مدیران سینمایی کشور تدبیری ویژه اتخاذ کنند و نسبت به تولید فیلمهای بی مجوز اقدام مناسبی انجام دهند تا فضای باز داده شده به هنجارشکنان و قانون گریزان گرفته شود و با همکاری وزارت امور خارجه و... نسبت به نمایش این قبیل فیلمهای موهن و بی مجوز در جشنوارههای سراسر دنیا عکس العمل داشته باشند و به وظایف قانونی خود عمل نمایند.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴