به گزارش دفاعپرس از اراک، آیتالله «قربانعلی دری نجف آبادی» نماینده ولی فقیه در استان مرکزی امروز شنبه در نشست با اصحاب رسانه با موضوع ابعاد عاشورایی نماز جمعه و جایگاه آن در پیشرفت انقلاب اسلامی اظهار داشت: تقارن پنجم مرداد به عنوان سالروز تأسیس نماز جمعه در نظام جمهوری اسلامی ایران توسط امام خمینی (ره) با ایام عاشورای حسینی درسهای فراوانی دارد و نشان دهنده پیوند عمیق نماز نماز عبادی سیاسی جمعه با فرهنگ عاشورا است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: امروز اصحاب هنر و فعالان رسانه و فضای مجازی باید به برکات دستاوردهای نماز جمعه در طول انقلاب اسلامی بپردازند و در لین خصوص تولید محتوای اثرگذار تولید کنند.
وی با بیان اینکه نماز جمعه نقش مهمی در اعتلای نهضت امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا دارد و در طول این ۴۴ سال گذشته توانسته ارزشهای اسلامی را احیا، تقویت و توسعه دهد، گفت: نماز جمعه پرچم عزت، سربلندی و پیشرفت ملت ایران را در عرصههای مختلف برافراشته نگه داشته و ملت ایران همواره به این مهم توجه ویژه داشته اند.
دری نجف آبادی افزود: نماز جمعه شکرگذاری ملت ایران از نعمتهای بزرگ الهی در طول انقلاب اسلامی است و هرچقدر این آئین عبادی و سیاسی برگزار شود میتواند نقشههای دشمنان را خنثی کند و مسیر را برای پیشرفت کشور هموارتر کند.
وی ادامه داد: پیوند نماز جمعه با فرهنگ عاشورا و نهضت حسینی میدانی از معارف ناب اسلام ناب محمدی است و باید در این خصوص مقاله و کتابهای علمی نگاشته شود.
امام جمعه اراک اضافه کرد: پنجم مرداد ماه که حضرت امام (ره) به آیت الله طالقانی امر فرمودند در تهران نماز جمعه برگزار شود به عنوان سالگرد تأسیس نماز جمعه نامگذاری شده و بهترین فرصت برای پرداختن و تبیین ابعاد مختلف این مهم است.
وی بیان کرد: قبل از انقلاب نیز نماز جمعه برگزار میشد، ولی نماز جمعهها باشکوه، باعظمت و به صورت فراگیر نبود یا اینکه به دستور دربار شاه برگزار میشد که رسمیت نداشت. نماز جمعهای که توسط امام بعد از انقلاب تأسیس شد یک کار بسیار بزرگی بود که تا به امروز قدرت و عظمت خود را حفظ کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: حدود ۴۵ سال پس از آن روز پر افتخار، نماز جمعههای بسیاری در داخل کشور اقامه شده و در خارج از کشور نیز صدها نماز جمعه اقامه شده است. اهل سنت نیز صدها نماز جمعه را در داخل و خارج از کشور اقامه کردهاند.
وی با بیان اینکه احیای نماز جمعه، احیای هویت امت بزرگ اسلامی است و باید افتخار کنیم و سجده شکر به درگاه خداوند متعال به جا بیاوریم که نماز جمعه در کشور به برکت انقلاب احیا شده، گفت: نماز جمعه، یک دانشگاه بزرگ در سراسر کشور است که هر هفته برگزار میشود و تمام معارف دینی در حد وسیع، در آن تبیین میشود.
دری نجف آبادی افزود: صدها هزار نفر در نماز جمعه سراسر کشور شرکت میکنند و دیروز در نماز جمعه اراک قریب به ۱۰ هزار نفر شرکت داشتند و ساعتی قبل از آن نیز همایش شیرخوارگان حسینی برگزار شد که چند هزار نفر شرکت کننده داشت. بعد از نماز جمعه نیز هزاران نفر در راهپیمایی باعظمت در محکومیت هتک حرمت قرآن کریم در سوئد شرکت کردند.
وی ادامه داد: نماز جمعه همواره رکن مهمی در اسلام بوده و پیامبر (ص) قبل از ورود به مدینه، به اسعد بن زراره دستور داد نماز جمعه در مدینه اقامه شود تا زمینه را برای ورود پیامبر فراهم کنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تأکید کرد: همواره در طول ۴۵ سال گذشته برکات نماز جمعه را دیدهایم و در تمام توطئهها و حوادثی که دشمنان علیه ما تدارک دیدهاند، جبهه باعظمت مردم در نماز جمعه در برابر این توطئهها ایستادگی کرده است. مردم متدین و با ایمان ایران، هر جمعه لبیک گوی ندای امام و رهبری بوده و پای سخنان خطیبان جمعه ایستادهاند که سند افتخاری برای ایران اسلامی است و تمام توطئهها را خنثی کردهاند.
وی اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس، نماز جمعه، ائمه جمعه و خصوصا شهدای محراب بسیار نقش آفرین بودهاند و بعد از جنگ تا به امروز نیز در واکنش به تمام توطئهها و حوادث گوناگون که در کشور رخ داده، مردم در پایگاههای باعظمت روز جمعه، مشت گره کرده و علیه دشمنان شعار داده و دست بیعت با امام زمان (عج) و امامین انقلاب میدهند.
دری نجف آبادی با تأکید بر اینکه نماز جمعه هیچگاه حزب و تشکل خاصی نداشته و حزب ما در نماز جمعه، حزب مردم سالاری دینی بوده است، گفت: محورها و نمادهایش نیز مراسمهای مذهبی و سیاسی بوده است و نماز جمعه یک کتاب بزرگ و یک دریای مواج پرخروش است و هرچه ائمه جمعه شایستهتر، ستادها بایستهتر و حضور مردم جدیتر، مصممتر و آگاهتر باشد برکات نمازجمعه نیز بیشتر و بالاتر خواهد بود.
وی افزود: ائمه جمعه در تراز ملی و بین المللی هستند و خطیبان جمعه باید آگاهانه و با ادبیات فاخر و آموزنده صحبت کنند و الگوی عملی برای اسلام و اهل بیت باشند. همچنین باید روابط صمیمانهای با مردم داشته باشند و با نظام نیز روابطی بسیار حکیمانه و خردمندانه داشته باشند چراکه آنها پل ارتباطی بین مردم و نظام هستند.
امام جمعه اراک ادامه داد: بیش از چهل سال است مقام معظم رهبری هدایت نماز جمعه در کشور را برعهده دارند و صحبتها و رهنمودهای رهبری و همچنین رصد، جمع بندی و نشان دادن نقشه راه توسط ایشان برای پیشبرد آرمانها و اهداف نماز جمعه، بسیار محوری است. همچنین ائمه جمعه جلساتی را چند هفته یکبار جهت همفکریهای بیشتر برای پیشبرد برنامههای سیاسی و مذهبی در کشور برگزار میکنند.
وی با بیان اینکه نماز جمعه به تعبیر روایات، حج و جهاد ضعفا است، گفت: حضور مردم در نماز جمعه مثل آب حیات و هوای لطیف است که تمام میکروبها و فتنهها را نابود میکند و زمینه را برای ارتقای معنویت و اخلاق و تقویت وحدت کلمه فراهم و توطئهها را نیز خنثی میکند. حضور مردم در نماز جمعه، دست رد محکمی است که مردم به سینه دشمنان و منافقان میزنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: جبهه نماز جمعه، جبهه توحیدی، امامتی و معرفتی است و پنج مرداد امسال حسن تصادفی بسیار عجیب با روز تاسوعا و شب عاشورا دارد. تمام هنرمندان، شعرا و فرهنگیان باید جمع شوند و در این رابطه هنرشان را به نمایش بگذارند. نماز جمعه، نماز حکومت و ولایت است و عاشورا و محرم نیز معنای ولایت، حکومت و اهل بیت میدهد.
وی ادامه داد: نماز جمعه و عاشورا دو دریای باعظمت هستند و نماز جمعه در جهت احیای عاشوراست و احیا و نقش عاشورا در جهت گسترش نماز جمعه، فرهنگ نماز، عبادت، معنویت و معاشرت با خدا و اولیای خداست. عاشورا برای احیای دین و ولایت و امامت است و نماز جمعه نیز نماز ولایت و امامت است.
دری نجف آبادی تأکید کرد: تعبیرات امام حسین (ع) در شب عاشورا بسیار باعظمت است و ما نیز باید همانند ایشان در شب عاشورا، شب زنده داری کنیم و استغفار، دعا و تلاوت قرآن و نماز را به جا آوریم. عزاداران باید دقت کنند که مستحبات باید در جهت تقویت واجبات باشد. اگر در محرم تا نیمه شب سینه میزنیم اما نماز صبح قضا میشود، اصلا درست نیست. باید مستحبات عزاداری حسینی در جهت احیای نماز و واجبات دین باشد.
وی بیان کرد: پیوند عاشورا و نماز جمعه یعنی مردم باید پیوند خودشان را با امام حسین (ع) و امام زمان (عج) و نایب ایشان تقویت کنند و نماز جمعه برای تبیین عاشورا و عاشورا برای تقویت نماز جمعه است و هر دو برای تقویت نظام اسلامی و آرمانهای امام و رهبری هستند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: همه وظیفه داریم در این جبهه بزرگ در مقابل چالشها، دسیسهها و توطئهها با مردانگی و مقاومت بایستیم. در داخل جبهه مقاومت باید با امیدواری و توکل بر خداوند متعال در برابر جبهه استکبار و کفار بایستیم، همانطور که امام (ره) در مقابل دشمنان هیچ ترسی به خودشان راه نمیدادند و در برابر زورگویان ایستادگی میکردند.
وی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند که نماز جمعه کلید عزت، شرف، وحدت و رمز موفقیت ماست، گفت: نماز جمعه دانشگاه بزرگ معرفتی، توحیدی، امامت، ولایت و اخلاق است. اگر میخواهیم جبهه ولایت را تقویت کنیم با تقویت نماز جمعه بدست میآید. با نماز جمعه است که دشمنان مأیوس و دوستان ما امیدوار میشوند.
امام جمعه اراک افزود: ممکن است نقاط ضعف و مشکلات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد اما باید با همت و تلاش، نقاط ضعف را برطرف کنیم و دولتمردان و مسئولین نیز باید مجاهدانه تلاش کنند تا ضعفها و مشکلات برطرف شود. عاشورا و نماز جمعه هدفهای مشترک دارند که هدف مشترکشان، اعتلای اسلام، قرآن، اهل بیت و عزت و سربلندی نظام و امت اسلامی است.
وی تأکید کرد: نماز جمعه و عاشورا برای سعادت خودمان است و باید با عاشورا و نماز جمعه، پرچمهای عزت و شرف را برافراشته کنیم و زیر پرچم امام حسین (ع) سینه بزنیم و قدر بدانیم. قرآن کریم میفرماید که اگر شکرگزاری و قدرشناسی کنید، خداوند برکات بیشتری به شما میدهد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: از بعضی از خواهران که در این مدت، حجاب و عفافشان کمی آسیب دیده نیز دعوت میکنیم که به خیل عظیم ملت بزرگ و فداکار ایران بپیوندند و تحت تأثیر دیگران قرار نگیرند و سلیقههای شخصی را، به خاطر خداوند کنار بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: دوباره همه با هم، یکپارچه باید برای فتح قلههای جدید افتخار تلاش کنیم و برای چهل سال آینده برنامه ریزی و مجاهدت کنیم. قرآن کریم وعده فرموده است که هر ملتی خداوند را یاری کند، او نیز، آن ملت را یاری میفرماید.
انتهای پیام/