به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «عباس شوقی» طراح جلوههای ویژه در آستانه روز ملی سینما با انتقاد شدید از خانه سینما، سازمان سینمایی و سایر نهادهای مرتبط با امور هنرمندان اظهار داشت: مراکز فرهنگی با نهایت بیفرهنگی با مراجعان برخورد میکنند و دغدغه مسئولان فرهنگی کار کردن نیست! هیچ کس حرف و دردهای اهالی سینما را نمیشنود و اگر احیاناً دردهای ما را بشنوند یا در رسانهها بخوانند خیلی راحت از کنار آن عبور میکنند.
طراح جلوههای ویژه فیلمهای سینمایی «اسکادران عشق» و «بوی کافور عطر یاس» افزود: سینماگرانی که انتقاد میکنند در قدم اول پنبه خودشان را میزنند؛ به عنوان مثال چندی پیش که خود بنده با یک خبرگزاری مصاحبه داشتم به جای آنکه مسئولان خانه سینما انتقادهایم را بشنوند و پاسخ درستی دهند مرا تهدید کردند که شما را به شورای صیانت ارجاع میکنیم چرا، چون بنده یک انتقاد ساده و اتفاقاً درست به عملکرد آنها داشتم.
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور ما مدیران انتقادپذیر نیستند و با کوچکترین انتقادی سریع با فرد منتقد دشمن خونی میشوند! معضل اساسی ما در سینما همین است و در گام اول باید این وضعیت بهبود پیدا کند. مدیران ما هنوز درک این را ندارند که انتقاد سازنده است و یک کار فرهنگی است و میتواند به آنها برای بهبود عملکردشان کمک کند. مدیران فرهنگی نمیدانند که باید اینقدر فرهنگی باشند که با آغوش باز از انتقادها استفاده کنند.
شوقی سپس معضلات و مشکلات فعلی سینمای کشور را بی شمارش دانست و در این باره اظهار داشت: یک سری اتفاقات در سینمای ما وجود دارد که اصلاً گفتنی نیست! یک سری معضلات هم وجود دارد از جمله مشکلات مادی و معیشتی و تبعیض فراوان میان اهالی سینما و... که همه با آنها آشنا هستیم.
این سینماگر در ادامه این گفتوگو خطاب به مدیران فرهنگی و سینمایی متذکر شد: آقایانای کاش بدانید که ما آبرو داریم و نمیتوانیم دزدی کنیم! نمیتوانیم قاچاق کنیم و از آن طریق زندگی مان را بگذرانیم. کار ما فرهنگی است و باید با کار فرهنگی مان به روند حرکتی جامعه کمک کنیم.
وی در همین راستا یادآور شد: وقتی یک صدابردار برجسته و مطرح سینما با سیم صدابرداری اش خود را دار میزند شما مدیران سینمایی باید جلسه اضطراری تشکیل داده و اصلاً استعفا دهید!ای کاش اصلاً شما مدیران کنار بروید و حقوقهای تان را به ما بدهید تا خودمان درون خودمان مشکلات مان را حل کنیم.
طراح جلوههای ویژه میدانی فیلمهای سینمایی «پارک وی» و «دستهای خالی» تأکید کرد: در این سینما فقط خودیها و نزدیکان مدیران میتوانند کار کنند. تنها حلقههای خودی مدیران هستند که همه مواهب در اختیارشان است و مرتب از این پروژه به آن پروژه میروند، اما دست دیگران خالی است.
شوقی در همین زمینه گفت: بنده به عنوان سینماگری که بیش از ۴۰ سال است در سینمای این کشور کار میکنم و در پروژههای مختلف و در سمتهای متعدد حضور داشته ام چرا باید برای ساخت فیلم اولم اینقدر با بی توجهی مدیران مواجه شوم؟ چرا میخواهند ما را از تصمیم مان نادم کنند؟ چرا الآن خانم برومند که با کلی انگیزه و روحیه شاد به خانه سینما آمد افسرده شده و در مشکلات غرق شده است و کسی به او و خواسته هایش توجه نمیکند؟
وی سپس تصریح کرد: دغدغه مسئولان ارشد فرهنگی کار کردن نیست! یا کارشان را بلد نیستند یا واقعاً آمدند برای خراب کردن! زمانی میتوانند بگویند کار میکنیم که ما نتیجه مثبت کارکرد آنها را ببینیم.
شوقی در همین راستا اظهار داشت: بودجههای سینما در جاهالی الکی مصرف میشود و هرز میرود و همین باعث میشود امثال ما هیچ گاه نتوانیم از حمایت مسئولان برخوردار شویم. ما توقع حمایت از مدیران سینمایی داریم، اما محال است که آنها از ما حمایت کنند چرا که همانطور که پیشتر اشاره کردم آنها فقط به خودیهای شان بها میدهند و ما این وسط غیر خودی هستیم. یک پرسشی که بنده از مسئولان دارم این است که شما این همه به جشنوارههای خارجی میروید این سفرها و هزینههای هنگفتش چه دستاوردی برای سینما و سینماگران کشورمان داشته است؟
این طراح جلوههای ویژه سینما در پایان این گفتوگو در پاسخ به این پرسش که آیا با این شرایط اسفبار اگر یک جوان علاقه ورود به سینما را داشته باشد توصیه شما به وی چیست گفت: هر جوانی وارد سینما شود تردید نکنید که از نظر مالی و زندگی عقب میافتد. تکلیف هیچ کس در این سینما مشخص نیست چرا که از یک سو مافیا وجود دارد و هر کس بخواهد کار کند باید دم آنها را ببیند و از سوی دیگر قوانین مرتب عوض میشوند. البته استعداد هم در این میان نقش دارد، اما تعیین کننده نیست چرا که ما شاهد حذف بسیاری افراد مستعد در همین سینما بوده ایم.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴