به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از المیادین، با ادامه بحران انسانی در یمن، دولت صنعا از عربستان سعودی خواست تا صادرات نفت یمن را متوقف کند و به یمنیها برای دسترسی به منابع ثروت خود کمک کند.
درخواست صنعا از عربستان در حالی صورت گرفته که عربستان سعودی در ژانویه یا زمستان گذشته، پیشنهاد پوشش و پرداخت حقوق کارمندان در ازای تمدید آتش بس و ازسرگیری صادرات نفت یمن توسط دولت صنعا را پیشنهاد کرده بود.
در حال حاضر باوجود برقراری آتش بس نسبی در یمن، اما به نظر میرسد که دولت عربستان سعودی حاضر به عمل به تعهدات پیشنهادی خود در زمستان گذشته نیست.
این در حالی است که اوضاع انسانی در یمن و شیوع بیماریها در این کشور عربی فقیر جنگ زده بسیار وخیم ارزیابی میشود. در همین ارتباط نیز، منابع وابسته به سازمان ملل از جولان دادن حصبه در یمن خبر دادند. این منابع اعلام کردند که حصبه جان ۲۵۹ کودک را گرفته و ۲۶ هزار مورد ابتلاء طی شش ماه گذشته ثبت شده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل ضمن اعلام این مطلب، بیان کرد: کمپینهای گمراه کننده علیه واکسیناسیون و ممانعت برخی گروهها در گسترش این بیماری تأثیرگذار بوده است. ۲۵۹ کودک در تمام استانهای یمن بر اثر حصبه جان خود را از دست دادند و ۲۵۹۳۵ مورد مشکوک گزارش شده که از این تعداد ۱۴۰۶ مورد تأیید آزمایشگاهی تا ۲۲ ژوئن بوده است. این میزان، ۹۶ درصد بیشتر از تعداد موارد گزارش شده در سال ۲۰۲۲ است که به علت عدم اقدام سریع ضد بیماری رخ داده است. ارائه دو یا سه دوز واکسن حصبه از وخامت اوضاع جلوگیری میکرد، چرا که ۸۸ درصد کودکان مبتلا به حصبه هیچ دوزی از واکسن دریافت نکردهاند.
کارشناسان بهداشت میگویند با استفاده از واکسن میتوان از حصبه، فلج اطفال و سایر بیماریهای در حال گسترش در یمن که بدترین بحران انسانی در جهان را تجربه میکند جلوگیری کرد به خصوص که دو سوم جمعیت ۲۱ میلیون نفری یمن به کمکهای خارجی نیازمند هستند.
در گزارش سازمان ملل آمده است: کاهش واکسیناسیون باعث افزایش شیوع حصبه و سایر بیماریها شده است و تردیدافکنیها و ارائه اطلاعات نادرست درخصوص انجام واکسیناسیون عامل مهمی در ایجاد موانع در مسیر واکسیناسیون است. میزان بالای سو تغذیه شرایط مساعدی را برای گسترش بیشتر حصبه و عفونتهای شدیدتر ایجاد کرده است که باعث افزایش مرگ و میر در میان کودکان میشود.
انتهای پیام/ ۱۳۴