به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «محمد وسام المرتضى» وزیر فرهنگ لبنان طی سخنانی در یک همایش، اظهار داشت: رژیم موقت صهیونیستی بهشدت از تنوع فرهنگی، قومی و مذهبی در لبنان واهمه دارد و همه تلاش خود را به کار بسته است تا این مزیت را از بین ببرد.
المرتضی گفت: اسرائیل، بر این باور است که لبنانِ متنوع [از نظر فرهنگی، قومی و مذهبی] نقطه مقابل این رژیم است و برای ساختار این رژیم، عامل خطرناکی به شمار میرود. به همین دلیل میکوشد نسخه لبنان را از بین ببرد».
خبرگزای رسمی لبنان به نقل از این وزیر لبنانی گزارش داد، وزارت فرهنگ همیشه تأکید دارد که مشکل مردم لبنان با رژیم صهیونیستی، فقط محدود به این نیست که این رژیم، سرزمین فلسطین را اشغال کرده است، بلکه مشکل این است که تلآویو چشم طمع به سرزمین و منابع لبنان دارد و در تلاش است که همزیستی مشترک را در این کشور از بین ببرد.
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هم اخیراً، ضمن تأکید بر لزوم پایان بخشیدن به اشغالگری صهیونیستها، تأکید کرد: جامعه بینالملل باید اسرائیل را به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، خروج از بخش شمالی منطقه الغجر، مزارع شبعا، تلال کفرشوبا و نقطه بی ۱ ملزم کند.»
جنبش حزبالله لبنان، پنجشنبه پیش (۶ جولای)، طی بیانیهای درباره تحرکات مشکوک رژیم صهیونیستی در بخش شمالی شهرک مرزی الغجر، هشدار داد و اعلام کرد: «اخیراً نیروهای اشغالگر صهیونیست اقدامات خطرناکی را در بخش شمالی شهرک مرزی الغجر انجام دادهاند. منطقهای که سازمان ملل آن را بدون بحث و مناقشه به عنوان بخشی از خاک لبنان به رسمیت میشناسد.»
اقدامات مشکوک رژیم صهیونیستی در بخش شمالی شهرک مرزی الغجر، شامل کشیدن سیمخاردار و احداث دیوار سیمانی در اطراف شهرک، مشابه کاری بود که در مرز لبنان و فلسطین اشغالی در حال انجام است.
حزبالله اعلام کرده بود: «این اقدام موجب میشود که الغجر از محیط طبیعی و تاریخیاش در خاک لبنان جدا شود. نیروهای اشغالگر کنترل کامل دو بخش لبنانی و اشغالی این شهرک را به دست گرفته و همزمان با آن، درهای این روستا را به روی گردشگرانی که از داخل رژیم صهیونیستی میآمدند، باز کرده است.»
وزیر فرهنگ لبنان در ادامه، با اشاره به اینکه لبنان، نقطه مقابل نژادپرستی رژیم صهیونیستی است و وجود این کشور، توجیهات واهی تلآویو برای ادامه اشغالگری در فلسطین را زیر سؤال میبرد، خاطر نشان کرد: اسرائیل بر این باور است که فقط با از بین بردن، الگوی لبنان، خواهد توانست در منطقه نفوذ کند. اسرائیل، دشمن در کمین لبنان است.
المرتضی با بیان اینکه صهیونیستها قصد دارند حضور مسیحیان در لبنان را از بین ببرند، تأکید کرد: هیچکس گمان نکند که وجود این همه بحران در لبنان، تصادفی است و پمپاژ خبری نیز در راستای ناامید کردن مسیحیان و و اجبار آنان به مهاجرت [از لبنان]است. این، طرح اسرائیل و همه کسانی است که قصد دارند موجودیت این رژیم را تثبیت کند».
وی با تأکید بر اینکه صهیونیستها این تصویر را ارائه میکنند که مسلمانان لبنان به دنبال از بین بردن مسیحیان هستند، در پایان تصریح کرد: [از نظر صهیونیستها]، مسیحیان یا باید تحت عناوینی مانند فدرالیسم، به دنبال تجزیه [لبنان]باشند یا اینکه به فکر مهاجرت و زندگی بهتری در غرب بیافتند؛ اما تنها راه مقابله با این توطئهها، آگاهی، اتحاد ملی و اجماع بر سر این مسئله است که منافع همه [اقشار لبنانی]در همزیستی و خنثیسازی دسیسههای اسرائیل است. مهمترین مسئله برای مقابله با این توطئهها، تأکید بر مقاومت شرافتمندانه است».
در تأیید اظهارات وزیر فرهنگ لبنان، کارشناسان و ناظران بر این باورند که کشورهای غربی به ویژه آمریکا، در تلاش هستند اجازه ندهند بحران ریاست جمهوری در لبنان حل شود و مداخلات آنان، مهمترین عامل در عدم انتخاب رئیس جمهور است. در حال حاضر، ۹ ماه از خلأ کرسی ریاست جمهوری در لبنان گذشت و این کشور هنوز نتوانسته رئیس جدیدی انتخاب کند.
به گفته کارشناسان، بحران انتخاب رئیس جمهور همچنان باقی است و حتی طرح ابتکاری فرانسه نیز، با ضربه آمریکا ساقط شد و صحنه سیاسی لبنان به سوی تقابل در حرکت است. روزنامه «الجمهوریه» لبنان در گزارشی نوشت، «اگر در داخل [لبنان]راه حلی وجود ندارد، در خارج که اصلا نیست. وجه مشترک همه تحرکات عربی و بینالمللی که گاهگاهی رخ میدهد، از فرانسه گرفته تا دوحه و همچنین سفرهایی که به بیروت انجام میشود، بی برکت بودن آنهاست و هیچ یک از تحرکات هنوز نتوانسته، حتی یک قدم، بحران ریاست جمهوری را از خانه اول تکان بدهد».
انتهای پیام/ ۱۳۴