به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، علی شمخانی فرمانده سپاه خوزستان در زمان جنگ خرمشهر، مقاومتهای مردمی در خرمشهر را روایت کرده است. این روایت در شماره دهم فصلنامه جنگ ایران و عراق منتشر شده است. متن این روایت از این قرار است:
هنگامی که ما درگیر جنگ تحمیلی شدیم دیدیم که مردم یکی از عوامل اصلی جلوگیری از پیشروی مورد نظر بعثیها بودند مردم خونین شهر چهل شبانه روز جنگیدند تا از سقوط شهرشان جلوگیری کردند بیشتر آنها پس از اوجگیری جنگ نیز به زندگی عادی خودشان ادامه دادند.
همین امروز آماری در اختیار داریم که نشان میدهد دولت خرما گوجه فرنگی تولیدی کشاورزان ابادان در حالت محاصره را خریداری میکند یعنی در آبادان گوجه و در حمیدیه نیز هندوانه کاشتند و به قولی در مزارعی که توپ میافتاد هندوانه برداشت شد و مردم به زندگی عادی خود ادامه دادند چرا که به این شرایط عادت کرده بودند.
عامل اصلی و جلوگیری از سد کردن حرکت دشمن نیروهای مردمی بودند که از همین منطقه به صورت خودجوش رشد کرده بودند. در اینجا بد نیست یادی از دلاور مردی بکنیم که در آبادان یک گاراژ اوراق فروشی داشت؛ اسمش دریاقلی (سورانی) بود؛ وقتی عراقیها حمله کردند این شیرمرد زودتر از پیشروی عراقیها با خبر شد.
این رزمنده به محض دیدن نیروهای بعثی با دوچرخه قراضهاش هشت کیلومتر را رکاب زد تا به نیروهای خودی رسید و به بچههای سپاه آبادان اطلاع داد که وضعیت این طوری است و آنها هم رفتند و پیشروی عراقیها را سد کردند.
دریاقلی بعدها به همراه فرزندش در جنگ به شهادت رسید روحش شاد. از این نوع ایثارگریها و شجاعتها در میان مردم و در منطقه بسیار زیاد است که اگر بخواهیم آنها را جمع آوری کنیم هر فردی از شهدا ما حماسهای وسیعتر از آنچه را که امروز به نام چهگوارا و کاسترو میبینیم و میشنویم رقم زده است که با این حماسهها که معرفی هویت انقلابی مسلمان است و انقلابیونی که به اسلام انسانساز مسلحاند خود کمبینی فرهنگی تصحیح شود.
منبع: تسنیم