به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین «محمد مصدق» معاون اول قوه قضائیه در نشست خبری امروز ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی، اظهار داشت: هفته قوه قضاییه فرصت مناسبی برای ارائه برنامههای قوه قضاییه و عملکرد یک سال گذشته این دستگاه است. سال گذشته سال مهم و تاثیرگذاری برای قوه قضاییه بود و نوع چالشهایی که داشتیم بی سابقه بود. ما از این چالشها عبور کردیم و بحران را تبدیل به فرصت کردیم.
وی افزود: در یک سال گذشته تلاش مسئولان قضایی بر برنامه محوری بوده است. امروز قوه قضاییه با چند سال پیش متفاوت است و همیشه اعلام کردیم که قوه قضاییه با برنامه حرکت میکند. در اوایل سال گذشته برنامهها را اعلام کردیم و عملیاتی شد و در سال ۱۴۰۲ همین کار انجام شد.
حجتالاسلام مصدق گفت: در قانون اساسی پنج ماموریت برای قوه قضاییه تعیین شده است. برنامه قوه قضاییه با نگاهی به اسناد بالادستی تعیین میشود از جمله سیاستهای کلی قضایی ابلاغی رهبری و سیاستهای برنامه هفتم و سند تحول قضایی، مفاد حکم ریاست قوه قضاییه و محورهای اعلامی سال گذشته در هفت تیر که توسط مقام معظم رهبری فرمودند.
وی با اشاره به سند تحول قضایی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند که سند تحول قضایی باید در همه سطوح اجرایی شود. هم و غم ما هم این است که این سند به طور کامل اجرا شود. پایان امسال پایان سند تحول است و حتما امسال باید به دنبال ارتقای سند تحول باشیم و حرکت براساس سند تحول در قوه قضاییه دایمی است. سال اینده ان شالله یک سند دیگر به مدت ۵ سال ابلاغ خواهد شد.
مصدق با یادآوری اینکه سخنان رهبری در ۷ تیر سال گذشته هوشمندانه بود، گفت: عصر همان روز جلسهای گذاشتیم و ۱۸ راهکار برای عملیاتی کردن فرامین رهبری تعیین کردیم. از جمله یکی تشکیل قرارگاه عملیاتی برای اجرای فرامین رهبری بود. تا کنون ۲۳ جلسه قرارگاه برگزار شده و هدف از تشکیل قرارگاه این بوده که با نگاهی به اسناد بالادستی برنامههای قوه قضاییه را عملیاتی کنیم. امروز قوه قضاییه براساس شاخصها بسیار موفق بوده است.
وی افزود: به سمت هدف محور بودن رفتیم و باید حتما هدف محور حرکت کنیم.
مصدق ادامه داد: گزارش دادند که رشد خوبی نسبت به اول سال داشتیم. در زمینه احقاق حق و اجرای عدالت و ... رو به رشد بودیم. نمیگوییم مطلوب است. قطعا مطلوب نیست و زمان میبرد.
حجتالاسلام مصدق با اشاره به حوادث اخیر و عفو رهبری گفت: در این قضیه برخورد قوه قضاییه رویکردی متانت محور توام با عقلانیت و قاطعیت بود. اتخاذ این رویکرد سه وجهی باعث شد که این حوادث مدیریت شود و از عمق بخشی برخی از شیطنتها در کشور پیشگیری شود و با کمک مردم دشمن در این خصوص ناامید شد.
مصدق با اشاره به هوشمند سازی گفت: سال گذشته ۳ میلیون استعلام توسط سامانه هوشمند قوه قضائیه صورت گرفته که نسبت به گذشته ۵۰۰ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته قوه قضائیه گفت: پنج شنبه اول تیرماه: عدالت قضایی، جمعه دوم تیرماه: عدلیه در مسیر حرکت جهادی و تحول و تعالی، شنبه سوم تیرماه: قوه قضائیه هوشمند و گسترش عدالت و ترویج صلح و سازش، یکشنبه چهارم تیرماه: مبارزه با فساد و صیانت از حقوق عامه، دوشنبه پنجم تیرماه: حمایت از سرمایه گذاران و تولید دانش بنیان و مهار تورم، سه شنبه ششم تیرماه: همدلی قوا خدمت به مردم و چهارشنبه هفتم تیرماه: ولایتمداری و صیانت از ارزشهای اسلامی نامگذاری شده است.
مصدق با بیان اینکه امسال در برنامههای قوه قضائیه شاهد تنوع هستیم، گفت: در برنامه امسال از رؤسای دانشگاههای حقوق و مدیر گروههای حقوق دعوت کرده ایم تا آقایان حرفهای خود را با رئیس قوه قضائیه مطرح کنند و این اتاق فکری برای حل چالشها است. همچنین همایش امنیت و حمایت از سرمایه گذاری با حضور تولید کنندگان، سرمایه گذاران و اقتصاد دانان برگزار میشود.
وی درباره لایحه جرم زدایی گفت: یکی از مشکلات مردم و ما، کثرت پرونده است و یکی از عوامل آن این است که خیلی از رفتارها که براساس قانون عنوان مجرمانه دارد نباید عنوان مجرمانه داشته باشد و باید تخلف باشد لذا لایحه ای با این رویکرد تقدیم مجلس شده است و در دو سال گذشته موادش تغییر کرده است. مثلا نداشتن گواهینامه و رانندگی بدون گواهینامه جرم است که پس از طی مراحل قضایی پرونده تشکیل و بعد از رسیدگی جزای نقدی تعیین می شود یا نانوایی نان را کوچک میپزد لذا بهتر است برخی از رفتارهایی که از امروز جرم بوده توسط صنف خودش رسیدگی شود.
وی درباره بازپروری زندانیان گفت: بسیاری از سرقتها به دلیل بیکاری است و تقریباً ۱۰۰ درصد حقوق زندانیان شاغل افزایش یافته است تا آنها حس کنند به جامعه بازگشتهاند.
وی افزود: همچنین بنیاد تعاون زندانیان کارهای بسیار خوبی انجام داده است. براساس گزارشها وضعیت نسبت به قبل خیلی بهتر شده است. در سال ۱۴۰۱، برای حدود ۲۵ درصد یعنی ۱.۴ از زندانیان کشور اشتغال مولد ایجاد شده است.
مصدق با اشاره به اقداماتی که ضابطان باید انجام بدهند، گفت: در دعوای حقوقی گفته میشود مستندات دعوا را اصحاب دعوا باید ارائه دهند، اما در امور کیفری دادستان باید مستندات را ارائه دهد، اما امروز به گونهای مرسوم شده است که دادستانها اقدامات لازم را انجام نمیدهند و این ضعف دستگاه قضائی است که به دلیل کثرت پروندهها ایجاد شده است.
مصدق با اشاره به آزمون وکالت مرکز وکلا و تعیین و تکلیف وضعیت قبول شدگان گفت: براساس آزمونی که انجام شد اختلاف برداشتی میان قوه قضائیه و نمایندگان مجلس ایجاد شد و رئیس قوه قضائیه تاکید داشته است که باید مطابق با قانون عمل کرد و با توجه به این تفاوت برداشتها، اختلاف نظر میان قبول شدگان ایجاد شد و در نهایت مرکز وکلا تعداد بیشتری را جذب کرد و برهمین اساس در حوزه کارآموزی در دادگستری مشکلاتی ایجاد شد و اگر جذب به مشکل خورده و کارآموزی فردی به عقب افتاده است به دلیل همین مشکل بوده است.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: نسبت به مرکز وکلا احجاف صورت گرفته است. هم کانون و هم مرکز گزینش خاص خود را دارند و باید مراحل طی شود و سپس در سامانه اطلاعات درج شود وقتی مراحل طی نشدهاند نمیتوان چیزی را در سامانه درج کرد.
انتهای پیام/341