به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، آیین افتتاحیه سمینار آموزشی دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر کشور امروز (چهارشنبه) با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن همایش مؤسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین برگزار شد.
در این مراسم، «رحیم نریمانی» سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن تبریک عید سعید غدیر خم و تقدیر و تشکر از زحمات مسئولان در برگزاری این همایش اظهار داشت: در دهه پنجم، انقلاب اسلامی با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی وارد مقطع جدیدی از نظام شکوهمند جمهوری اسلامی شده است.
وی افزود: در این مقطع، خصوصیتها، راهبردها، نگاه و رویکردهای جدید، عصر دوران حقانیت، خردمندی، جهش دانش، دوران تحرک، تمدن نوین اسلامی و توسعه پایداری در فرمایشهای مقام معظم رهبری شکل گرفته است.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: توسعه پایدار باید توسط شکلدهندگان و عاملان پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی مردم شکل گیرد تا مردمسالاری، مسئولیتپذیری و تعهدپذیری در عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که از بطن مردم شکل گرفته برای مردم نقشآفرینی کند.
تشکلهای مردم نهاد موتور محرکه توسعهیافتگی کشور هستند
وی با بیان اینکه جهش و جنبش در تولید فکری و عرصه نرمافزاری در توسعه پایدار نیاز است، خاطر نشان کرد: برای رسیدن به این مهم، باید جامعه شبکهای و همگون وجود داشته باشد، اما اکنون شکاف آگاهی در جامعه وجود دارد که برای از بین بردن این شکاف تشکلهای مردمنهاد میتوانند نقشآفرینی کنند که این هدف با تقویت و توانمندسازی تشکلها میسر است.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تشکلهای شاهد و ایثارگر در توسعه پایدار کشور میتوانند پیشگام و پیشقراول باشند و با افزایش حساسیت مردم و میزان درک آنها از مسئولیتپذیری، جامعه را بهسمت توسعهیافتگی هدایت کنند.
وی افزود: تشکلهای مردم نهاد و سمنها موتور محرکه توسعهیافتگی کشور هستند و با اعتمادسازی در حوزه اجتماعی میتوانند شاخصهای این توسعه را ارتقا دهند.
مردمی شدن از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم
نریمانی با بیان اینکه مردمی شدن و مردمداری کشور از مهمترین برنامههای دولت سیزدهم است، گفت: این هدف با نقشآفرینی تشکلهای مردمنهاد در بطن جامعه محقق خواهد شد.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: یکی از مؤلفههای اثرگذار امام علی (ع) در حکومتداری، حکمرانی خوب براساس عدالتمحوری است که این هدف باید در قالب تشکلهای مردمنهاد تقویت شود.
وی یادآور شد: در دهه پنجم انقلاب اسلامی دنبال این هستیم که براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، انقلاب آرمانخواه در جهت توسعهیافتگی شکل گیرد که این مهم با توانمندسازی و تقویت تشکلهای مردمنهاد محقق میشود.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: تشکلهای مردمنهاد باید بهسمت قدرت تولید دانش و تفکر با نوآوری و خلاقیت پیش بروند تا بتوانند ریلگذاری و موتور توسعه جامعه را تدوین و راهبردی کنند.
نریمانی گفت: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نگاه ویژه به تشکلهای مردمنهاد دارد؛ لذا براساس اولویتبندی و رویکرد تحول جدید، ادارهکل تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی را در این نهاد پایهگذاری کرده است.
سرپرست دفتر تشکلهای ایثارگری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: گفتمانسازی در تشکلهای شاهد و ایثارگر از دیگر برنامههای بنیاد است که موضوعهای آن پویا و پرتحرک است و میتواند ادبیات جدید را تولید کند.
اعتمادآفرینی، اعتمادسازی و امیدآفرینی در جامعه
وی گفت: زمینه و زیرساختهای فعالیتهای ارزشمند بنیاد شهید و امور ایثارگران در سند راهبردی اعتمادآفرینی، اعتمادسازی و امیدآفرینی در جامعه است و در این راستا برنامههای مختلفی را پیشبینی کرده که با اجرای آنها به اهداف خود خواهد رسید.
نریمانی افزود: تشکلهای مردمنهاد در سطح ملی و بینالمللی میتوانند پیشگامان و چشم و گوش نظام جمهوری اسلامی در بیان حقانیت و مظلومیت انقلاب اسلامی که با خون شهدا پایهگذاری شده، باشند.
گفتنی است در این مراسم، «حسن ولیئی» معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور، «فاطمه محمدبیگی» رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی، «عباس کاظمی» سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین، «سمیه اسمعیلی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین، «محمد خورشیدی» مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی و دستیار مردمیسازی استاندار قزوین و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.
انتهای پیام/ 118