«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاعپرس، در خصوص تحولات روزهای اخیر رژیم صهیونیستی و تصویب طرح اصلاحات قضائی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی با پیچیدهترین بحران سیاسی، اجتماعی و امنیتی در طول هفت دهه گذشته خود روبرو شده است. تظاهرات اخیر ۵۰۰ هزارنفری صهیونیستها علیه اصلاحات قضائی بنیامین نتانیاهو نیز تائید کننده این موضوع است.
هانیزاده افزود: درگیری خونینی که بین پلیس و تظاهرکنندگان در تلآویو صورت گرفت نشان میدهد که برای نخستین بار در طول تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ تا امروز تجمعات صهیونیستها به خشونت کشیده میشود و یک نوع قطببندی شدید در ارتش رژیم صهیونیستی بوجود میآید.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: اخیرا گزارشهای دریافتی نشان میدهد که بیش از ۱۰ هزار نفر از کادر احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی در ردههای بالای نظامی به دلیل شرایط موجود و در اعتراض به کابینه بنیامین نتانیاهو از سمتهای خود در نیروهای مسلح استعفا دادند.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع به یک چالش بسیار جدی در حوزه نظامی که زیربنای رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهد تلقی میشود. همچنین مخالفت اعضا با اصلاحات قضائی نتانیاهو که یک مصونیت سیاسی به بنیامین نتانیاهو میدهد و باعث میشود که پروندههای فساد مالی او به حاشیه رانده شده و بایگانی شود یک نوع چالش دیگری در بحران داخلی و هویتی رژیم صهیونیستی به شمار میآید.
هانیزاده اضافه کرد: از طرف دیگر شاهد هستیم اخیرا یکسری از احزاب رژیم صهیونیستی خواستار انحلال، سقوط کابینه و استعفای نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام است. بر این اساس این مسائل نشان میدهد که رژیم صهیونیستی بعد از انتخابات آبان ماه سال گذشته با یک بحران داخلی مواجه شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل یادآور شد: این بحرانی هم که رژیم صهیونیستی با آن روبرو شده به این دلیل است که پنج نفر از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی از منفورترین شخصیتهای صهیونیستی به شمار میآیند و تشکیل چنین کابینهای باعث شد که «اسرائیل» پشتوانههای منطقهای و بینالمللی خود را از دست بدهد.
وی عنوان کرد: از طرفی دیگر در سطح منطقه با توجه به نزدیکی ایران و عربستان در قالب توافقی که در سال گذشته در پکن امضا کردند و همچنین گرایش کشورهای عرب منطقه به سمت ایران، نشان میدهد که کشورهای عرب منطقه به این نتیجه رسیدهاند که «اسرائیل» در حال فروپاشی است و باید از گذشته خودشان و از همکاری و برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی فاصله بگیرند؛ لذا این بحران منطقهای موجب انزوای «اسرائیل» شده است.
هانیزاده افزود: انتقاد اخیر جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا از رفتار تهاجمی کابینه رژیم صهیونیستی هم نشان میدهد که این کابینه پشتوانه بینالمللی خودش را از دست داده است و با انتقادات جهانی مواجه است؛ لذا مجموعه رخدادها و درگیریهای داخلی در کنار شکست ارتش «اسرائیل» در حمله به جنین و غزه نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با بحرانهای هویتی داخلی، منطقهای و بینالمللی مواجه شده و این نشان میدهد که این رژیم اشغالگر وارد یک چرخه فروپاشی تدریجی شده است که خیلی سریع به فروپاشی «اسرائیل» منجر خواهد شد.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: بحران رژیم صهیونیستی روبه گسترش است و تظاهراتهایی که علیه این رژیم انجام میشود هر روز گستردهتر میشود و با توجه به اینکه تا امروز سابقه نداشته که تلآویو شاهد تظاهرات ۵۰۰ هزار نفری باشد به نظر میرسد که این کابینه محکوم به استعفا یا سقوط است و انتخابات زودهنگام دیگری را شاهد خواهیم بود. بر همین اساس هم مشاهده میکنیم که آمریکاییها به شدت دنبال این موضوع هستند که کابینه بنیامین نتانیاهو از چرخه قدرت خارج شود.
وی در پایان تصریح کرد: شخص «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و تیم او به شدت نسبت به رفتار تهاجمی کابینه «اسرائیل» که برای غرب و آمریکا هزینههای حیثیتی و سیاسی بالایی را به همراه داشته است یک نگاه انتقادی دارند و به نظر میرسد که جو بایدن قبل از انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا، سعی خواهد کرد تا به طور مشخص کابینه بنیامین نتانیاهو استعفا بدهد و یک کابینه توافقی و یک انتخابات زودهنگام در اراضی اشغالی برگزار شود.
انتهای پیام/ ۱۳۴