به گزارش دفاعپرس از اردبیل حجتالاسلام قاسم جعفرزاده امروز در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت روز جهانی مساجد، به اهمیت مساجد در دسترسی به آرامش روحی در انسان اشاره کرد و اظهار داشت: مسجد خانه خدا و جایگاه انبیا و رسولان وحی و مامن مؤمنان بوده که همواره با حضور در این مکان مقدس آرامش و اطمینان نصیب انسانها شده و به قدرت مطلقه الهی اتکا کرد و با امید و توکل به او پلههای رشد و کمال را طی میکنند.
وی تربیت دینی و فرهنگی جامعه را مرهون فعالیت گسترده مساجد برشمرد و اظهار کرد: مسجد با دارا بودن جایگاه رفیع در فرهنگ اسلامی، منشأ تربیت دینی انسان بوده و برای رسیدن به این هدف از ابزارها و امکانات مختلفی توسط متولیان امور مساجد استفاده میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان به کارکردهای مختلف تربیتی مساجد اشاره کرد و افزود: جامعیت مسجد در همه زمینههای عبادی سیاسی، فرهنگی، آموزشی، نظامی، سیاسی، قضائی و… از دیرباز تاکنون مورد توجه بوده و محور همه آنها امامت و پیشوایی در مسجد است که بهعنوان مهمترین مسأله در ساختار و پیکره این مکان مقدس مطرح بوده و در این میان جذب جوانان به این مکان تربیتی نیازمند تجهیز مساجد به امکانات روز آموزشی و فرهنگی مطابق با کارکردهای تربیتی مساجد است.
جعفرزاده در بخش دیگری از سخنان خود به نقش ائمه جماعات در رونق بخشیدن به مساجد اشاره کرد و ادامه داد: مساجد احیا سنتهای دین را دنبال میکند، اما باید یک نقش دیگر را نیز در دستور کار خود داشته باشد و آن انتقال و ارتقا مفاهیم فرهنگی متناسب با شرایط روز است که این امر توسط امام جماعت محقق خواهد شد.
وی امام محله را مهمترین شخصیت فرهنگی و دینی در تعمیق و احیای کارکرد مسجد معرفی کرد و گفت: امام محله با فعالیت اجتماعی در مسجد جذابیت ویژه به مساجد میبخشد، در حقیقت وی یکی از عوامل توسعه به حساب میآید.
مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل تأکید کرد: مسجدی میتواند همان مسجد مورد نظر اسلام و پیامبر باشد که یک امام جماعت، با توان مدیریتی بالا، عادل و جامع آن را رهبری کرده و باید مصداق کامل آنان که مساجد خدا را عمارت میکنند ائمه جماعاتی باشند که در ابعاد گوناگون مسجد را گرم و پر رونق میکنند.
جعفرزاده حضور عالمانه واعظین در بین مردم را اولویت مهم در فعالیت تبیینگرانه مساجد عنوان کرد و افزود: کارهای زیادی در زمینه بیانیه گام دوم انقلاب از سوی دستگاهها، مساجد، هیئتهای مذهبی و همه صورت گرفته است، اما کارهایی که انجام نگرفته هم بسیار است که در این زمینه بهترین راهنما برای ما، همان سخنان مقام معظم رهبری است.
این مسئول استانی در ادامه با اشاره به عملکرد بسیار خوب مساجد در زمینه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به ویژه برای نسل جوان، تصریح کرد: الحمدالله مساجد در زمینه همه پیامها و مطالبات مقام معظم رهبری کارهای شگفت انگیزی انجام داده اند که یک مورد آن همین موضوع کمکهای مؤمنانه است.
جعفرزاده بیان کرد: روحانیون باید به دنبال اختراع و ابتکار فرهنگی باشند و در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی تلاش کرده و با توجه به پتانسیل درون محلهای کانونهای مساجد، ضمن احصاء و شناسایی آسیبهای اجتماعی، با داشتن آگاهی نسبت به این آسیبها، برنامهریزی درست داشته باشند. در راستای حل مشکلات ناشی از فقر فرهنگی ضروری است با آموزشهای مستقیم و غیر مستقیم اقدامات لازم را با محوریت مساجد انجام دهیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل بر نقش مساجد به عنوان محور وحدت میان امت اسلامی و نقش آنها در ایجاد انقلابها تأکید کرد و افزود: مسجد مرکز هویت دینی مسلمانان است، اما فقط برای عبادت خداوند و اقامه نماز ساخته نشده، بلکه مرکزی برای فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، امور عامالمنفعه و نیز پایگاه وحدت و همبستگی بین مردم محسوب میشود.
جعفرزاده، اطلاع از اوضاع و احوال مردم را از برکات حضور در مسجد عنوان کرد: مردم در مسجد همدیگر را میشناسند و به واسطه آن، توانگران به نیازمندان کمک میکنند. به همین دلیل پیامبر (ص) به موضوع وحدت همبستگی میان مسلمانان و کمک به یکدیگر سفارش بسیار میکردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل و همکاری تمامی فعالان فرهنگی و تبلیغی اعم از اداره کل تبلیغات اسلامی، کانونهای فرهنگی، هنری مساجد، انجمنهای اسلامی، پایگاههای مقاومت بسیج و... مراسم عزاداری ماه محرم امسال با شکوه و عظمت خاصی در بیش از ۵۰۰ مسجد شهری و ۱۷۰۰ مسجد روستایی برگزار شد و تا پایان ماه صفر ادامه دارد.
انتهای پیام/