فیلمساز پیشکسوت سینما:

سیاست گذاران سینمای کودک به محتوای فیلم‌ها توجه ندارند

فروزش گفت: آنطور که شایسته است از تولید فیلمنامه‌های بی نقص و محکم در حوزه سینمای کودک و نوجوان حمایت نمی‌شود.
کد خبر: ۵۹۹۹۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰ - 28June 2023

سیاست گذاران سینمای کودک به محتوای فیلم‌ها توجه ندارندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «ابراهیم فروزش» فیلمساز پیشکسوت سینما در آستانه روز ادبیات کودک و نوجوان در خصوص فقدان داستان‌های جذاب در فیلم‌های کودک اظهار داشت: سیاست گذاران سینمای کودک به محتوای فیلم‌ها توجه ندارند و آنطور که شایسته است از نظر جبنه‌های مالی و... از تولید فیلمنامه‌های بی نقص و محکم در حوزه سینمای کودک و نوجوان حمایت نمی‌کنند.

کارگردان فیلم‌های سینمایی «بچه‌های نفت» و «هامون و دریا» افزود: نقش سیاست گذاران در حوزه توجه به داستان و محتوای ارزشمند در فیلم‌های کودک و نوجوان بسیار مهم است، اما متأسفانه گویا آن‌ها چندان به نقش خود واقف نیستند و به این مسأله اهمیت نمی‌دهند.

وی ادامه داد: ما نویسندگان بسیاری داریم که قصه‌های بسیار خوبی در حوزه کودک و نوجوان نوشته اند، اما متأسفانه آن‌ها قصه‌های شان را تنها در اختیار نهاد‌ها قرار می‌دهند و اگر فیلمسازی علاقمند تولید آثارشان باشد که تعداد این فیلمسازان کم هم نیست به آن‌ها توجهی نمی‌کنند.

فروزش سپس با بیان اینکه اقتباس می‌تواند نجات بخش سینمای بحران زده کودک و نوجوان باشد یادآور شد: من تمام کار‌هایی که کردم به جز یکی دو مورد همگی اقتباس از کتاب‌ها و قصه‌های با ارزش حوزه کودک و نوجوان بوده؛ بنده تردید ندارم که اگر از نویسندگان درجه یک حوزه کودک و نوجوان به صورت بهینه استفاده می‌شد این افراد بیشتر احساس مسئولیت می‌کردند و به نوعی تشویق می‌شدند تا مسیری را که پیش گرفته اند همچنان ادامه دهند.

این سینماگر در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه اگر نگوییم سینمای کودک مرده باید عنوان کنیم این سینما به حاشیه رانده شده است تصریح کرد: سال‌های متمادی است که جز اسمی از سینمای کودک چیز دیگری باقی نمانده است؛ نه سینمایی مختص نمایش فیلم‌های کودک و نوجوان وجود دارد و نه تهیه کنندگان و سرمایه گذاران چندان به این سینما بها می‌دهند و از سوی دیگر خانواده‌ها نیز این سینما را فراموش کرده اند.

کارگردان فیلم‌های سینمایی «شیر تو شیر» و «خمره» متذکر شد: کودکان امروزه از طریق وسایل ارتباطی مانند گوشی موبایل به بهترین بازی ها، انیمیشن‌ها و فیلم‌های روز دنیا دسترسی دارند و آنقدر سرگرمی‌های جور واجور دارند که قطعاً با آثار پیش پا افتاده سینمای کودک نمی‌توانند ارتباطی برقرار کنند و به همین علت است که اغلب فیلم‌های تولید شده در این سینما نیز با اقبال از سوی مخاطبان هدف این سینما روبرو نمی‌شود.

فروزش در پاسخ به این پرسش که به عقیده شما آیا داشتن غنای محتوایی می‌تواند کودکان امروزی را که به فرموده شما وسایل سرگرمی بی شماری در اختیار دارند، مجاب به تماشای فیلم‌های کودک در سالن‌های سینما کند اظهار داشت: قطعاً همین طور است! تردید نکنید ما گر فیلم‌های آموزنده همراه با سرگرمی و محتوای نو و امروزی برای کودکان تهیه کنیم آن‌ها از این فیلم‌ها استقبال خواهند کرد. متأسفانه ما یا از این سوی بام میفتیم یا از سوی دیگر! بخشی از فیلم‌های کودک ما فقط شده اند بزن و بکوب و خنده و برخی نیز بسیار سنگین هستند که اصلاً کودک نمی‌تواند با آن ارتباط بگیرد از این رو ما باید به یک سینمای میانه دست پیدا کنیم که بتواند این قشر از جامعه را به سمت خود جذب کند.

وی در پایان این گفت‌وگو بار دیگر تأکید کرد: ما به هر صورت نباید خودمان را فریب دهیم! ما باید بدانیم که سینمای کودک کاملاً فراموش شده و رها شده است! اگر قرار است این سینما احیاء شود باید روی آن کار شود. ما وقتی سینمای کودک خودمان را قیاس می‌کنیم با سینمای کودک خارج از کشور می‌بینیم از نظر تکنیکی و ساختار و محتوا به شدت عقب مانده ایم و این اتفاق بسیار تلخ و ناراحت کننده است.

منبع: سینماپرس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار