به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، دانشگاهیان شناخته شده به کار بر روی دین، ایمان و جامعه در انگلیس معتقدند حملات به قرآن کریم در کشورهای اسکاندیناوی اقدامات افراطی است که باید مانع آن شد.
«آلیسون اسکات-باومن» استاد جامعه و ایمان در مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه سواس (مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی) لندن و «دیوید توماس» استاد الهیات و دین در دانشگاه بیرمنگام درباره حملات اسلامستیزانه در کشورهای اسکاندیناوی بخصوص دانمارک و سوئد با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه گفتگو کردند.
اسکات-باومن گفت اقدام به قرآنسوزی در این کشورها ناشی از تاثیر گفتار سیاستمداران است و تاکید کرد این گفتار از ایده دشمنآفرینی در جامعه که توسط «کارل اشمیت» فیلسوف نازی مطرح شده، تغذیه میشود.
وی گفت: «یک دولت دموکراتیک باید بتواند تفاوت بین آزادی بیان و تحریک عمدی را تشخیص دهد. این اقدام، تحریکآمیز است». او تصمیم اتحادیه اروپا را یادآور شد مبنی بر این که اقداماتی که خشونت را تحریک میکند آزادی بیان نیست بلکه اقدامات غیرقانونی است.
تلاش برای ایجاد دشمن ساختگی
این کارشناس گفت «اشمیت فیلسوف نازی گفت برای دستیابی به یک جامعه صلحآمیز ایجاد دشمن داخلی ضروری است. این وضعیت موجود در کشورهای نوردیک است». وی افزود: اگر جامعه دشمن ایجاد کند، مردم تنفر خود را متوجه دشمن ساختگی به جای دولت میکنند.
او تاکید کرد آنچه حلش دشوارتر است، موضوع رسانههای اجتماعی است که دلیل دیگر تاثیرگذاری قرآنسوزی است، زیرا چنین پیامهایی در چند ثانیه منتشر میشود.
قرآنسوزی قطعاً اقدام افراطی است
توماس گفت: اینها قطعاً اقداماتی افراطی است. دانستن انگیزه دقیق عاملان مشخص نیست. اما به وضوح آنها افرادی ضد اسلام به هر دلیل هستند و میدانستند که این اقدام واکنشبرانگیز است.
وی با بیان این که محکومیت حملات به قرآن در سراسر جهان قابل درک است، افزود: (با توجه به این که) قرآن برای مسلمانان بسیار فراتر از یک کتاب است... قابل درک است که چرا مسلمانان در این حد احساس مورد اهانت قرار گرفتن میکنند و چرا عاملان تصمیم به انجام این اقدام خاص گرفتند.
او در پاسخ به این پرسش که آیا دولتها باید قوانینی را برای جلوگیری از حملات به متون دینی تصویب کنند، گفت: انجام این کار بسیار سخت است، زیرا وقتی شما به عنوان دولت قانونی را تصویب میکنید، ممکن است برخی پیامدها در آن قانون وجود داشته باشد که نمیتوانید پیشبینی کنید. به بحث و تفکر زیادی نیاز دارد.
سوئد و دانمارک در هفتههای گذشته تحت پوشش آزادی بیان در چندین مورد مجوز هتک حرمت قرآن کریم صادر کردند که این اقدام خشم مسلمانان جهان را برانگیخته است. اقدامات هتاکانه علیه کتاب مقدس مسلمانان از روز هفتم تیرماه آغاز شد، زمانی که یک شهروند ۳۷ ساله سوئدی-عراقی به نام «سلوان مومیکا» با حمایت پلیس سوئد به قرآن کریم اهانت کرد.
در پی اقدامات اخیر در سوئد و دانمارک در اهانت به قرآن کریم، روابط این کشورها با کشورهای مسلمان غرب آسیا تیره شده است. دولت سوئد سهشنبه گفت تهدیدات علیه این کشور در پی اقدام اخیر افراطگراها در هتک حرمت قرآن، افزایش یافته است.
نخستوزیر سوئد گفته این کشور تغییراتی را که به پلیس اجازه میدهد در صورت وجود تهدید آشکار برای امنیت ملی، سوزاندن کتب مقدس در انظار عمومی را متوقف کند، بررسی خواهد کرد.
وزیر امور خارجه دانمارک هم در گفتوگوی تلفنی با همتای مصری خود گفت این کشور در حال تدوین قوانینی است تا از اهانت مجدد به قرآن کریم جلوگیری کند. با این حال این اقدامات توهینآمیز که احساسات مسلمانان جهان را جریحهدار کرده همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/ ۱۳۴