فرمانده لشکر 30 گرگان در دوران دفاع مقدس:

لشکر 30 در فتوحات دوران دفاع مقدس؛ نقش ارزنده داشت

«خمری» گفت: لشکر30 گرگان در هشت سال دوران دفاع مقدس در فتوحات کشور و شکست دشمن نقش تاثیرگذاری داشته است، کارکنان لشگر 30 از سال 62 تا 68 در عملیات های مختلف حضوری فعال داشتند.
کد خبر: ۵۹۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱ - 18June 2023

لشگر 30 درفتوحات دوران دفاع مقدس نقش ارزنده داشت

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از گرگان، لشکر 30 گرگان در هشت سال دوران دفاع مقدس در فتوحات کشور و شکست دشمن نقش تاثیرگذاری داشته است، کارکنان لشکر 30 از سال 62 تا 68 در عملیات های مختلف حضوری فعال داشتند.

آزادسازی سومار و ارتفاعات انگشتی، آزادسازی ساوچی مریوان، آزادسازی ارتفاعات سورن - چاله سبز چناره و آزادسازی سنگ عدن مریوان بخشی از این فتوحات بوده است.

به بهانه رشادت‌های ارتشیان غیور استان گلستان در دوران دفاع مقدس، با امیر «منصور خمری» از نیروهای شاخص ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده وقت لشکر 30 پیاده گرگان گفت‌وگویی انجام شده که در ادامه می‌خوانید.

دفاع پرس: نحوه ورود و علاقه مندی شما به ارتش چگونه بود؟

بین سال های 61 تا 64 دوران متوسطه (چهار سال دبیرستان ) را در اوج دفاع مقدس درست در زمانی که در کوچه، خیابان و محله های خودمان هر روز حجله یک شهید بر پا می‌شد که نوای قرآن گوش را نوازش می داد و از طرفی فراق و جدایی از دوستان و آشنایان دل را غمگین می کرد. در چنین شرایطی با خودم عهد کردم که به هر شکل شده در جمع رزمندگان قرار بگیرم و چون به نظم و انضباط و آراستگی علاقه مند بودم به خانواده‌ام اعلام کردم که می‌خواهم وارد ارتش بشوم تا اینکه در سال 63 یکی از بستگان که گروهبان‌یکم مهندسی ارتش بود و بین من و ایشان یک علاقه و انس و الفت شدیدی بود به شهادت رسید که این شهادت برای من یک پیام داشت.

بر من تکلیف شد که راه ایشان را ادامه و جای خالی ایشان را در ارتش پر کنم، لذا مصمم به ورود به ارتش شدم. در سال 64 پس از دریافت دیپلم در رشته علوم تجربی وارد دانشکده افسری امام علی (ع) شدم و تا به امروز 29 سال از خدمتم در ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد و هر روز علاقه من به ارتش بیشتر و حاضرم تا جان در بدن دارم در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشم و بعنوان سرباز کوچک ولایت خدمت کنم.

دفاع پرس: در مورد تاریخچه تشکیل لشکر 30 شرح دهید؟

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران لشکر 5 گرگان منحل و به جای آن هنگ سپاهیان دانش در پادگان گرگان مستقر شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تیپ 30 پیاده گرگان با استفاده از کارکنان سپاهیان دانش و افراد منتقل شده از گارد سابق در پادگان گرگان تشکیل و تحت تابعیت لشکر یک پیاده مرکز قرار گرفت.

تیپ 30 در تاریخ 1360/1/1 از تحت امر لشکر یک خارج و در ترکیب نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به نام تیپ 30 مستقل گرگان نامیده شد و در دی ‌سال 1362 با توجه به شرایط و نیاز جنگ، به لشکر 30 عملیاتی تغییر و در تاریخ 1365/‌1/‌5 به نام لشکر 30 پیاده گرگان با دو تیپ سازمانی فعال شد.

دفاع پرس: عملکرد لشکر 30 در دوران دفاع مقدس را چگونه ارزیابی می کنید؟

لشکر 30 پیاده گرگان همانند سایر نیروهای جان بر کف ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی قهرمان، حتی قبل از شروع جنگ تحمیلی در غائله گنبد برای برخورد با ضد انقلاب وارد عمل شد که با تلاش و ایثارگری کارکنان این لشکر و سایر یگان‌ها و نیروهای مردمی این غائله خاموش شد. با شروع جنگ تحمیلی در مهر 1359 به منطقه عملیاتی جنوب اعزام و اولین عملیات آفندی خود را در تاریخ 1359/7/22 در پل نادری انجام داده است.

لشکر 30 پیاده گرگان در مناطق عملیاتی جنوب، غرب و شمال غرب حضور فعال و گسترده داشته است. که مهمترین آنها عملیات فتح المبین، بیت المقدس، والفجر 4، والفجر 8 و پاکسازی منطقه کردستان از وجود ضد انقلاب و عملیات های پدافندی در طول دفاع مقدس در مناطق یاد شده است که در همین رابطه لشکر، شهدا، جانبازان، و آزادگان زیادی را تقدیم شجره طیبه انقلاب نموده است ( 1076 نفر شهید، 2259 نفر جانباز، 217 نفر آزاده).

دفاع پرس: از خاطرات تلخ و شیرین خود در سالهای دفاع مقدس بفرمائید (خاطره با امیران شاخص)؟

خاطره‌ای که می‌خواهم تعریف کنم مربوط به امیر سرلشکر شهید «محمد باقر روحی» از شهدای شاخص و هنرمند ارتش جمهوری اسلامی ایران است. زمانی که ایشان به منطقه سردشت اعزام می شوند با اخلاق و صمیمیت و رابطه خوبی با مردم بومی منطقه برقرار و آنها را جذب خود کرده که این رفتار شهید خلاف سیاستهای فریب کارانه منافقین بود. آنها سعی داشتند با تبلیغات و دروغ پردازی چهره نظام را در سطح مردم خراب کنند و منطقه را متشنج کنند. اما شهید گاهی اوقات لباس کردی به تن و آذوقه به مردم می رساند و به مستمندان کمک می کرد.

این رفتار شهید باعث شد که منافقین چندین مرحله دست به ترور وی بزنند که موفق نشدند. هنگامی که ایشان به منطقه سومار اعزام می شوند در سر راه ستون خودروی وی مین کار گذاشته که یک مینی بوس شخصی که در حال عبور بوده روی مین می رود که شهید روحی به محل انفجار می رسد و به مصدومین کمک کرده و باعث محبوبیت بیشتر این شهید والامقام می شود.

دفاع پرس: مهمترین دلایل پیشرفت های ارتش بعد از جنگ چه بوده است؟

دلایل خیلی زیادی باعث شکوفایی و پیشرفت ارتش پس از جنگ شد که چند دلیل عمده را بطور خلاصه عنوان می کنم.

1 – رهبری امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که چه پس از پیروزی انقلاب و در طول جنگ و بعد از آن به ارتش اعتماد و ارتش را یک ارتش الهی اسلامی و مردمی خواندند.

2 – تبعیت کامل ارتش از رهبری امام و مقام معظم رهبری بخاطر عزتی بود که پس از پیروزی انقلاب نصیب ارتش شده بود تا قبل از انقلاب ارتش زیر سیطره 60 هزار مستشار که 40 هزار نفر آنها آمریکایی بودند، قرار داشت و حق هیچگونه دسترسی و حتی سرویسهای اولیه تجهیزات خود را نداشتند. این یعنی خفت و ظلمی که در زمان طاغوت در حق ارتشیان می شد، که با پیروزی انقلاب جوانان در داخل ارتش به خود جرات دادند نه تنها سرویسهای نگهداری، بلکه کلیه تعمیرات سبک و سنگین را با توجه به نیاز زمان جنگ خود انجام دهند.

3- اعتماد و اعتقاد به نیروهای جوان و سپردن کارها به جوانان که شهید صیادشیرازی یکی از جمله فرماندهان جوان بودند که چه در زمان جنگ و بعد از آن امورات سازمانی را بعهده گرفتند و بخوبی هم از عهده آن برآمدند.

4- استفاده از تجربیات 8 سال دفاع مقدس برای سازماندهی و نیاز به تجهیزات نو و مطابق با تهدیدات و ایجاد تغییرات در سازمان و تجهیزات برای آمادگی بیشتر و پا در رکاب بودن نیروها.

5- ارتباط با دانشگاهیان، اساتید، محققان و مرکز تحقیقاتی برای طراحی و ساخت تجهیزات دفاعی مورد نیاز ارتش

6- رصد تحرکات دشمن در منطقه و جهان و آمادگی کامل برای برخورد با هر نوع تهدید

7- اثر مثبت تحریم ها برای اتکا به ظرفیت های درونی و اعتقاد به کلمه «ما می توانیم»

دفاع پرس: میزان آمادگی نیروهای ارتش در مقابله با دشمن را چگونه می بینید؟

دشمن در دشمنی کردن خود هیچ تردیدی به خود راه نمی دهد چرا که خوی او تجاوزگری و دخالت در امر کشورهاست. افغانستان، عراق، پاکستان، فلسطین، غزه، لبنان، مصر، یمن و... اینها همیشه ما را تهدید کرده اند و می کنند و جمله مسخره «همه ی گزینه ها از جمله گزینه ی نظامی روی میز است» را شنیده اید، دوستان ما خوشحال باشند و دشمن هم بداند که ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در کنار سایر نیروهای مسلح کشورمان چه در زمین، هوا و دریا در آمادگی کامل است، این نیروها چه از نظر آموزش، نیروی انسانی و تجهیزات نسبت به زمان دفاع مقدس کاملا متفاوت و آماده ترند.

8 سال دفاع مقدس مثل واکسنی بوده که ما را در برابر هرگونه تجاوز بیمه کرده که این آمادگی دفاعی ما هم برای کشورهای همسایه پیام صلح و دوستی و برای دشمنان ما یک نیروی بازدارنده است که چنانچه حماقتی کرده و خوی تجاوزگری خودشان را به ملت ایران نشان بدهند، آن وقت نیروهای مسلح پاسخی پشیمان کننده خواهند داد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار