به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مصطفی سراج رئیس اداره بهزیستی تهران در همایش روز جهانی معلولین و تقدیر از دانشآموزان معلول اظهار داشت: اشتغال و توانمندی معلولان باید براساس آموزشهای ارائه شده به آنها تامین شود. در حقیقت آموزشهایی که در مدارس به این افراد ارائه میشود باید براساس نیازمندیهای جامعه و تواناییهایی معلولان به صورت کاربردی باشد.
وی افزود: نمیتوانیم با برچسب زدن به افراد معلول آنها را گوشهنشین کنیم. به لحاظ علمی اثبات شده وقتی فردی یک حس را از دست میدهد حواس دیگر تقویت میشوند.
رئیس اداره بهزیستی تهران گفت: اگر برنامههای آموزشی ارائه شده به دانشآموزان معلول براساس علاقهمندیهای آنها نباشد بعدها دچار مشکل میشویم چرا که در محیط دانشگاهی معلولان در کنار افراد عادی تحصیل خواهند کرد.
سراج عنوان کرد: سازمان فنی و حرفهای در سالهای اخیر در آموزشهای ارائه شده جایگاه ویژهای را برای معلولان در نظر گرفته است. اگر مداخلات اجتماعی نباشد آموزشها به هدف نهایی نمیرسد. از سوی دیگر در برخی از موارد نیاز داریم تا از خانوادههای معلولان نیز حمایت کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش ما باید این باشد به جای گسترش مراکز شبانهروزی و نگهداری معلولان در این مراکز که ثابت شده روش صحیحی نیست به سمت گسترش خدمات مراقبتی با توجه به خانوادهها حرکت کنیم. در حقیقت اگر خدمات ارائه شده به معلولان در محیط خانواده و اجتماع باشد بسیاری از مشکلات آنها حل خواهد شد.
رئیس اداره بهزیستی تهران گفت: برای ساخت فضاهای شهری و آموزشی از همان ابتدا باید به فکر متناسبسازی آن برای استفاده معلولان باشیم چرا که اگر یک فضا ساخته شود و پس از آن اقدام به متناسبسازی شود، 25 درصد هزینههای طراحی شده باید مجدداً هزینه شود.
سراج با اشاره به اینکه در ایران در بحث پیشگیری از معلولیتها موفق عمل نکردهایم، افزود: میزان تصادفات و حوادث سالانه چندین هزار نفر را به جمعیت معلولان اضافه میکند و این موضوع خدمات توانبخشی را نیز دچار مشکل میکند در حالیکه 80 درصد از معلولیتها قابل پیشگیری است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از تکنولوژیها در حوزه توانبخشی باید استاندارد شود و در این رابطه نیازمند تلاش بیشتری هستیم چرا که در حوزه اختلالات شنوایی و بینایی تکنولوژیها به روز نیست.
انتهای پیام/