به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «شاهرخ کیواننیا» مستندساز در گفتوگویی آستانه روز مقاومت اسلامی با انتقاد از شرایط فعلی سینمای مقاومت و ارزشی در کشور اظهار داشت: مدیران فرهنگی بیشتر دنبال مانور رسانهای و ارائه بیلان کاری به بالادستیهای شان هستند و همین باعث شده توجه چندانی به مقولههای مهمی همچون مقاومت اسلامی نداشته باشند و قطعاً راهکار برون رفت از این شرایط این است که نیروهای متعهد و امتحان پس دادهای که طی ۴ دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره عشق خود را به اسلام و انقلاب نشان داده اند پای کار بیایند و اداره امور را در دست بگیرند.
کارگردان مجموعه مستند «موزههای جنگ دنیا» و «از کربلا تا قدس» افزود: بنده همیشه این نکته را گوشزد کرده ام که نخ تسبیح ایجاد بحران و معضلات عدیده در حوزه مسائل فرهنگی و هنری بالاخص در سینما و تلویزیون فقدان استراتژی و راهبرد مدیران بالادستی است.
وی در همین راستا ادامه داد: نکته اینجا است که در مصوبات مدیران بالادستی پرداختن به این قبیل موضوعات و مضامین همواره وجود دارد، اما وقتی کارها به مدیران میانی و پایین دستی ارجاع میشود آنها با مانع تراشیها و سنگ اندازیهای متعدد جلوی به ثمر رسیدن این کارها را میگیرند و همین باعث میشود که پرداختن به این مقولات حیاتی و مهم تنها در حد شعارهای زیبا باقی بماند.
این سینماگر برجسته با بیان اینکه نهایت کار مدیران فرهنگی و سینمایی در حوزههای استراتژیک و مهم تنها به برگزاری چند سمینار و همایش و کنفرانس خلاصه میشود تصریح کرد: این کارها هم صرفاً برای این است که آنها بتوانند به بالادستیهای خود پاسخگو باشند! معضل ما این است که با مدیرانی روبرو هستیم که به این مقوله مهم باور ندارند و اگر هم تاکنون اندک کارهایی در حوزه سینمای داستانی و مستند در این خصوص تولید شده به دلیل عرق شخصی خود افراد بوده است.
کیوان نیا سپس با اشاره به فیلم سینمایی «سی و سه روز» ساخته جمال شورجه یادآور شد: یکی از فیلمسازان متعهدی که برای این جنگ بزرگ اثر سینمایی تولید کرد آقای شورجه بود و متأسفانه بعد از تولید فیلم ایشان هیچ کار جدی دیگری در این باره تولید نشد. خوب این اتفاق بسیار تلخ و ناراحت کننده است چرا که تولید این قبیل آثار استراتژیک و ارزشمند نباید قائم به افراد باشد و کلیت تولیدات سینمای ما باید چنین باشد.
کارگردان مستندهای «سلاح قلم» و «رزم آهنگ» تأکید کرد: اهمال کاری مدیران فرهنگی و سینمایی ما در این حوزه در حالی است که در خارج از کشور به خصوص در سینمای هالیوود برای اهداف کلان و استراتژیک خود هزینه و سرمایه گذاریهای متعدد میکنند و تمام اهتمام شان را برای تولید آثاری به نفع کشور خود و اهداف شوم خود به کار میبندند، اما در کشور ما یک فیلمساز متعهد و انقلابی باید برای به سرانجام رسیدن کارش مدام از پشت در اتاق این مدیر به آن شورا و از آن شورا به سراغ آن مدیر برود و در نهایت هم از نفس بیفتد و عطای این کار را به لقایش بخشیده و از خیرش بگذرد.
وی خاطرنشان کرد: این اتفاق بسیار تلخ است که علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری مدیران فرهنگی اینقدر اهمال کارند و اینطور سهل انگارانه با این موضوع مهم و حیاتی برخورد میکنند که قطعاً این اتفاق نشأت گرفته از فقدان و اعتقاد و باور میان آنها است. متأسفانه این مدیران نه تنها از حمایت اجتناب میکنند بلکه موانع جدی نیز بر سر راه فیلمسازان میگذارند.
کیوان نیا در پایان این گفتگو متذکر شد: تنها راهکار برون رفت از این اوضاع و احوال این است که افراد دغدغهمند به عنوان مدیر به کار گرفته شوند. باید امتحان پس دادهها در ۴ دهه بعد از انقلاب به کار دعوت شوند. شهید آوینی میگفت هنرمند مکنونات درونی خودش را در قالب هنر میریزد، خوب مدیران هم باید از هنرمندانی حمایت کنند که مکنونات قلبی شان حمایت از اسلام و انقلاب باشد نه اینکه سالها است این هنرمندان پشت در اتاق این مدیر و آن مدیر معطل مانده اند.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴