به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، همایش حقوق شهروندی و آسیبشناسی قوانین حوزه ایثارگران با حضور مسئولان کشوری و استانی روز گذشته (یکشنبه) در سالن همایش مؤسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین برگزار شد.
در این همایش «سمیه اسمعیلی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین ضمن تبریک ولادت باسعادت امام موسی کاظم (ع) اظهار داشت: ایثارگران همانند دیگر اقشار مختلف جامعه به عنوان یک شهروند باید از حقوق شهروندی بهرهمند شوند.
وی افزود: از سوی دیگر قانونگذار بهدلیل رشادتهای خانوادههای شهدا و ایثارگران در اعتلای انقلاب اسلامی، قوانینی را بهمنظور رفع مشکلات آنها تصویب کرده که باید در جهت تکریم آنها اجرایی شود.
اسمعیلی گفت: امروز متأسفانه بزرگترین مشکل ایثارگران، فقدان ضمانت اجرایی برای قوانین ایثارگری است و همین باعث شده که مسئولان برخی دستگاهها به خوبی قوانین را اجرا نکنند؛ لذا میطلبد ساز و کارهای ضمانت اجرایی قوانین به درستی تعیین شود تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد و ایثارگران نیز به حقوق قانونی خود برسند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین افزود: همچنین در زمان عدم اجرای قوانین، باید برخورد با مدیران، شفاف و قاطع باشد تا سایر مدیران در اجرای قانون حوزه ایثارگری مصمم باشند.
اسمعیلی گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای مأموریتهایی که دارد، علاوه بر خدماترسانی به خانوادههای شهدا و ایثارگران باید نقش نظارتی بر سایر دستگاههای اجرایی با هدف ارائه خدمت مطلوب به ایثارگران را داشته باشد.
وی افزود: طبق ماده ۷۴ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، استانها مکلف هستند که هر ساله، آبان ماه، اقدامات خود را به مرکز ارسال کنند تا با تجمیع، این گزارشها به دفتر مقام معظم رهبری، نهاد ریاستجمهوری و رئیس مجلس ارائه شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: مسئولان باید با آموزش، راهبری، حمایت و نظارت تلاش کنند که در حوزه حقوقی، پروندهای برای ایثارگران تشکیل نشود.
اسمعیلی افزود: همچنین بعد از تشکیل پرونده انتظار است که ارزش، احترام و منزلت جامعه ایثارگران رعایت شود، زیرا تکریم این قشر از مهمترین موارد حقوق شهروندی است.
وی ادامه داد: باید قوانین متناسب با مشکلات و نیازهای ایثارگران، بررسی و بهروزرسانی شود تا بسیاری از مشکلات برطرف گردد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: در برخی از استانها کانونهای داوری حقوقی ایثارگران ایجاد شده که قبل از ارجاع پرونده به دادگستری از طریق میانجیگری در این کانونها مشکل حل و فصل میشود.
وی افزود: تشکیل این کانون در استان قزوین ضروری است تا بتواند خدمات مطلوبی در مسایل حقوقی به خانوادههای شهدا و ایثارگران ارائه شود.
رجبعلی: خدماتدهی به خانوادههای شهدا و ایثارگران تبعیض نیست و عین عدالت است
در ادامه این همایش، «اسلام رجبعلی» معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین مطالبی پیرامون چرایی ارائه خدمات به جامعه ایثارگران و اهمیت تصویت قوانین ایثارگران به نفع این قشر معظم را بیان کرد.
وی اظهار داشت: خدماتدهی به خانوادههای شهدا و ایثارگران تبعیض نیست و عین عدالت است، زیرا این عزیزان از جان و مال خود گذشتند و از آرمانهای انقلاب اسلامی و خاک کشورشان دفاع کردند.
رجبعلی با اشاره به قوانین ایثارگری بیان کرد: عدم اجرای این قوانین یکی از مهمترین مشکلات جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران است که باید تمهیدات لازم در رفع این مشکل اتخاذ شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین افزود: هر چقدر تضمین اجرایی قوانین ایثارگران ارتقای یابد، جامعه ایثارگران میتوانند به حقوق خود دست یابند.
وی ادامه داد: همچنین باید قوانین شفاف و روشن تصویب شود تا تکلیف مسئولان و ایثارگران در برابر آن مشخص باشد.
گفتنی است در این همایش، «مهلقا احمدبگی» سرپرست ادارهکل دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۶ قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران، «فاطمه محمدبیگی» رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی، «علی شعبانی» رئیس کل دادگستری استان قزوین، «محمد نسخهچی» رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین، «محمد حسینی» مشاور استاندار قزوین در امور ایثارگران و جمعی از مسئولان، مشاوران امور ایثارگران و رؤسای ادارات حقوقی دستگاههای اجرایی حضور داشتند.
انتهای پیام/ 118