به گزارش دفاعپرس از آذربایجان شرقی، «سیدمحمدحسین بلاغی» مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی امروز در نشست شورای فرهنگ عمومی کلیبر، با اشاره به اهمیت و جایگاه فرهنگ و شورای فرهنگ عمومی در تصمیمگیریهای کلان فرهنگی، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی به عنوان نهادی تصمیمساز در کشور و به تبع آن استان و شهرستانها سه مقوله را باید در رأس تصمیمگیریها مد نظر داشته باشد. نخست مسئله هوشیاری دائم در مسائل فرهنگی است.
وی رصد و شناخت دقیق از مسائل فرهنگی و پایش نیازها برای برنامهریزی دقیق در این عرصه و همچنین ارائه راهکارهای عالمانه را از دیگر موارد مهم و مورد نیاز حوزه فرهنگ عمومی برشمرد.
بلاغی گفت: تغییرات فرهنگی در کوتاه مدت اتفاق نمیافتد بلکه غالباً در مدت زمانی طولانی و غالباً به صورت مستتر اتفاق میافتد و رصد و شناخت این تغییرات باید در شورای فرهنگ عمومی بررسی شده و راهکارهای عالمانه برای آن ارائه شود.
مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی با اشاره به رویکردهای دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردمیسازی فرهنگ را میتوان مهمترین رویکرد دولت و به تبع آن وزارت ارشاد عنوان کرد و ما نیز برای تحقق این رویکرد اقدامات زیادی را انجام دادهایم که اجرای طرح محیا با واگذاری ۵۲ کلان پروژه فرهنگی به نهادهای مردمی و انجمنهای فرهنگی و هنری، یکی از این فعالیتهاست.
وی افزود: هر جا که فرهنگ به مردم سپرده شده و مردم پای کار آمدهاند کارهای انجام شده موفق و تاثیرگذار بوده و نمونه آن را میتوان در فعالیتهای فرهنگی و مذهبی مردمی در این روزها چه در جشن مردمی غدیر و چه در آغاز محرم و عزاداریها مشاهده کرد.
بلاغی در ادامه به طرح بازگشت به مساجد و تقویت فعالیتهای فرهنگی مساجد اشاره کرد و گفت: در این راستا سعی میکنیم فعالیتهای فرهنگی و هنری مسجد محور را در سطح استان فعالتر کنیم و این امر در شهرستانها نیز نیازمند همراهی نهادها و ادارات شهرستانی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی، با اشاره به تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور گفت: تمام نهادها و دستگاههای عضو شورای فرهنگ عمومی در کشور، استان و شهرستانها موظفند براساس این سند برنامهریزی کنند.
وی در ادامه به ظرفیتهای فرهنگی، هنری شهرستان کلیبر اشاره کرد و گفت: ظرفیت روستایی، عشایر و گردشگری در این منطقه بسیار بالاست و هنرمندان در رشتههای مختلف فعالیت میکنند که موسیقی عاشیقی یکی از این زمینههاست.
انتهای پیام/