نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:

مسئولان دست یکدیگر را برای بهتر شدن وضعیت مردم بگیرند

آیت‌الله عابدینی در مراسم گرامیداشت هفته جهادکشاورزی گفت: مسئولان دست یکدیگر را برای بهتر شدن وضعیت مردم بگیرند.
کد خبر: ۵۹۶۹۲۸
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۱ - 15June 2023

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قزوین، آیت‌الله «عبدالکریم عابدینی» نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در مراسم گرامیداشت هفته جهادکشاورزی که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، اظهار داشت: خداوند در آیه 22 سوره ذاریات می‌فرماید «وَفِي السَّمَاءِ رِزْقُكُمْ وَمَا تُوعَدُونَ»، یعنی (روزی شما و آنچه وعده داده شده‏‌ايد در آسمان است)، خداوند به ما می‌گوید رزق شما در آسمان است.

وی ادامه داد: خداوند در آیه 33 سوره ابراهیم می‌فرماید «وَسَخَّرَ لَكُمُ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ دَائِبَيْنِ وَسَخَّرَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ»، یعنی (خورشيد و ماه را كه پيوسته روانند براى شما رام گردانيد و شب و روز را نیز مسخّر شما ساخت)، در این آیه آمده که خداوند ماه و خورشید را به تسخیر شما در آورده است، یعنی به آن‌ها گفته باید جوابگوی نیازهای آدم‌ها باشید.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ممکن است تصور کنیم خداوند چگونه خورشید را به تسخیر ما در آورده، در حالی که حتی از هزاران کیلومتری هم نمی‌توان به آن نزدیک شد؟ در پاسخ به این پرسش شما بیایید مزرعه‌های انرژی خورشیدی را ببینید، زمانی که این انرژی به دست آمد، این تسخیر بخشی از برکات خورشید است، این یک قدم است، بعدها علم و تکنولوژی ما را به جایی می‌برد که بهره‌های خیلی بیشتری از خورشید و دیگر نعمت‌های آسمانی ببریم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند در آیه 96 سوره مبارکه اعراف می‌فرماید «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ»، یعنی (اگر مردم شهرها ایمان آورده و به تقوا گراییده بودند قطعاً برکاتی از آسمان و زمین برایشان می‌گشودیم ولی تکذیب کردند پس به کیفر دستاوردشان گریبان آنان را گرفتیم).

وی خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید اگر مردم اهل ایمان و تقوا باشند ما برکات زمینی و آسمانی خود را به روی آن‌ها می‌گشاییم، معلوم می‌شود در زمین برکاتی وجود دارد که هنوز به روی ما بسته هستند، چرا که ما هنوز به شرطی که خدا گذاشته عمل نکرده‌ایم، همچنین برکاتی در آسمان برای ما وجود دارد که هنوز به دست ما نرسیده، چرا که ما هنوز برای آن‌ها قدم برنداشته‌ایم.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید برخی تکذیب کردند و ما هم بر اساس عملکردشان رفتار کردیم، یعنی همین زمینی که باید آب زلال آشامیدنی به ما می‌داد، سهم آیندگان از آن به‌صورت نامشروع بلعیده شد و کم‌کم به آبی رسیدیم که نه به درد کشاورزی و نه به درد شرب می‌خورد، دشت دچار مخاطره شد، فرونشست زمین اتفاق افتاد، وقتی کار به اینجا می‌رسد حتی امنیت اجتماعی به مخاطره می‌افتد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند در آیه 79 سوره مبارکه نساء می‌فرماید «مَا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَمَا أَصَابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ وَأَرْسَلْنَاكَ لِلنَّاسِ رَسُولًا وَكَفَى بِاللَّهِ شَهِيدًا»، یعنی (هر چه از خوبي‌ها به تو مى‌‌رسد از جانب خداست و آنچه از بدى به تو مى‌‏رسد از خود توست و تو را به پيامبرى براى مردم فرستاديم و گواه بودن خدا بس است).

وی یادآور شد: خداوند در این آیه می‌فرماید هر خیری به شما می‌رسد از ناحیه خداست اما بدانید هر بدی که برای شما اتفاق می‌افتد، خودتان عامل آن می‌شوید که بدی اتفاق بیفتد، چرا که خدا برای شما بد نمی‌خواهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر بخواهیم تقوا را به‌صورت حوزه‌ای ببینیم، باید بررسی کرد در حوزه کشاورزی تقوا چه مصداق‌هایی دارد؟ استفاده از مدیران شایسته، لایق، مؤمن، متعهّد و ملتزم به نظام مقدس جمهوری اسلامی مصداق تقواست، خلاف آن هم بی‌تقوایی است، یعنی برای مثال اگر یک نفر با سفارش، اصرار و از روی هوا و هوس به کاری گمارده می‌شود که در آن تخصص ندارد، این بی‌تقوایی است و دودش به چشم مردم می‌رود.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: دومین مصداق استفاده هوشمندانه و اقتصادی از امکاناتی است که در اختیار داریم، کلمه اقتصاد از قصد می‌آید، یعنی قصدتان چیست، حواستان به کاری که می‌کنید هست؟ آیا هوشمندی دارید؟ آیا این آب را به مقصد می‌رسانید؟ باید حق نسل‌های آینده را رعایت کرد، این به معنای تقواست و خوردن حق آیندگان عین بی‌تقوایی است.

وی بیان کرد: سومین مصداق رعایت عدالت و حقوق مردم است، الحمدلله اکنون خبرهای منفی در این زمینه نسبت به گذشته کمتر شده‌اند اما هنوز هم خبرهایی می‌شنویم که گویا یک نفر حق دارد از چندین چاه آب استفاده کند اما خیلی‌ها ممکن است نتوانند به حداقل حق خود برسند، این بی‌عدالتی‌ها عین بی‌تقوایی است، اگر ما بتوانیم عدالت را حاکم کنیم مشمول آن آیه‌ای می‌شویم که خدا برکات زمینی و آسمانی را برای ما نازل می‌کند.

امام جمعه قزوین ادامه داد: قنات برای زمین مثل حجامت برای انسان است، حجامت خون اضافه و یا کثیف را بیرون می‌کشد، قنات هم این کار را می‌کند اما وقتی ما 150 یا 200 متر به عمق زمین می‌رویم، این به معنای خنجر زدن به قلب زمین است، یعنی با حیات زمین بازی می‌کنیم و این کار نیز مصداق بی‌تقوایی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: مصداق دیگر پرهیز از تبذیر و بریز و بپاش است، امروز غرقابی فاجعه است، باید خجالت بکشیم از اینکه بگوییم زمینی داریم که به سبک غرقابی آن را آبیاری می‌کنیم، قطره قطره آب را باید قدر بدانیم و برای هر قطره آب شاکر خدا باشیم، همه چیز از آب حیات می‌گیرد، اگر آب نباشد هیچ چیز در اختیار ما نخواهد بود.

وی تأکید کرد: حفظ وحدت، برادری و محبت از دیگر نکات حائز اهمیت است، اینکه یک مسئولی به مسئول دیگری انتقاد کند یا اینکه یک جا نتوانیم حرف خود را به کرسی بنشانیم و سلیقه‌ها، تدبیر و شناختمان متفاوت باشد، این‌ها نباید باعث شود خودزنی کنیم، همدیگر را بزنیم و هم‌افزایی را کنار بگذاریم.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: حفظ هم‌افزایی مهم است، قرآن کریم فرمود اگر اختلاف کنید و همدیگر را بزنید، این شما را فشل می‌کند و هیبت، شخصیت، کرامت و عظمت شما فرو می‌ریزد و چیزی از شما باقی نمی‌ماند، باید هوای همدیگر را داشته باشیم، به یکدیگر کمک کنیم، عصبانی نشویم، مقابل هم نباشیم، این معنا در آیه 46 سوره مبارکه انفال آمده که خداوند فرمود «و أَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»، یعنی (همه پیرو فرمان خدا و رسول باشید و هرگز راه اختلاف و تنازع نپویید که در اثر تفرقه ترسناک و ضعیف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد، بلکه همه باید یکدل، پایدار و صبور باشید، که خدا همیشه با صابران است).

امام جمعه قزوین یادآور شد: مسئولان دست یکدیگر را برای بهتر شدن وضعیت مردم بگیرند، نه اینکه بخواهیم از همدیگر انتقام بگیریم، گاهی ممکن است ما وقتی چیزی می‌گوییم برای برخی عزیزان خوشایند نباشد، ما همه را برادر خود می‌دانیم، البته ممکن است به یک برادر انتقاد بیشتری داشته باشیم، انتقاد داشتن برادری را تعطیل نمی‌کند، اینکه ما هر جمله‌ای گفتیم بخواهند بگویند فلانی جانبداری از فلانی کرد، این‌ها اصلاً در شأن ما طلبه‌ها نبوده و نخواهد بود، مردم ما هم واقف به این معنا هستند.

وی افزود: اهتمام در احیای دشت قزوین حائز اهمیت است، هنوز دشت قزوین نفس دارد اما شرایط خیلی نگران‌کننده است، باید این موضوع جدی گرفته شود و دشت قزوین در اولویت اول دغدغه‌های ما باشد، وقتی این فرونشست اتفاق می‌افتد همه زحمت‌های شما را بر باد می‌دهد و شما را برای فکر و تصمیم‌های جدید مأیوس می‌کند، روی زمینی که بنا نیست سر جای خود بایستد چه کار می‌شود کرد؟

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: همه این گلایه‌ها را بیان می‌کنیم اما به فضل خدا هم بسیار امیدوار هستیم، وقتی پروژه‌های در حال افتتاح را می‌بینیم و در استان ما هم وقتی مردم می‌بینند با این رویکرد گلخانه‌ای چه اتفاقات خوبی می‌افتد و چقدر کاهش مصرف آب و افزایش تولید اتفاق می‌افتد، کم‌کم همه تشویق می‌شوند عقلانیت در مصرف را داشته باشند.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: شعار سال رهبر حکیم انقلاب را هم می‌بینیم که مسئولین استانی و دولت کریمه با رویکرد معنوی مشهود، عملاً در حال محقق کردن هستند و احساس ما این است که ان‌شاءالله آینده خوبی توسط شما رقم خواهد خورد و کل جامعه با این اقدامات خوب به سمت آنچه که باید باشد و به سمت امیدآفرینی، مهار تورم و افزایش تولید حرکت داده می‌شود.

وی ادامه داد: نمایندگان محترم مجلس هم در این زمینه‌ها تلاش و کوشش داشته‌اند، مسئولان محترم استان هم به طور جدی از کارهای نو استقبال می‌کنند و این‌ها جای تشکر دارد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: مطابق آیه قرآن مؤمنین همه دلسوز یکدیگر، هوادار هم و حافظ منافع هم هستند، ما هیچ وقت در استان قزوین جبهه‌گیری علیه استان‌های دیگر ندیده‌ایم و این گونه نخواهد بود اما یک حقیقتی هست که باید نیازهای اولویت‌دار را لحاظ کرد، مردم استان‌های دیگر، همان طور که به آب نیاز دارند، به نان، گوشت و مواد لبنی هم نیاز دارند، گوشت، مواد لبنی، میوه و مواد دیگر هم نیاز به آب دارند، آن استان‌ها به ما آب بدهند و از ما نان یا مواد غذایی تحویل بگیرند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: به کلمه رودخانه توجه کنید، رودخانه خانه رود است، ما به این حرف گوش نکردیم و خانه‌های خود را در رودخانه بنا کردیم، یعنی خانه رود را تبدیل به خانه خود کردیم و این کار آسیب‌های فراوانی به ما وارد کرد، دشت قزوین هم بسیار حائز اهمیت است و باید جان داشته باشد، اگر ما آب را بی‌جهت از زمین بیرون بیاوریم جانش را گرفته‌ایم، اگر جانش را بگیریم نسبت به ما خشم می‌کند و زمین دچار فرونشست می‌شود.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: اگر به زودی به داد دشت قزوین نرسیم، نه هوا، نه آب و نه خاک خواهیم داشت، وقتی این سه عنصر آب، هوا و خاک را نداشته باشیم خودمان هم نخواهیم بود، اقدامات بسیار خوب، ارزنده و امیدبخشی در حال انجام است، خدا به همه شما قوت بدهد و معزّز و مکرّم باشید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار