به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «محسن منصوری» معاون اجرایی رئیسجمهور، امروز (شنبه) در نخستین اجلاس ملی مردمیسازی دولت با اشاره به تغییر ریل و تغییر رویکرد صورت گرفته در دولت سیزدهم، اظهار داشت: در دومین سالگرد فعالیت دولت با دو نگاه میتوان تحلیلی از عملکرد و چارچوبها و اصول دولت سیزدهم داشت؛ نخست تحلیل رویکردی مسأله و دیگری تحلیل عملکردی بر مبنای اعداد و ارقام و آمار است.
منصوری با بیان اینکه این دولت در بیان و ارائه اعداد و ارقام مختلف عملکرد قابل قبولی داشته است، خاطرنشان کرد: قبل از آنکه وارد این بازی اعداد و ارقام شویم، با یک تحلیل رویکردی نسبت به اتفاقات رخ داده در دولت سیزدهم میتوان به نکات و عملکرد تحقق یافته در دولت دست یافت.
معاون اجرایی رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی، سیاسی، دیپلماسی، فرهنگی و اجتماعی عملکرد قابل توجهی رخ داده است، عنوان کرد: همچنین مقدم بر این مسأله در حوزه رویکردها و اصول و چارچوب و بایدهایی دولت که خود را متعهد به آن میداند، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی شکل گرفته است.
وی با اشاره به برخی رویکردهای نادرست در دولت قبل، یادآور شد: یکی چالشهای اصلی دولت قبل حرکت به سمت حاکمیت دوگانه در کشور بود؛ در بیشتر اوقات رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان پرچمدار انقلاب اسلامی نکات و ملاحظاتی را مطرح میکردند و روز بعد رئیس دولت و ارکان دولت مواضع متضاد و متعارض با بیانات ایشان اتخاذ میکردند.
منصوری، تثبیت حاکمیت واحد در کشور را یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و گفت: رئیسجمهور و اعضای دولت خود را سرباز ولیفقیه میدانند و متعهد هستند که به سمت حاکمیت واحد در کشور حرکت کنند. در سالهای قبل حاکمیت دوگانه به کشور ضربه زده است.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه دولت سیزدهم مصلحت کلان کشور را مد نظر قرار میدهد، تاکید کرد: این دولت وارد دعواها و بازیهای سیاسی نمیشود، در اتفاق اخیری که برای معاون سیاسی وزیر کشور رخ داد، دولت حرفهای زیادی برای گفتن داشت؛ ولی مهمترین مسئله در حال حاضر حفظ آرامش در کشور است و اختلافی بین قوا نباید شکل گیرد، این توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه دولت به نفع آرامش نظام و کشور از بسیاری از حرفها عبور و سکوت پیشه میکند، متذکر شد: برخی طراحی کرده بودند تا اتفاقاتی از جنس «یکشنبه سیاه» در کشور رخ دهد؛ ولی به لطف خدا دولت مصلحت کلان کشور را مدنظر قرار داد.
منصوری با اشاره به اینکه این دولت از ورود و تقویت جریان سکولار و تکنوکرات در بدنه اجرایی کشور جلوگیری کرد، اظهار داشت: در بسیاری از دولتهای قبل جریانهای غربگرا تقویت شدند و جریانهای تکنوکرات جولان میدادند و جریانهایی که بعضا منتسب به برخی تفکرات خاص بودند، دست و بالشان باز بود؛ ولی این دولت از روند جریان سکولار جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر اینکه در تورم نقطه به نقطه نسبت به سالهای قبل وضع بهتری داریم، گفت: در بحث معیشتی هنوز به نقطهای که میخواهیم نرسیدهایم، تا این متغیرهای اقتصاد کلان بخواهد در اقتصاد خرد جلوهگر کند و در حوزه معیشتی خودش را نشان دهد، زمان میبرد؛ ولی این اتفاق حتما به لطف خدا خواهد افتاد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه در اوایل امسال اتفاق خوبی در تثبیت نرخ ارز و کنترل نسبی تورم را شاهد بودیم، بیان کرد: در دولت ضعفهایی وجود دارد و مردم در حوزه معیشت هم با گرفتاریهایی مواجه هستند که دولت مشرف به همه این مسائل است.
منصوری اضافه کرد: از مسائلی که به ما گله میکنند، بازسازی تشکیلات انقلابی دولت است و ما این را قبول داریم که در مدیریت افکار عمومی ضعف داریم.
وی با اشاره به اینکه در این دولت تغییراتی در سطح حکمرانی و شیوههای مدیریتی شکل گرفته است، تاکید کرد: حجتالاسلام رییسی در حدود کمتر از یک سال به تمامی استانهای کشور سفر کرد و تقریبا هر ۱۰ روز رئیس جمهور یک سفر کاری داشته است، برگزاری سفر توان اجرایی بالایی میطلبد؛ ولی این دولت جهادی است و شبانهروزی تلاش میکند.
معاون اجرایی رئیس جمهور کاهش فساد و رانت را از دستاوردهای مهم دولت برشمرد و عنوان کرد: آمار و اطلاعات در این زمینه شفاف است. بسیاری از اطلاعاتی که طبقهبندی محسوب میشد ولی از نظر شفافیت به تحقق دولت سالم کمک میکرد، در منظر مردم قرار گرفته شد.
منصوری یادآور شد: در مجموعه وزارت اقتصاد برای نخستین بار، برای بیش از هزار شرکت تمام صورتهای مالی و ترازنامههای آنها به تصویر کشیده شد و سامانهها و درگاههای مختلفی که به کاهش فساد کمک میکند، در این دولت با جدیت دنبال شد.
وی با بیان اینکه در این دولت از نظر رویکردی سطح زندگی مسئولان به سطح زندگی مردم نزدیک شده است، خاطرنشان کرد: زیست بسیاری مسئولان به گونهای است که اگر مردم در جریان قرار بگیرند باور نخواهند کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد: در مقطعی این فاصله به قدری زیاد شد و مسئولان به نحوی زندگی کردند که اطلاع از وضعیت و سبک زندگی آنها سرمایه اجتماعی را به خطر میانداخت، ولی در دولت سیزدهم مثل مردم زندگی کردن یک ارزش در دولت محسوب میشود.
منصوری پرهیز از تجمل و هزینههای اضافی را از شاخصهای مهم دولت مردمی عنوان کرد و گفت: پرهیز از اختصاص مسیرهای منحصر به فرد و آسانسورهای آنچنانی از دیگر اتفاقاتی بود که در این دولت با آن مقابله شد و از مهمترین رویکردهای دولت تحقق مردمی سازی است که در دستور کار دولت قرار گرفت.
وی بیان داشت: اینکه دسترسی مردم به مسئولان افزایش یابد، یک رویکرد مهم در دولت است که پیگیری شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم صرفا با چارچوب ساختارهای اجرایی، کشور را اداره کنیم با فاصله از مردم این کار امکانپذیر نیست. اینکه رئیس جمهور، عنوان دولت مردمی را برای دولت سیزدهم انتخاب کرده به همین دلیل است. یعنی مردم در سرنوشت خودشان و در تک تک لحظات اداره کشور باید مشارکت داشته باشند.
منصوری بیان کرد: هر چند ما در شیوههای موضوع و در روشهای استفاده از ظرفیتهای مردم اشکالاتی داریم و ممکن است هنوز به روش مطلوب نرسیده باشیم، اما با جریان خوبی که در قالب دستیاران مردمی در سطح کشور به راه افتاده است با قدرت و جدیت به این سمت حرکت میکنیم.
وی تصریح کرد: امروز دولت در همه مسائل از جمله در حوزه اقتصاد، اجتماعی و مساله مهمی، چون اربعین تلاش دارد تا از ظرفیتهای مردمی استفاده کند که اساسا نماد یک مدیریت مردمی به بهترین و زیباترین شکل ممکن است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه بسیاری از پروندههای باز در این دولت به نتیجه رسید، افزود: دولت خود را دولتی مسئولیتپذیر میداند و مسئولان از رئیس جمهور تا وزرا هیچ گاه گلهای از محدودیت اختیارات نداشته اند و اینکه و عنوان کنیم که «نگذاشتند» یا «نتوانستیم» و یا «برای ما مشکلاتی ایجاد کردند».
منصوری بیان داشت: ما در کشور تاریخ و برههای را داشتیم که رئیس جمهور یک کشوری عنوان میکرد که، «من جمعه صبح فهمیدم که مساله بنزین به این شکل اتفاق افتاده است»، اما امروز به محض اینکه یک صف بنزین شکل میگیرد همه دولت بسیج میشوند تا مساله را حل کنند و این یعنی دولت مسئولیتپذیر.
وی با اشاره به اینکه البته مشکلات و کاستیها وجود دارد، اما دولت با مسئولیتپذیری به بسیاری از مسائل پاسخ میدهد، اضافه کرد: ما دولت را دولتی میدانیم که بسیاری از پروندههای باز را میبندد که مصداق آن تحولات چشمگیر در حوزه سیاست خارجی است.
منصوری ادامه داد: مساله عربستان که روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان با ولیعهد عربستان دیداری داشتند به عنوان یک پرونده از قبل بازمانده به نتیجه رسیده است و در مساله روسیه کار به خوبی پیش رفته و در موضوع مهم پرونده ارتباط با چین به نقطه بسیار خوبی رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه موضوع برجام با چارچوب رعایت مصلحت کشور پیگیری میشود، افزود: مساله پروندههای بازی که در آژانس داشتیم یکی پس از دیگری در حال بسته شدن است و پرونده منابع بلوکه شده کشور به لحاظ منابع مالی نیز یکی پس از دیگری به نتیجه رسیده و یا در حال به نتیجه رسیدن است.
معاون اجرایی رئیس جمهور بیان کرد: همچنین پرونده ایران و ترکمنستان در ارتباط با پول گازی که از سالها قبل باید داده میشد و داده نشده بود و به عنوان بدهی مشکلاتی برای کشور ایجاد کرده بود، به نتیجه رسیده است.
منصوری به دیگر اقدامات دولت سیزدهم اشاره و عنوان کرد: تبادل برق با پاکستان مساله دیگری بود که معطل مانده و دو کشور را درگیری کرده بود و مساله مهم افغانستان و هیرمند که اکنون در بالاترین سطح اقتدار دنبال شده و کارها خوب پیش رفته است، معاهدهای که شاید طی چند ۱۰ سال اخیر باید دنبال میشد و دنبال نشده بود در این دولت مجددا در دستور کار قرار گرفت و پیگیری شد.
وی تصریح کرد: دولت در همه حوزهها به سمت آواربرداری رفت و کارهای بسیار خوبی اتفاق افتاده است. هر چند دشمن میخواهد تصویری از زمین سوخته در کشور به نمایش بگذارد، اما در حوزههای مختلف، عملکرد بسیار خوب، قابل دفاع و اطمینانبخش است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: شرایط کشور در زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم خوب نبود به گونهای که در سال ۱۴۰۰ به گواهی اعداد و ارقام شرایط چندان خوبی نداشتیم و دولت قبل نزدیک به ۴۸۰ همت بدهی به معنای کسری بودجه برای این دولت باقی گذاشت.
منصوری ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ بسیاری از اقتصاددانهای وابسته به دولت پیشبینی میکردند که سال بعد تورم سه رقمی خواهیم داشت، اما به لطف خداوند با راههای ایجابی و نه سلبی، کسری بودجه جبران شد.
وی افزود: تقریبا هر ماه بین ۱۵ تا ۲۰ همت بدهی اوراق مشارکت از دولت قبل برای ما باقی مانده بود که پرداخت این بدهی کار بزرگی است که دولت به شکل ماهانه انجام میدهد.
انتهای پیام/113