به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، «مهدی جمالینژاد» معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و شرایط خاص جغرافیایی کشور باعث حساسیت و اهمیت بیشتر موضوع محیطزیست شده است، اظهار داشت: تبعات جبرانناپذیر معضلات محیطزیست در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی باعث شده از استانداران خواسته شود تا نگاه ویژهای به موضوعات این حوزه و آمایش سرزمین داشته باشند.
جمالینژاد افزود: از جمله موضوعاتی که در راستای حقوق عامه با تدبیر و اهتمام وزیر کشور مورد پیگیری قرار دارد اجرای هر چه دقیقتر قانون هوای پاک است و در این رابطه از استانداران به ویژه استانداران استانهایی که با موضوع آلودگی هوا درگیر هستند درخواست شده تا بخشنامهها و دستورالعملهایی که در این خصوص ارسال میشود را به صورت جدی پیگیری کنند و کانونهای آلودگی شهرهای تابعه را کاملاً شناسایی، رصد و به حداقل برسانند.
معاون عمرانی وزارت کشور در ادامه به اجرای طرحهای متناسب برای کنترل بیابانزایی و مقابله با کانونهای گرد و غبار در کشور تأکید و عنوان کرد: حمایت از طرح کاشت یک میلیارد درخت و پیگیری اجرای آن، از این گونه طرحهاست که میتواند به عنوان یکی از طرحهای مهم در زمینه جلوگیری از سیلاب نیز در نظر گرفته شود و از طرفی باتوجه به ماده ۲۲ قانون هوای پاک که باید تا سال ۱۴۰۶ سرانه فضای سبز شهرها به ۱۵ متر افزایش یابد، پیگیری این موضوع از طریق شهرداریها نیز میتواند به این مهم کمک شایانی کند.
جمالی نژاد اعلام کرد: تاکنون اقدامات خوبی در این بخش در شهرها، خصوصا کلانشهرها انجام شده است و حدود ۱۰۰ شهر به سرانه تعیین شده رسیدهاند و یا به زودی خواهند رسید.
وی همچنین با بیان اینکه اقلیم کشور ما خشک و کم آب است و این امر نباید دغدغهای را برای ذینفعان و زیستمندان ایجاد کند، اظهار داشت: موضوع آب در کشور یک موضوع حیاتی است که متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی برخی از شهرهای کشور دچار تنش آبی شده و این موضوع باید به گونهای مدیریت شود که هم آب شرب و هم آب مورد نیاز تالابها و بخش کشاورزی تأمین شود.
معاون عمرانی وزیر کشور افزود: در وزارت کشور طرح جداسازی آب شرب از آب خام با جدیت در حال پیگیری است و جلسات منظم برای پایش وضعیت آبی در استانها برگزار میشود.
جمالی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز به عنوان عامل تباه کننده منابع و منافع ملی و محیطزیست اشاره کرد و یادآور شد: تبعات گسترش این موضوع به نحوی است که حساسیت نهادهای نظارتی و مراجع قضایی را در پی داشته است و برای جلوگیری از نتایج منفی چنین ناهنجاریهایی ضرورت دارد تا جلسات مستمری در این خصوص در استان برگزار و با تشکیل کارگروههای تخصصی به ویژه در استانهای شمالی کشور، وضعیت تغییرات در سطح استان توسط استاندار همواره مورد رصد و ارزیابی دقیق قرار گیرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین در ادامه به رویکردهای دیگر برای حفظ محیطزیست تأکید داشت و گفت: در کنار ملاحظات قانونی، آنچه در حال حاضر در جامعه ضرورت دارد تغییر نگرش، نگاه و رفتار همه ذینفعان و مردم نسبت به مقوله محیطزیست و حفاظت از منابع ملی است که این امر هم از طریق توسعه فرهنگی و نهادینه کردن آن محقق میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر مردم شناخت دقیقی نسبت به ارزش ذاتی و اقتصادی منابع زیستی نداشته باشند نمیتوان انتظار داشت که بتوانند بطور درست و اصولی از محیطزیست و منابع طبیعی صیانت کنند.
جمالی نژاد تصریح کرد: همه دستگاههای متولی حوزه محیطزیست و همه نهادهای فرهنگی کشور با تمام ظرفیت ممکن باید بخشی از برنامههای خود را بطور بنیادین و دراز مدت معطوف به موضوع محیطزیست کنند.
معاون عمرانی وزیر کشور بیان داشت: ما باید نسلی را تربیت کنیم که با بهرهگیری از اصول و معماری زندگی ایرانی-اسلامی بتوانند در همه موضوعات اجتماعی از جمله محیطزیست پیشرو و سرآمد باشند تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت این نسل، پیشرفت در کلیه زمینهها بویژه محیطزیست را شاهد باشیم.
وی در خصوص برگزاری جایزه ملی محیطزیست نیز گفت: جایزه ملی محیطزیست یک فرصت برای شناخت استعدادهای بالقوه در حوزه محیطزیست و الگوسازی از این ظرفیت و تسری آن به کل جامعه بوده و یقیناً رویدادهایی از این دست میتواند مدیران اجرایی و همچنین شهرداران و دهیاران کشور را در ساختن شهرها و روستاهای دوستدار محیطزیست تشویق و ترغیب کند.
جمالی نژاد در پایان اظهار امیدواری کرد برگزاری این رویداد بتواند بخشی از زمینههای توسعه فرهنگ حفاظت محیطزیست را برآورده سازد.
انتهای پیام/ 241