گروه استانهای دفاعپرس: این روزها در گوشه و کنار کشور عزیزمان افراد برای بهپاداشتن خیمه عزای اهلبیت در تلاش هستند؛ افرادی با برپایی ایستگاههای صلواتی، گروهی با راهاندازی هیئتهای خانگی، عزاداری در مساجد و تکایا و گروهی دیگر مصائب کربلا را در قالب تعزیهخوانی به نمایش میگذارند.
تعزیهخوانی معمولاً نمایشی از مصائب اهلبیت (ع) به شمار میرود و در این ایام حزن و اندوه گروههای مختلف نمایشی به تعزیهخوانی مصیبتهای امام حسین (ع) و یاران باوفایش میپردازند.
در جنوبیترین نقطه کشور در استان هرمزگان مردم این خطه با برگزاری تعزیهخوانی مصائب اهلبیت را بازگو میکنند؛ بی شک هنر و نمایش در ذهن انسانها بسیار ماندگار خواهند ماند.
تعزیهخوانی که از اول ماه محرم آغاز میشود هر روز صحنه کربلا و مظلومیت اباعبدالله و یاران باوفایش را به نمایش میگذارد و تعزیهخوان سعی دارد که حال و هوای واقعه عاشورا را به نمایش بگذارد و صدای بلندشدن هقهق گریهها از جمعیت نشانی از به دل نشستن مراسم تعزیه است.
یکی از برکات و خوبیهای برپایی تعزیهخوانی برای نسل کودکان و نوجوان بوده که علاقه فاخری به آن دارند و تعزیهخوانی بهترین گزینه برای بازگویی مصائب اهلبیت در واقعه عاشورا و ماندگارشدن آن در روح و روان آنها است.
در تعزیهخوانی نقشهای مختلف از جمله نقش امام حسین (ع)، اباالفضلالعباس (ع)، حضرت زینب (ع) و… وجود دارد؛ در کنار نقشهای مثبت، نقشهای منفی از جمله نقش شمر نیز وجود دارد که دل دریایی میخواهد برای قبولکردن آن.
سعید قاسمی، تعزیهخوان مسجد حضرت ابوالفضل (ع) شهر بندرعباس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس از هرمزگان، اظهار داشت: تعزیهخوانی زبان گویایی است که از کودکان چهارساله تا بزرگسالان راحت با آن ارتباط برقرار میکنند و واقعه عاشورا را متصور میشوند و آن را درک می کنند.
تعزیهخوان مسجد حضرت ابوالفضل (ع) با بیان اینکه از دوران کودکی در مراسمات مسجد و تعزیهخوانی شرکت میکردم و علاقهای ویژه به اهلبیت داشتم، گفت: حب اهلبیت باعث شد از دوران ابتدایی اولین نسخه پسر زندانبان کوفه را اجرا کنم.
بریدن سر امام حسین (ع) دردناکترین صحنهای که در تعزیه بازی میکنم
قاسمی با بیان اینکه از بچگی به تماشای تعزیه میرفتم، عنوان کرد: بعد از مطالعه در مورد تعزیهخوانی نقش دختران امام حسین (ع)، طفلان حضرت زینب (س)، طفلان مسلم، شاهزاده قاسم، برادر حر، پسر حر و شمر را بازی کردهام.
وی با بیان اینکه برادر بزرگم در تعزیهخوانی شبیه شمر را بازی میکرد، گفت: در حال حاضر در مسجد محلهمان (حسینیه حضرت ابوالفضل (ع)) پل خواجو بندرعباس به ایفای نقش شمر میپردازم.
تعزیهخوان جوان هرمزگانی با اشاره به اینکه مطالعه در مورد تاریخ را دوست دارد، مطرح کرد: مطالعات فراوانی در خصوص واقعه کربلا، امام حسین (ع)، چهاردهمعصوم و کلاً تاریخ دارم و حتی فیلمهایی از ژانر تاریخی نگاه میکنم.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا بازیکردن نقش شمر و منفور بودن آن در میان مردم برای شما تبعاتی داشته است، گفت: تبعات که نه ولی خوب محله قدیمی و همه تا من را میبینند میگویند شمر؛ ولی تبعاتی نیست و ناراحتی از این بابت برایم وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: دردناکترین لحظهای که در تعزیهخوانی برای من اتفاق میافتد هنگامی است که باید در نقش شمر سر مبارک امام حسین (ع) را ببرم در آنجا یک ناراحتی عجیب به سراغم میآید.
انتهای پیام/