به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، «شراره کاوسی» رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان در نشست خبری با اشاره به رویکرد سازمان برنامه و بودجه در تخصیص اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای، اظهار داشت: توزیع بهینه منابع در بین شهرستانها، تخصیص بهینه منابع بین طرحها و پروژهها، استفاده از ظرفیتهای قانونی جهت تامین مالی پروژهها و ارتقاء نظام پایش و نظارت چهار محور اصلی برای تخصیص اعتبارات عمرانی است.
وی با بیان اینکه در گذشته توزیع منابع بین شهرستانها تنها براساس شاخص جمعیت بود، افزود: برای توزیع بهتر منابع شاخصهای محرومیت و مساحت شهرستانها را در نظر گرفتیم که در این راستا سهم مناطق محروم افزایش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان طرحها و پروژهها را به چهار بخش فراملی، ملی، بین منطقهای و استانی تقسیم کرد و گفت: تکمیل راه آهن رشت - کاسپین، احیای تالاب انزلی، عملیات آبخیزداری، هوشمندسازی و انسداد فیزیکی مرز آستارا از جمله پروژههای فراملی و آبگیری سد پلرود، تکمیل سدهای لاستیکی، تجهیز و نوسازی اراضی و بهسازی آب بندان ها از جمله پروژه های ملی است.
کاوسی، تکمیل آزادراه رشت - قزوین و تکمیل بیمارستان آموزشی لاکان رشت را دو پروژه بین منطقهای دانست و بیان کرد: پسماند، تکمیل تقاطع غیر همسطح میدان گیل لاهیجان، کمک به تکمیل پلهای آسیب دیده از سیل همچون قلعه رودخان، کلفت، کیازنیک و شبخوس لات، تکمیل پل اسالم، تصفیه خانه فاضلاب انزلی و تصفیه خانه مسکن مهر هم از جمله پروژههای استانی است.
وی با تاکید بر لزوم اتمام پروژه های نیمه تمام، تعداد پروژههای نیمه تمام تا پایان سال 1400 را 2 هزار و 590 پروژه دانست و عنوان کرد: برای 241 پروژه در سال 1401 تامین اعتبار شده که دارای میانگین پیشرفت فیزیکی 78 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان، درصد پیشرفت فیزیکی پروژه، مطالبات مردمی، جغرافیای پروژه و پروژههای موثر بر رشد تولید و اشتغال را چهار معیار برای اولویتبندی تامین اعتبار پروژههای نیمه تمام دانست و اضافه کرد: به دنبال ابلاغ اعتبارات عمرانی به استان، مبلغی از این اعتبار نزد سازمان برنامه و بودجه جهت پوشش پروژههای استانی میماند و مابقی در کمیتههای برنامهریزی شهرستانی توزیع میشود.
وی با بیان اینکه رویکرد تامین اعتبارات عمرانی در سال جاری نیز اتمام پروژههای نیمه تمام بوده و پروژه جدید کلنگ زنی نمیشود، گفت: پروژههای مرتبط با امنیت غذایی ملی محسوب میشود و لذا طی امسال چند پروژه سد لاستیکی را برای تامین آب کشاورزی افتتاح میکنیم. این در حالی است که راه آهن رشت - کاسپین تکمیل کننده کریدور بین المللی بوده و تالاب انزلی نیز ماهیت فراملی دارد و لذا پروژههای آبخیزداری که در بالادست حوزه تالاب انجام می شود، به احیای تالاب کمک میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با اشاره به آخرین وضعیت مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، تصریح کرد: تعهد سازمان برنامه و بودجه 129 مصوبه بود که موظف به تامین اعتبار آنها هستیم. از مجموع 7141 میلیارد تومان تعهدات سازمان برنامه و بودجه تاکنون 48 درصد معادل 3412 میلیارد تومان توسط 21 دستگاه تخصیص پیدا کرده است.
وی وزارت ورزش و جوانان، وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو را به ترتیب دارای بیشترین تخصیص دانست و بیان کرد: دو پروژه راه آهن رشت - کاسپین و آزادراه رشت - قزوین به تنهایی 33 درصد تخصیص را داشتند.
کاوسی پروژه احیای تالاب انزلی را شامل احیای رودخانههای ورودی به تالاب دانست و تاکید کرد: مادامی که رودخانهها آلوده باشند، احیای تالاب نتیجه منطقی نخواهد داشت و لذا تصفیه خانه مسکن مهر و تصفیه خانه بیمارستانها را در دستور کار داریم که نقش مهمی در احیای تالاب دارد.
وی با اشاره به ابلاغ اعتبار 3 هزار و 424 میلیارد تومانی برای استان گیلان در سال جاری، ادامه داد: سهم گیلان از اعتبارات کشور 3.34 درصد است و لذا شاهد رشد 37 درصدی نسبت به اعتبار سال 1401 هستیم و از رتبه دهم به دوازدهم رسیدیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان، با بیان اینکه از مجموع اعتبار مصوب 2 هزار و 293 میلیارد تومانی سال 1401 شاهد تخصیص 69 درصدی معادل هزار و 586 میلیارد تومان هستیم، اضافه کرد: شعار سال جاری «مهار تورم؛ رشد تولید» است و لذا نرخ تورم استان تا پایان بهمن، 45.4 درصد بود که رتبه چهارم کمترین نرخ تورم را در کشور داشتیم؛ البته مهار تورم استانی نبوده و وابسته به سیاستهای ملی شامل نقدینگی و سیاستهای پولی و ارزی است، اما اقدامات لازم را در ستاد تنظیم بازار استان انجام دادیم.
کاوسی با بیان اینکه برنامه رشد تولید مکان محور را برای 17 شهرستان تدوین کردیم، گفت: سدهای لاستیکی فخرآباد و ماسال و تصفیه خانه لات و مخزن آب سیاهکل و آستانه اشرفیه و کلینیک چابکسر امسال به بهرهبرداری می رسد.
وی از تخصیص اعتبار 350 میلیارد تومان برای راه آهن رشت - کاسپین طی امسال خبر داد و بیان کرد: قطعه 6 تکمیل شده و پیمانکار در حال ریلگذاری است؛ ساختمان ایستگاه هم پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و پل کاسپین قطعه 7 هم در حال اجرا است و لذا مشکل مالی نداریم و پیمانکار طلبکار نیست.
کاوسی، با اشاره به تخصیص پنج درصد اعتبارات عمرانی برای موضوعات خاص همچون جمعیت، تاکید کرد: پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه اجرای پروژه زیرساختی بود و لذا اعتبار 13 میلیارد تومانی را جهت تجهیز کلینیک ناباروری بیمارستان الزهرا(س) در رشت تخصیص دادیم.
وی تامین اعتبار 15 میلیاردی برای ساخت ساختمان اداری و گالری و اسناد باغ موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان گیلان را از مصوبات سفر ریاست جمهوری دانست و بیان داشت: تاکنون 15 میلیارد تومان تامین اعتبار صورت گرفته است. همچنین 2.5 میلیارد تومان را برای نصب المان شهدا، تامین اعتبار مزار شهدا گمنام دانشگاه پیام نور رشت، حوزه علمیه برادران رشت و بهسازی و احداث مزار شهدا استان اختصاص دادیم.
انتهای پیام/