به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، آیتالله «عبدالکریم عابدینی» نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین از فعالیتهای حجتالاسلاموالمسلمین «مهدی مهدیجو» امام جماعت مسجد جوادالائمه (ع) مهرگان و حجتالاسلاموالمسلمین «عباس باباشاوردی» امام جماعت مسجد حسینی منطقۀ راهآهن قزوین بازدید کرد.
آیتالله «عبدالکریم عابدینی» در این بازدید و در جمع جوانان و فعالان این مساجد، اظهار داشت: مساجد شما جوانگرا و فعال است، در گذشته شاید امامان جماعت در عرض چند دقیقه میتوانستند فعالیتهای مسجدشان را بگویند اما شرایط مسجد شما طوری است که هر چه بیشتر درباره فعالیتهای مسجد توضیح میدهید، عرصههای بیشتری باز میشود که نیاز به توضیح دارد، اینها نشان زنده بودن و فعال بودن مسجد است و این شرایط را خیلی باید قدر دانست.
وی ادامه داد: امام جماعت مسجد شما با خانواده هجرت کرده و به اینجا آمدهاند، این هجرت هم نزد خدای متعال خیر، برکت، تحول و خلاقیت را به ارمغان میآورد، مدیرکل سازمان تبلیغات استان نیز وجودشان برکت است و نظام امامت را در مساجد استان دنبال میکنند، این نگاه ایشان در باب مساجد و استفاده بهینه از ظرفیت مسجد جای شکر دارد، امیدواریم در سایه مدیریت ایشان و همکارانشان شاهد تحولات خوبی در استان باشیم.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: ظرفیت مساجد خیلی بیشتر از چیزی است که ما تصور میکنیم، این حرفهایی که از امام جماعت این مساجد شنیدیم چشمه و بخشی از ظرفیتهای مسجد بود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: مسجد مرکز پیوندهاست، مسجد مرکز پیوند خانوادههاست، یعنی اگر سردی، سستی، دلخوری، کدورت و ناراحتی بین زن و شوهر وجود دارد، این مسجد است که میآید این را با آموزههای دینی و اخلاق قرآنی، اخلاق فاطمی و اخلاق علوی تبدیل به محبت و دوستی میکند، امروز چقدر جامعه ما به این پیوند محتاج است.
وی خاطرنشان کرد: بنده اعتقادم این است هر چقدر مسجد در انجام رسالت مسجدی خود موفق باشد به همان اندازه آمار طلاق کاهش پیدا میکند، آمار ازدواج افزایش پیدا میکند و موقعیت فرزندآوری تغییر میکند، مسجد بیشترین نقش را در رابطه با این پیوند درون خانواده دارد.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: اینها همان فرصتهایی است که باید از مسجد برای تحقق آنها استفاده کرد، دائم باید گنج مساجد را کشف کرد و به کار گرفت، دومین پیوند در مساجد، پیوند بین نسل جدید و قدیم است، امروز شرایطی که عزیزان سازمان تبلیغات و فعالان فرهنگی در جامعه ما به وجود میآورند وضعیت گذشته را تغییر داده است، قبلتر گویا مساجد ما مخصوص پیرها شده بود.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما باید از حضور بچهها در مساجد خوشحال باشیم، این مقصد است، مقصد مسجد همین است که شلوغ باشد، مسجدی زنده است که بچهها در آن باشند و سر و صدا کنند، اینها خیر و برکت است، اینکه مسجد پیوند بین جوانان و نسل گذشته را موجب شود یک موفقیت بزرگ است.
وی یادآور شد: پیوند بین مسجد محله و نماز جمعه نیز یکی از پیوندهاست، هر مسجد مانند یک چشمه است، برخی چشمهها فقط اطراف خود را سرسبز میکنند اما کمی دورتر دیگر اثری از چشمه نمیبینی، یعنی جاری نیستند و فقط همانجا مصرف میشوند، مسجد نیز میتواند این گونه باشد، یعنی مسجد سرسبزی باشد که نماز جماعتهای باصفایی در آن برگزار شود اما از آن مسجد یک نفر هم در نماز جمعه حاضر نشود، این مثل همان چشمه است که مصرف خودش میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر ما بگوییم از این مسجد چندین نفر در نماز جمعه شرکت میکنند، آن موقع این مسجد موفق است، اگر بین نماز جماعت و نماز جمعه و نماز عید فطر و نماز عید قربان پیوند اتفاق بیفتد این یک موفقیت است.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: چهارمین پیوند نیز پیوند بین سیاست و دیانت است، در ایام قدیم استعمار و انگلیس میخواستند به ما بگویند شما باید یا دین داشته باشید یا سیاسی باشید، امام خمینی (ره) و شهید مدرس نشان دادند بین سیاست و دیانت پیوند ناگسستنی برقرار است، به گفته شهید مدرس دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست؛ این کار مسجد و مسجدیها بود که توانستند این پیوند را بهطور مشخص نشان دهند.
وی ادامه داد: پنجمین پیوند نیز پیوند بین اقتصاد و دیانت است، در گذشته اگر یک نفر به اقتصاد فکر میکرد تصور میکردند این مسجدی نیست یا به نماز و دین کاری ندارد اما اکنون که گزارش فعالیتهای مسجد شما را شنیدیم معلوم شد که تمام دغدغه این است که بین اقتصاد و مسجد، بین اقتصاد و نماز و بین اقتصاد و دین پیوند مستحکم برقرار باشد.
امام جمعه قزوین بیان کرد: اینها ارزشمند است که ما بین اقتصاد، زندگی مردم، سفره مردم و نماز مردم ارتباط قائل باشیم، در روایات داریم که ائمه (ع) فرمودند اگر اقتصاد ضعیف باشد دین هم تضعیف میشد، پس معلوم میشود بین نان و نماز، بین شغل و زندگی با عبادت و بندگی پیوند جدی وجود دارد، این پیوند را مسجد باید نشان بدهد، الحمدلله شما آن را خوب نشان دادهاید.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: ششمین پیوند نیز پیوند بین آحاد مردم با امامت و رهبری است، اگر مسجد نباشد ما چطور میتوانیم نظام امامت را بفهمیم؟ به برکت مسجد و امام جماعت، نظام امامت را تمرین میکنیم، رهبر حکیم انقلاب فرمودند بین حج و نماز جمعه وجه اشتراکات زیادی دارند، یکی از این مشترکات ذکر است، جمعه اقیانوس و دریاست، این دریا از چشمههای مساجد میجوشد، چشمهها به هم وصل شده و نهر میشوند، نهرها رود میشوند و رودها دریاها را تشکیل میدهند.
وی تأکید کرد: جمعه برای ذکر است، خداوند در سوره جمعه میفرماید خرید و فروش را در روز جمعه رها کنید و به سوی ذکر خدا بشتابید، فرمانده این حکم خدا امام جماعت این مسجد است، امام جماعت مردم محله را فرماندهی میکند که در نماز جمعه شرکت کنند.
امام جمعه قزوین یادآور شد: یکی دیگر از مشترکات نماز جمعه و حج، اجتماع است، نماز جمعه با جمعیتهای مساجد درست میشود، رهبر معظم انقلاب اسلامی ازدحام جمعیت را وجه مشترک نماز جمعه و حج خواندند، یعنی این گونه باشد که مردم بگویند فلان شهر به برکت امام جماعتی که دارد پر ازدحامترین نماز جمعه را دارد.
وی اظهار کرد: البته مطابق فرمایش رهبر حکیم انقلاب، نماز جمعه امتیازاتی دارد که حج این امتیازات را ندارد، حج در سال یک بار است، برای برخیها که مستطیع هستند واجب است، در طول عمر هم معمولاً یک بار برای فرد اتفاق میافتد اما ما سالیانه تقریباً 52 نماز جمعه داریم که همه میتوانند در شرکت کنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: یکی دیگر از پیوندها، پیوند بین مردم و علم، فن و مهارت است، شما کودکان را در مساجد درگیر یادگیری مهارت میکنید تا با خلاقیت حرفههای مختلف را یاد بگیرند، این باعث میشود بچهها استعدادشان را پیدا کنند و آینده موفقی داشته باشند.
وی عنوان کرد: پیوند بین ما و مسئولان نیز یکی از پیوندهاست، مسئولان ما غریبه نیستند، ما مسئول خوب و متعهد داریم، مسئول قابل انتقاد هم داریم، باید بین مسجد و مسئولان ارتباط برقرار کنیم، اگر مسئولی خوب بود در مسجد به او احترام میگذاریم، اگر مسئول بد بود در مسجد از او انتقاد میکنیم و مطالبات خود را میگوییم و کار را سامان میدهیم.
انتهای پیام/