دسیسه برای جلوگیری از محبوبیت امام رضا (ع) در نمایش «آهو»

علی برجی کارگردان نمایش «آهو» با اشاره به اینکه این اثر نمایشی مقطعی از زندگی امام هشتم (ع) در ایران را به تصویر می‌کشد درباره ویژگی‌های نمایش توضیحاتی ارائه داد.
کد خبر: ۵۹۷۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰ - 18June 2023

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، علی برجی که به تازگی نمایش «آهو» را در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه برده است در گفت‌وگویی درباره این اثر نمایشی اظهار داشت: نمایش «آهو» از جمله آثار برگزیده شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی است که چندی پیش در شهر تبریز برگزار و این نمایش موفق به دریافت ۵ جایزه و تقدیر از جشنواره شد. طرح اصلی نمایشنامه توسط سیروس همتی نوشته شده است که برای اجرا بازنویسی روی متن انجام دادم و کار با تغییراتی در جشنواره رضوی اجرا شد.

این کارگردان تئاتر درباره رویکردی که برای کلیشه‌ای نشدن نمایش، مدنظر قرار داده است، عنوان کرد: در وهله اول مساله‌ای که برایم اهمیت دارد درام و قصه جذاب نمایشنامه است در این اثر هم جدا از موضوع نمایشنامه که در ارتباط با امام رضا (ع) بود و من سال‌های سال است که در زمینه نمایش‌های مذهبی و دفاع مقدسی فعالیت کرده‌ام و با این فضا‌ها آشنا هستم، داستان نمایشنامه جذاب بود و اولین نکته‌ای بود که مرا به سمت متن آقای همتی جلب کرد. یکی از مواردی که برای کلیشه‌ای نشدن و فضاسازی متفاوت نمایش در نظر گرفتیم این بود که تلاش کردیم این نمایش را که اثری تاریخی است به شیوه مدرن اجرا کنیم از این رو از نماد‌ها و تکنیک‌هایی که کار را به لحاظ اجرایی مدرن می‌کرد، بهره گرفتیم تا فضا برای باور تماشاگر، امروزی‌تر و مینیمال‌تر شود.

دسیسه برای جلوگیری از محبوبیت امام رضا (ع) / «آهو» اجرایی مدرن دارد

وی درباره نحوه انتخاب بازیگران نمایش توضیح داد: طبیعتاً ما تئاتری‌ها، تئاتربین هم هستیم و کار‌های دوستانمان را دنبال می‌کنیم. برخی از بازیگران نمایش دوستانی بودند که قبلاً با من کار کرده بودند و برخی دیگر را در کار‌های مختلف دیده بودم و به مقتضای نقش و شخصیتی که قرار بود بازی کنند، این انتخاب‌ها انجام شد. برای آماده سازی نمایش در جشنواره حدود ۲ ماه تمرین داشتیم و بعد از بازبینی و تایید شدن کار یک هفته دیگر تمرین و یک اجرا هم در جشنواره داشتیم.

برجی درباره میزان استقبال مخاطبان تبریزی از آثار جشنواره عنوان کرد: استقبال از آثار جشنواره خیلی خوب بود و ظرفیت سالن‌ها در اجرا‌های مختلف کاملاً پر بود. امکاناتی هم که در اختیار گروه‌ها قرار گرفته بود، رضایت‌بخش بود و کلاً جشنواره از حد توقع من، بالاتر بود.

وی درباره داستان و مضمون نمایش یادآور شد: نمایش «آهو» مسیر عبور امام رضا (ع) یا همان قدمگاه‌های ایشان از مدینه تا مرو را در خاک ایران به تصویر می‌کشد. داستان نمایش در ایران و در یکی از روستا‌های محل گذر امام رضا (ع) اتفاق می‌افتد. در مسیری که امام در حال عبور است روز به روز بر پیروان آن حضرت افزوده می‌شود و این مساله مأمون را نگران کرده است از این رو مأمون برای کاهش محبوبیت امام رضا (ع) مأمورانی را می‌فرستد تا با نقشه و فریب و سکه محبوبیت و کمالات امام (ع) را زیر سوال ببرند و ایشان را به تمسخر بگیرند. در یکی از این روستا‌ها کدخدا وقتی این سکه‌ها را می‌بیند از خود بی‌خود شده و این مساله را با همسرانش در میان می‌گذارد. با پیشنهاد یکی از همسران کدخدا قرار می‌شود که پسر کدخدا خودش را به مردن بزند و زمانی که آقا برای نماز میت وی می‌آید با زنده شدنش، امام رضا (ع) را به سخره بگیرند که در این میان اتفاق عجیبی شکل می‌گیرد.

دسیسه برای جلوگیری از محبوبیت امام رضا (ع) / «آهو» اجرایی مدرن دارد

برجی در پایان صحبت‌هایش درباره اجرای نمایش در سالنی دیگر گفت: فعلاً قرارداد اجرای ما با حوزه هنری است، اما پیشنهادی نیز از تئاترشهر تبریز داشتیم که اگر این تمایل هنوز ادامه داشته باشد احتمالاً در آینده نمایش را در شهر تبریز نیز به صحنه خواهیم برد.

نمایش «آهو» با ایفای نقش بازیگرانی همچون سعید بحرالعلومی، عباس بهمنش، مهدی نوری و مریم سامانی پور روی صحنه می‌رود. دیگر بازیگران این نمایش را نیز سوگند افشاری، مسعود بابایی، فرزانه سلامی، سپیده صادقی، سارا طلایی، آتنا قناعتی فلاح، زهره محمودی و میثم عبدی تشکیل می‌دهند.

این اثر نمایشی از ۲۴ خرداد هر شب از ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه مهر به نشانی تقاطع خیابان حافظ و سمیه روی صحنه است.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار