به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، «علیاصغر جعفری» معاون هماهنگکننده و امور استانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشست «واکاوی جنایت علیه زنان و کودکان مصدوم شیمیایی سردشت» که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با تاکید بر این نکته که ملت ما زخمهای بیشماری را از آمریکا به تن دارد، اظهار داشت: از کودتای ۲۸ مرداد تا کودتای نقاب، از حمایت از نظام استبداد پهلوی تا حمایت از نظام دیکتاتوری صدام از ترور شهید قرنی تا شهید قاسم سلیمانی، آمریکا یا خود مستقیم نقش داشت و یا از جنایتکاران حمایت کرد که بمباران سردشت قله جنایت صدام با حمایت آمریکا بود.
معاون هماهنگکننده و امور استانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: در بحث واکاوی این واقعه باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. اول اینکه بعد از جنگ جهانی اول و دوم جوامع بینالمللی نسبت به استفاده از سلاحهای شیمیایی سکوت کردند که نشان میدهد منافع خودشان مهم است. غرب از فوت یک بانو در ایران جریان عظیم رسانهای درست میکند و همه را علیه جمهوری اسلامی ایران میشوراند اما در مقابل قتل عام چهار هزار زن و کودک مصدوم شیمیایی سردشت سکوت میکند که نشان میدهد ما با جریان پیچیدهای رو به رو هستیم.
جعفری در بحث حمایتهای بینالمللی از صدام تصریح کرد: آلمانها خود سلاح شیمیایی به صدام دادند و پس از آن مصدومین ما را پذیرش کردند تا قدرت تخریب و اثرگذاری را بررسی کنند، از این رو کمترین همراهی را دولتهای اروپایی برای درمان جانبازانمان نشان دادند.
وی گفت: پیشنهادم این است دبیرخانه دائمی به منظور پیگیری مسئله مصدومان شیمیایی تاسیس شود و در طول سال نشستهای متعدد را برگزار کنند تا اینحرکت خاموش نشود. در حوزه حقوقی بحث شکایتهای فردی و گروهی و سازمانهای مردمنهاد جایگاه خود را دارد و تبیین ابعاد این جنایت در حوزه سیاسی برای در جریان قرار گرفتن مردم و دادن اطلاعات جهت روشنگری صورت گیرد.
جعفری خاطرنشان کرد: از حقوقدانهای جهان باید برای کمک به کشور استفاده کنیم و صدور بیانیههای حقوقی و سیاسی از سوی سازمانهای مردمنهاد میتواند قدمی جدی برای ثبت اسناد باشد. در حوزه فرهنگی و هنری اگر کار جدی نکنیم ضریب اثرگذاری حقوقی هم کم میشود بنابراین بحث مهم در این حوزه تنویر افکار عمومی دنیاست. بهره گیری از ظرفیت هنرمندان و افراد صاحبنظر در این حوزه، تولید فیلمهای مستند برای مخاطبان جهانی، تولید فیلمهای سینمایی و سریالهای فاخر میتواند عمق آلام مصدومان این جنایت را بازگو کند.
وی تصریح کرد: باید آثار ادبی و سمفونیهای فاخر تولید شود. تولید و ثبت تاریخ شفاهی جانبازان شیمیایی را نیاز داریم تا ادبیات این حوزه توسعه پیدا کند. باید فصلی برای بهرهگیری از فضای مجازی که بر افکار عمومی جهان تسلط پیدا کرده، باز کنیم. لازم است سایت تخصصی طراحی شود تا تمام اسناد و مدارک را جهت استفاده محققین و دانشجویان بارگزاری کنیم.
انتهای پیام/ ۱۴۱