به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعپرس درباره آخرین وضعیت عضویت ایران در مجموعه کشورهای بریکس، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران درخواست عضویت خود را به مجموعه بریکس از مدتها پیش ارائه داده است و رایزنیها و گفتوگوهای خود را با مجموعه این کشورها انجام داده است.
کنعانی ادامه داد: خوشبختانه بریکس با توجه به جایگاه عالی و مهم جمهوری اسلامی ایران نگاه خوبی برای عضویت ایران دارد.
وی افزود: همچنین در اجلاس قبلی وزرای امور خارجه گروه بریکس هم از وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت دعوت به عمل آمد که رئیس دستگاه دیپلماسی ما در رأس هیأتی در آن نشست حضور پیدا کرد که منتج به مشارکت بسیار سازندهای با اعضای بریکس شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مبتنی بر مشورتها پیگیریها و مذاکرات به عمل آمده و علاقهمندی مشترک بین بریکس و ایران برای تقویت همکاریها از رئیس جمهور برای مشارکت در نشست آتی بریکس دعوت به عمل آمد که در این مسیر برنامهریزی لازم در حال انجام است.
کنعانی ادامه داد: برای پیوستن اعضای جدید به مجموعه بریکس هنوز کشورهای بریکس قواعد و سازو کار یا آییننامه عضویت جدید را تهیه و تدوین نکرده اند، بر این اساس در حال مشورت و رایزنی هستند، تا جایی که اعضای بریکس به ما اعلام کرده اند، فعلا تمرکزشان تهیه آییننامه برای چگونگی عضویت کشورهای جدید است که در صورت تهیه شدن قطعاً آن را به اجلاس روسای مجموعه بریکس جهت تصویب ارائه خواهند داد.
وی افزود: امیدواریم که روند عضویت در بریکس هرچه زودتر آماده شود و بتوانیم به عضویت این گروه درآییم.
به گزارش دفاعپرس، کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در دوم تا سوم ژوئن در شهر «کیپ تاون» گرد هم خواهند آمد تا در مورد گسترش این ائتلاف گفتوگو کنند.
«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در این گروه گفت: «آنچه که مورد بحث قرار خواهد گرفت گسترش بریکس است. ۱۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به آن را داده و شش کشور دیگر به طور غیر رسمی درخواست کردهاند. ما هر روز درخواستهایی دریافت میکنیم.»
ایران،عربستان، آرژانتین، امارات متحده عربی، الجزای، مصر، بحرین، اندونزی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کردهاند. وزرای خارجه پنج کشورعضو همگی تایید کرده اند که در مذاکرات ژوئن شرکت خواهند کرد.
بریکس که حدود یک پنجم اقتصاد جهان را بر عهده دارد به عنوان یک جایگزین قدرتمند جدید برای غرب ظاهر شده است. در حال حاضر، پنج عضو بریکس ۱۶ درصد به تجارت جهانی و حدود ۲۴ درصد به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک میکنند.
انتهای پیام/371