به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، امروز اولین همایش کشوری پلیس گمرک با حضور سردار «احمدرضا رادان» فرمانده کل انتظامی کشور و جمعی از مسئولان مربوطه در ستاد فراجا برگزار و در این همایش به موضوعاتی از جمله مقابله قاطعانه و جدی با قاچاق سازمان یافته و کلان، انجام اقدامات پیشگیرانه در پلیس گمرک، اهتمام به برنامه ریزیهای دقیق برای رسیدن به اهداف مدنظر در سال ۱۴۰۲، حمایت از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و صاحبان سرمایه و .... پرداخته شد.
چرخه مقابله با قاچاق
سردار رادان در ادامه به اهمیت برگزاری همایش کشوری پلیس گمرک اشاره کرد و افزود: اثر پلیس امنیت اقتصادی و پلیس گمرک در چرخه مقابله با پدیده زشت و شوم قاچاق کالا خودش را نمایان میکند و بایستی در آینده نزدیک این تاثیرگذاری را نه تنها نمایان بلکه به رخ بکشاند؛ ریل گذاری ها، جهت گیریها و ترسیم از آیندهای که توسط پلیس امنیت اقتصادی صورت گرفته همه حکایت از این دارد که در آینده نزدیک به اهداف مدنظر در این حوزه خواهیم رسید.
امنیت اقتصاد
این مقام ارشد انتظامی همچنین تصریح کرد: زمانی که از «امنیت اقتصاد» صحبت میشود، وظایف و ماموریتهای شما نیز دو چندان میشود؛ پلیس امنیت اقتصادی صرفا «مبارزه گر» و «مقابلهگر» نیست بلکه پلیسی است که در ابتدای امر ضرورت دارد حامی، مدافع حقوق تولیدکنندگان و صادرکنندگان و همچنین صاحبان سرمایههای درست و واقعی باشد.
وی ادامه داد: مهم است که تولید کننده یا صادرکننده در پیچ و خمهای اداری و تشریفاتی و قانونهای دست و پا گیر قرار نگیرد، در اینجاست که میتوان به نقش مهم و تاثیرگذار پلیس امنیت اقتصادی اشاره کرد؛ بنابراین یکی از وظایف و ماموریتهای شما در سال ۱۴۰۲ این است که از این افراد حمایت کنید و اجازه ندهید حذف شوند.
سردار رادان در ادامه مطالب فوق گفت: در این حالت است که پلیس امنیت اقتصادی میتواند خود را به رخ تولیدکنندگان، صادرکنندگان، صاحبان سرمایه و کارآفرینان بکشاند؛ در این مهم پلیس امنیت اقتصادی بایستی به این افراد ثابت کند که حرفهای آنها را میشنود و در راستای حل مشکلات آنها قدمهای جدی بر میدارد و اینگونه است که امنیت از جنس اقتصاد حاصل میشود.
ضرورت جنبش «علمی» و «پژوهشگرانه»
این مقام ارشد انتظامی به جنبش «علمی» و «پژوهشگرانه» در حوزه امنیت اقتصادی اشاره و تاکید کرد: در "امنیت اقتصاد" علاوه بر حال، بایستی به آینده دور و نزدیک نیز نگاه داشته باشید که به دنبال این امر جنس کار شما تحلیلی میشود و در ادامه آن واقع نگر میشوید و آینده را میتوانید تشخیص دهید و برای راه حل مشکلات نیز پیشنهادات خود را ارائه میدهید؛ در نتیجه شما یک مطالبه گر علمی برای حل مشکلات احتمالی آتی میشوید.
سردار رادان با تاکید بر اینکه جنس پلیس امنیت اقتصادی «جهادی«، «نهادی» و «همه جانبه» است، خاطرنشان کرد: پلیس امنیت اقتصادی دائما بایستی در حال رصد باشد، پیش بینی کند و هشدار بدهد و زمانی که فعلی انجام نشده پیشگیری کند دراین صورت است که میتواند به تولید کنندگان و صاحبان سرمایه کمک کند.
وی با اشاره به افقهای جدید پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ ادامه داد: بدترین شکل ممکن در موضوع اقتصاد "احتکار" است، عدهای به دنبال ایجاد ناامنی اقتصادی هستند و با احتکار این ناامیدی را دوچندان میکنند که ضرورت دارد پلیس امنیت اقتصادی در این حوزه با انجام اقدامات مهم از جمله کشف، شناسایی و مقابله قدمهای جدی و اثرگذار بردارد.
افزایش کشفیات در سال ۱۴۰۲
سردار رادان ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه «امنیت اقتصاد» برخورد با خودروهای شوتی است که بایستی با یک روش علمی، متقن و حساب شده در این رابطه قدم بردارید؛ از سویی کشف هوشمند اموال قاچاق از دیگر مواردی است که میتوانید با ارتقاء اشراف اطلاعاتی، تعامل و هم افزایی و به روز رسانی تجهیزات اقدام چشمگیری در این راستا انجام دهید.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به افزایش کشفیات در چهار ماهه سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: بحمدالله اقدامات خوبی در حوزه کشفیات در پلیس امنیت اقتصادی انجام شده، اما این مقدار کافی نیست و بایستی بیش از پیش تلاش کنید.
فرمانده کل انتظامی کشور همچنین تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم این است که برای افزایش کشفیات بایستی به سمت دانه درشتها و کلانها برویم و موضوعات خرد را کنار بگذاریم؛ برخی از قاچاقها حاصل یک فرآیند بد است (مثل قاچاق سوخت) که آن فرآیندها بایستی اصلاح شود و این مهم با اشراف اطلاعاتی بالا ممکن است.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه تاکید کرد: ضرورت دارد برای پیشبرد و محقق شدن اهداف از هوشمندسازی، به روز بودن تجهیزات، افراد حرفهای و متخصص، آموزشهای مستمر و ... بهره ببریم.
اولویتهای فراجا
سردار رادان به مبارزه با جرایم اقتصادی کلان پرداخت و تاکید کرد: مبارزه با جرایم اقتصادی کلان به ویژه کالای قاچاق در مبادی رسمی و غیررسمی در تمام نقاط کشور (از جنس سازمان یافته و کلان) جزو اولویتهای ماموریتهای فراجا است؛ ضرورت دارد پلیس گمرک اقدامات پیشگیرانه را قبل از اقدامات مقابلهای انجام دهد.
وی بابیان اینکه سال ۱۴۰۲ سال سختی برای قاچاقچیان خواهد بود، عنوان کرد: در این مهم نیازمند حمایتهای مسئولان مربوطه هستیم البته با تلاشها و فعالیتهای پلیس امنیت اقتصادی و با هدایتهای سردار رحیمی آینده خوبی در این پلیس رقم خواهد خورد؛ کار شما برخورد با توطئه گران امنیت اقتصادی و افرادی است که میخواهند به امنیت مردم خدشه وارد کنند، ان شاءالله با دستان پرتوان و برنامه ریزیهای اصولی در پلیس امنیت اقتصادی شاهد اتفاقات خوب خواهیم بود.
انتهای پیام/ 241