«امین درخشان» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، به برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا اشاره کرد و با بیان اینکه در جای جای ایران به برکت حضور اقوام مختلف، شاهد تنوع فرهنگی در عرصه خانواده هستیم، اظهار داشت: این تنوع فرهنگی وقتی در رویدادهای فرهنگی و هنری کنار هم قرار میگیرد، ترکیبی از زیباییهایی را که عصارهای از تنوع قومیتها و حتی مذاهب است، ایجاد کرده و جلوه انسجام مردمی را هم به رخ میکشد.
«درخشان» نقش خانواده و زنان را از مولفههای مهم تنوع فرهنگی کشورمان دانست و درباره استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان ما که یکی از استانهای بکر فرهنگی به ویژه در موضوع تحکیم بنیان خانواده است و زنان لر دارای زبان کهگیلویه و بویراحمدی با پوشش زیبایی سنتی و ایلاتی هستند که ریشه در سنتهای عشایری این مردم دارد و پوشش آنها از مظاهر اصلی عفاف و حجاب و پوشش ایرانی اسلامی است، این تصویر میتواند الگوی پوشش عفیفانه در بازنمایی سینمایی و تلویزیونی باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، مجاهدت زنان در کنار مردان سلحشور این منطقه را مورد اشاره قرار داد و گفت: زنان ما در عرصههای مختلف، قبل و بعد از انقلاب برای تحقق آرمانهای انقلاب و شهدا کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشتند.
وی انعکاس خانواده و زن عشایر در سینما را کمرنگ دانست و ادامه داد: با توجه به جغرافیای خاص و شرایط زندگی عشایری، بیشک نقش زن در یک خانواده عشایری نهتنها کمتر از مرد نیست، بلکه در مواردی بیشتر هم بوده است. فعالیت زن عشایری قبل از طلوع آفتاب شروع شده و تا پاسی از شب ادامه دارد. به همین دلیل پرداخت به موضوع زنان استان کهگیلویه و بویراحمد در سینما میتواند ابعاد گسترده و متنوعی به لحاظ موضوعی داشته و سرشار از ایدههای بکر باشد.
درخشان بر نقشآفرینی مردم این استان در دوران دفاع مقدس پرداخت و تاکید کرد: با توجه به حضور بیش از هشت درصد مردم این استان در جبهههای حق علیه باطل، باید گفت که مادران و همسران رزمندگان و شهدا نقش بسزایی در ترویج روحیه ایثارگری و مقاومت داشتند؛ مادرانی که در دورافتادهترین روستاها انتظار فرزندان و همسرانشان را میکشیدند، ولی همانند مردانشان درس ایثارگری را به دیگر همنوعان خود دیکته میکردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: همانقدر که مرد میتواند در پیشبرد سینما تاثیرگذار باشد، زن نیز همانقدر تاثیرگذار است. با توجه به اینکه اولین فیلم ناطق سینما «دختر لر» بود در واقع شکلگیری حرفهای سینما با حضور زن صورت گرفت و در ادامه فیلمهای موفقی که در سینمای جهان و ایران که موضوع زن ساخته شد و حتی در مواردی یک ملت یا نگرشی را تحت تاثیر قرار میداد. مثل فیلم «مادر»، اثر زندهیاد علی حاتمی که ارزش و احترام به زن ایرانی را به زیبایی به تصویر کشید.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد و به دبیری مهدیه سادات محور ۱۶ تا ۲۳ تیر سال جاری در سطح کشور و از ۲۰ تا ۲۳ در تهران برگزار خواهد شد. این رویداد محوریت موضوع زنان و خانواده را در دستور کار خود دارد و با همکاری مراکز و سازمانهای فرهنگی مختلف فعالیت خود را دنبال میکند.
انتهای پیام/ 113