کینه منافقین از فرمانده‌ای که تا جهنم بدرقه‌شان کرد

تدابیر عجیب و غریب بنی‌صدر در روز‌های ابتدایی جنگ، بخش زیادی از جنوب کشور را به صدام داد، اما شهید صیاد شیرازی در ۶ ماه ورق را برگرداند.
کد خبر: ۵۹۶۵۴۶
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲ - 14June 2023

کینه منافقین از فرمانده‌ای که تا جهنم بدرقه‌شان کردبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، وقتی نام شهید صیاد شیرازی برده می‌شود، خاطرات بسیاری از این فرمانده شجاع هشت سال دفاع مقدس در یاد‌ها زنده می‌شود؛ از نقش بسیار مهم او در روز‌های بحران در سال ابتدایی جنگ که او را تبدیل به نمادی برای وحدت ارتش و سپاه می‌کرد تا داغ سنگینی که بر پیشانی منافقین در عملیات مرصاد گذاشت. این داغ آن قدر سنگین بود که برای ترورش به هر روش ناجوانمردانه‌ای متوسل شدند تا او را به شهادت برسانند.

۲۳ خرداد ماه سالروز تولد صیاد شیرازی است. کسی که با ایجاد قرارگاه مشترک بین سپاه و ارتش تمام رزمندگان را برای فتحی بزرگ آماده و یکپارچه کرد. عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر نه فقط در یک ماه و دو ماه، بلکه از مهرماه سال ۱۳۶۰ یعنی همان روزی که او به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد، آغاز شد تا آن نتیجه غرورآفرین را رقم بزند.

۵ مرداد ۶۷، روزی که عقده صیاد به دل منافقین نشست

برگ افتخار دیگری از زندگی شهید صیاد شیرازی را باید در چندین سال بعد و در جریان عملیات مرصاد جست‌وجو کرد؛ مرداد ماه ۱۳۶۷ و پس از امضای قطعنامه ۵۹۸، خبر‌هایی از اقدام منافقین برای تصرف شهر‌های غربی کشور به گوش می‌رسید. سوم مردادماه سال ۱۳۶۷ منافقین حمله خود را برای تصرف «کرند» و «اسلام‌آباد» و سپس حرکت به سوی کرمانشاه آغاز کردند. شهید صیادشیرازی مسئولیت اصلی خنثی کردن این حملات ضدانقلاب و منافقین را برعهده گرفت و راهی کرمانشاه شد.

او با یک فروند بالگرد ۲۱۴ که دو فروند بالگرد هجومی کبرا آن را اسکورت می‌کردند، برای شناسایی دشمن روی محور کرمانشاه - قصرشیرین پرواز کرد و با تدابیر لازم، تمامی محور‌های هجوم منافقین را شناسایی و ابتکار عمل را از آن‌ها گرفت، تا با این کار، حرکت ستون نظامی منافقین عملاً متوقف شود.

شهید صیاد شیرازی در بخشی از خاطرات خود درباره عملیات مرصاد نوشته است: «چنان جوّ پریشانی و اضطراب در مردم ایجاد شده بود که سراسیمه از خانه بیرون آمده بودند. نیمه شب چهارم مرداد بود و تا ساعت یک و نیم نتوانستیم ماهیت دشمن را به دست آوریم که چه کسی است و همین‌طور در حال پیشروی است؟ ساعت پنج به پایگاه رفتم. همه را آماده و مهیا برای توجیه دیدم. پس از توجیه خلبانان، تأکید کردم وضعیت خیلی اضطراری است. چاره‌ای نداریم هلی‌کوپتر‌های کبری باید آماده باشند.

صبح روز پنج مرداد عملیات با رمز یا علی (ع) آغاز شد. در تنگه چهارزبر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود. عملیات که تمام شد، در جاده کرمانشاه - اسلام‌آباد غرب کشته‌های زیادی از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتار کرده بودند. کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.»

در سال‌های اخیر، اگرچه مستند‌های زیادی درباره شهید صیاد شیرازی ساخته شده، اما جای تأسف دارد که هنوز هیچ فیلم سینمایی مجزایی درباره این شخصیت ساخته نشده است. سریالی هم که گفته می‌شود درباره ایشان قرار است ساخته شود، مراحل پژوهش را پشت سر می‌گذارد و مشخص نیست چه زمانی به تولید برسد.

یکی از مستند‌های خوبی که درباره شهید صیاد شیرازی ساخته شده، مجموعه‌ای ۳ قسمتی به نام «سرگرد» است. این مستند با نگاهی جامع به بخش مهمی از زندگی این فرمانده دفاع مقدس، حوادث زندگی او را همراه با اسناد تصویری و پژوهش قوی به تصویر کشیده است.

سیدمجتبی موسوی تهیه‌کننده این مستند است و در آن، ۶ ماه از عملیات بیت‌المقدس را روایت کرده و نقش فرماندهی شهید علی صیاد شیرازی در این عملیاتِ پیروزمندانه را بازخوانی کرده است.

ماجرای اخراج شهید صیاد از ارتش به واسطه فعالیت‌های معاندانه بنی‌صدر، بازگشت دوباره او به فرماندهی با حکم امام خمینی در سال ۱۳۶۰، طراحی و تدارک عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر که نتیجه اجرای موبه‌موی تدابیر تاکتیکی و نظامی صیاد شیرازی و محسن رضایی بود، اصلی‌ترین محور‌های این مستند را تشکیل می‌دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار