به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، روزنامه «ینی شفق» ترکیه در گزارشی درباره دلایل پافشاری استکهلم بر حمایتش از تروریسم و حمله به مقدسات اسلامی نوشت که این یک سیاست عمیق است و فراتر از مرزهای دولت سوئد قابل بررسی است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، در این گزارشی که «کمال اوزر»، تحلیلگر ترکیهای تهیه کرده آمده است: هدف اصلی از همه این اقدامات از سوی غرب، قرار دادن ترکیه در شرایط دشوار است؛ چرا که آنکارا از روابط خوبی با روسیه برخوردار است و از نظر نظامی، اقتصادی و سیاسی در حال پیشرفت است.
معنای عمیق توهین هتک حرمت مقدسات اسلامی در غرب
اوزر در گزارش خود اشاره کرد که حمایت سوئد از «تروریسم» و هتک حرمت مقدسات اسلامی، مانند سوزاندن مکرر قرآن کریم، باید معنای عمیقی داشته باشد. او در ادامه میگوید که هدف اصلی از همه این اقدامات، محاصره آنکارا و نشان دادن «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه به عنوان رهبری است که مانع از پیوستن کشورهای اروپایی به ائتلاف نظامی ناتو میشود؛ امری که از کشور ما به ویژه نزد مردم اروپا، یک تصویر منفی میسازد.
در ادامه این گزارش میخوانیم: کشورهای شمال اروپا (سوئد، فنلاند، نروژ و دانمارک) به عنوان کشورهایی با ساختارهای دموکراتیک و مرفه نشان داده میشوند. اما در واقع، آنها کشورهایی هستند که از دموکراسی دور بوده و سیاست هایشان (از داخل) توسط برخی خانوادههای با نفوذ کنترل میشود.
نقش شیطانی لابیهای صهیونیسم در اروپا
در بخش دیگری از گزارش ینی شفق آمده است: همانطور که خانوادههای راکفلر در آمریکا و روچیلدها در انگلیس دارای نفوذ و تاثیرگذاری هستند، وقتی نام سوئد آورده میشود، خانواده والنبرگ همان معنا را به ذهن متبادر میکند. آنها خاندانهایی با نفوذ شیطانی صهیونیستی هستند و و در برخی کشورها ثروتشان باعث شده تا مهمتر از دولت به نظر برسند.
در ادامه گزارش آمده است: عدم جلوگیری از سوزاندن قرآن نشاندهنده حماقت حاکمان سوئد است، اما سکوت خاندان والنبرگ به عنوان ذیمنافع اقتصادی و مالک برندهای بزرگی مانند Atlas Copco، Ericsson و AstraZeneca عجیب است؛ علاوه بر این، خاندان سوئدی والنبرگ، در شرکتهایی مانند IKEA، Volvo، H&M شریک است و کنترل بسیاری از برندهای بزرگ دیگر را نیز در دست دارد.
نویسنده در پایان گزارش خاطرنشان میکند که - علیرغم ناشناخته بودن این خاندان- قدرت آن یکی از داراییهای مهم و راهبردی سوئد است؛ در حدی که «کارل گوستاو شانزدهم» شاه سوئد و «اولاف کریسترسون»، نخستوزیر سوئد به عنوان شخصیتهایی از این خاندان، بر سوئد حکومت میکنند.
سوئد برای پیوستن به ناتو به موافقت ترکیه، به عنوان کشوری اسلامی نیاز داردغ، اما اقدامات شنیعی از هتک حرمت قرآن کریم که بیشتر در مقابل سفارت آنکارا در این این کشور رخ دادهاند، کار دولت استکهلم را سخت کرده اند. آنکارا اساساً با پوستن سوئد به ناتو مخالف است و پیششرطهایی همچون توقف حمایت این کشور از تروریسم را مطرح میکند.
شب گذشته بود که اردوغان، رئیسجمهور ترکیه از اتحادیه اروپا خواست درهای خود را به روی الحاق این کشور باز کند تا در ازای آن آنکارا با عضویت سوئد در ناتو موافقت کند. «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در اولین واکنش اروپایی به این درخواست آنکارا، با شرط اردوغان مخالفت کرده و تاکید داشت که پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا ارتباطی با عضویت سوئد در ائتلاف ناتو ندارد.
انتهای پیام/ ۱۳۴