در کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی مطرح شد؛

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی: گسترش گفتمان «امت واحده» هدف بنیادین کنفرانس وحدت اسلامی است/ هم‌پیمانی با رژیم غاصب صهیونیستی برای جهان اسلام سودی ندارد

حجت‌الاسلام شهریاری گفت: گسترش گفتمان «امت واحده» هدف بنیادین کنفرانس وحدت است. این مفهومی قرآنی است که جوامع اسلامی به سوی آن حرکت می‌کنند.
کد خبر: ۶۱۱۸۰۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۲ - 01October 2023

گسترش گفتمان امت واحده هدف بنیادین ما در کنفرانس وحدت استبه گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «حمید شهریاری» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مراسم افتتاحیه سی‌و‌هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان و جمعی از علمای اسلام صبح امروز (یکشنبه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از همه دعوت می‌کند تا فعالیت‌های خود را در حوزه قرآن کریم به صحنه بیاورند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: مایه امید است که جهان رو به صلح آورده و ما از توقف جنگ‌های بی‌حاصل در یمن و سوریه استقبال کرده و از اینکه طرف‌های درگیر سلاح به زمین گذاشتند تقدیر می‌کنیم.

وی گفت: گسترش گفتمان امت واحده، هدف اصلی بنیادین ما در کنفرانس‌های وحدت است. این مفهوم قرانی آرمانی است که جوامع اسلامی به سمت آن حرکت کنند و در نهایت امیدوار باشیم که ابتکاری همچون اتحادیه کشورهای اسلامی به منصه ظهور نزدیک شود، مرزهای کشورهای اسلامی کمرنگ شود، پول واحد اسلامی رواج یابد و مجلس واحدی که بتواند قوانین و مقررات مشترک و اجماعی را به تصویب برساند، در این اتحادیه فعال شود.

حجت‌الاسلام شهریاری در ادامه با اشاره به اینکه سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با موضوع همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک در حالی آغاز می‌شود که جهان اسلام طی سال گذشته شاهد تحولات گسترده و عمیقی بوده است، تصریح کرد: قران کریم یگانه راهنمای وحیانی حفاظت‌شده برای بشریت است. صلح و دوستی با مسلمانان و هم‌پیمانان و مقاومت در برابر طاغوت و ظلم مستکبران از آموزه‌های حیات‌بخش آنست. قران با امر به عدالت و احسان از ولنگاری فرهنگی، هرزگی و فحشا نهی کرده و دینی تمدن‌ساز را نوید می‌دهد که داعیه جهانی و آرمانی آخرالزمانی دارد.

وی گفت: داعیه ظهور مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف خواب از چشم ظالمان ربوده است. مستکبران عالم تلاش می‌کنند که اسلام‌هراسی را دامن بزنند و مستضعفان عالم را از حق خودشان که همانا حاکمیت بر جهان است محروم سازند. اما این قرآن است. کتابی که حاکمیت مستضعفان را علیه تمامی ظالمان و مستکبران عالم نوید می‌دهد و آنان را وارثان نهایی زمین معرفی می‌کند. مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با طراحی کنفرانس بین‌المللی مناره 2 و جشنواره آن، از همه رسانه‌های مؤثر در جهان اسلام، انسان‌رسانه‌های مشهور در شبکه‌های اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و اقشار عمومی دعوت می‌کند تا فعالیت‌های خود را در حوزه قران کریم در این رویداد تاریخی به صحنه بیاورند.

دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مایه امید است که جهان اسلام رو به صلح عادلانه نهاده و تلاش می‌کند گفتمان ستیزه‌جویی را از منطقه حذف کند، بیان داشت: ما از توقف جنگ‌های بی‌حاصل در یمن و سوریه استقبال می‌کنیم. گفت‌وگو را یگانه راه برای دستیابی به صلحی پایدار در منطقه می‌دانیم و از این که طرفهای درگیر سلاح به زمین گذاشته و از کشته شدن انسان‌های بی‌گناه و آسیب‌های انسانی پیشگیری کردند تقدیر می‌کنیم.

وی افزود: از کشورهای اسلامی خواست تا تلاش خود را برای ریشه‌کنی جنگ و خونریزی درون جهان اسلام افزایش دهند،  مسلمانان از تمامی اقوام و مذاهب برای ایفای نقش در تمدن نوین اسلامی نیازمند امنیت پایدار هستند. یکی از مهمترین ارزش‌های مشترکی که جوامع اسلامی با همکاری می‌توانند به آن دست پیدا کنند، امنیت پایدار است؛ امنیت در سه لایه ملی، منطقه‌ای، و جهانی مد نظر است. به همین جهت ما با افزونگی به کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی تهران و ابتکار و نوآوری کنفرانس‌های منطقه‌ای و کنفرانس‌های موضوعی این توفیق را داشته‌ایم که گفتمان وحدت را در سطوح مختلف گسترش دهیم.

حجت‌الاسلام شهریاری بازایجاد روابط سیاسی بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران را مهم‌ترین تحول به سوی همکاری و دوستی بین کشورهای اسلامی دانست و حاطرنشان کرد: دو مدرسه سیاسی عقیدتی از نزاع دست برداشته و به سوی همکاری، اقدامات مؤثری را به انجام رسانیدند که الگویی برای دیگر کشورهای واگرای منطقه شده و این تنبه را ایجاد کرده که هرگز دولت‌های بیگانه نمی‌توانند تأمین کننده اهداف توسعه پایدار در منطقه باشند.

وی گفت: این حرکت دوجانبه به سوی یکدیگر، نویدبخش صلحی پایدار و همکاری‌ بادوام در منطقه است. امیدواریم همکاری دو کشور گسترش یابد و به هم‌افزایی در حوزه دانش و فناوری، امنیت منطقه‌ای، قدرت سیاسی و مبادلات سودمند اقتصادی و فرهنگی منجر گردد. و هم‌گرایی رسانه‌ای جای واگرایی تبلیغات مذهبی را بگیرد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه دشمنان اسلام هرگز از خصومت خود دست برنمی‌دارند، تصریح کرد: کوتاه شدن دست طمع دشمنان از منطقه از جمله الزامات دستیابی به امت واحده است. اخراج آمریکا از افغانستان فرصتی تکرار ناپذیر در عصر حاضر برای آسایش و آرامش ملت افغانستان بدست داده است. امیدواریم امارت اسلامی افغانستان از این فرصت برای خدمتی عادلانه و صادقانه به همه اقوام و مذاهب مختلف بهره جوید. و اتهام قومیت‌گرایی را با رعایت حقوق همه شهروندان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها، از خود بزداید. تعصبات قومی و زبانی، جز بازگشت خسارات سابق و درگیری و نزاع ملی، پیامد دیگری در بر نخواهد داشت. در کنار آن، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آمادگی خود را برای ایفای نقش سازنده برای دستیابی امارت اسلامی افغانستان به همه‌جانبه‌گرایی اعلام می‌کند.

حجت‌الاسلام شهریاری با بیان اینکه همکاری با هم‌پیمانان کشورهای اسلامی از جمله روسیه و چین، روابط گسترده اقتصادی و سیاسی را تضمین می‌کند و جهان اسلام را به دالان مبادلاتی اقتصادی و فرهنگی تبدیل خواهد کرد، گفت: این دالان، نویدبخش مبادلات اقتصادی و فرهنگی اثربخش‌تری برای همکاری و هم‌افزایی بین کشورهای اسلامی است و مسیری را رقم می‌زند که به فقرزدایی کمک کرده،، و رفاه و آسایش جوامع اسلامی را بیش از پیش به ارمغان آورد.

وی در ادامه خانواده را به‌عنوان محوری‌ترین کانون تربیت نسل بشر دانست که در اسلام بر آن تأکید شده است، بیان داشت: مقابله با این فطرت و تلاش شیطانی برخی کشورهای غربی برای جایگزینی آن با همجنسان و احیاناً حیوانات به دور از شأن و کرامت انسانی است. فرصتی برای پرورش نسل جدید بدست نمی‌دهد و مخالف آموزه‌های تمامی ادیان آسمانی است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: همکاری کشورهای اسلامی برای مخالفت با تلاش‌هایی که موجب تعریفی غیرانسانی از خانواده شده تا آن را در اسناد بین‌المللی وارد کنند ضروری است. جهان اسلام باید در فضاهای مختلف به ترویج ارزشهای مشترک خود بپردازد. مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با ابتکار کنفرانس بین‌المللی کرامت با محوریت خانواده، دانش تولید شده در جوامع اسلامی به ویژه بین فرهیختگان دانشگاه‌های جهان اسلام را هدف قرار داده است.

وی حمایت از مردم ستمدیده فلسطین را همچنان اولویت ارزش‌های مشترک جهان اسلام برای دستیابی به وحدت دانست و تصریح کرد: حرکت خودجوش فلسطینیان برای دفاع از حقوق انسانی خود، در کرانه باختری، نوار غزه و داخل فلسطین اشغالی، نیازمند پشتیبانی همه‌جانبه جهان اسلام است. این نیاز نه فقط در گفتمان بلکه در عمل نیز باید بروز و ظهور یابد. در این حال مسئولیت کشورهای همسایه سنگین‌تر است.

حجت‌الاسلام شهریاری با هشدار به کسان عادی‌سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را مزمزه می‌کنند، گفت: به آنها گوشزد می‌کنیم که هرگز هم‌پیمانی با رژیم غاصب صهیونیستی برای جهان اسلام به سودمندی نخواهد انجامید. طعم تلخ همیاری با دشمنان اسلام را در قضیه بنی‌قریظه به‌خاطر بیاورید. زمانی که برای این رژیمِ غاصب، فرصتی پیش آید، از پشت به شما خنجر خواهد زد. او بر هیچ عهد و پیمانی استوار نیست و ویرانی، ترور و نزاع در جهان اسلام را دنبال می‌کند. و اینک در ضعیف‌ترین زمان خود قرار گرفته،، اما پیروزی بزرگ به حول و قوه الهی نزدیک است. و اخری تحبونها نصرٌ من الله و فتحٌ قریب و بشر المؤمنین.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها