مسئول پویش زائر اولی‌ها:

اعزام ۲۰ هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی به کربلا و مشهد تا پایان سال

ملکی گفت: امسال ما پویش را کنار سازمان بهزیستی راه‌اندازی کردیم و تا پایان سال قصدمان این است که حدود ۲۰ هزار نفر از این جامعه را به عتبات و مشهد مقدس ببریم.
کد خبر: ۶۱۴۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۵ - 07September 2023

اعزام ۲۰هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی به کربلا و مشهد تا پایان سالبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محمد ملکی» مسئول پویش زائر اولی‌ها که مختص اعزام ناتوان‌های جسمی حرکتی و معلولین به مشهد و کربلا است در گفت‌وگویی در تشریح این پویش اظهار داشت: ما تقریباً چهارده سال سابقه این را داشتیم که از مناطق محروم کشور از حواشی تهران تا سیستان بلوچستان، جنوب شرق کشور، جنوب کشور حتی سبزوار زائر اولی به سمت مشهد می‌بردیم. در این امر گروه‌های جهادی که با همدیگر فعالیت می‌کردیم مسئول شناسایی و جمع‌سپاری بوده و از بین مردم و خیرین تأمین وجه می‌کردیم.

سال گذشته ۴ هزار و ۱۰۰ زائر اولی راهی عتبات شدند

وی ادامه داد: از سال گذشته گروه‌های جهادی کنار همدیگر قرار گرفته و توانمندی خودمان را در ترویج و جمع‌سپاری محک زدیم. در همین راستا پویشی به اسم پویش ملی زائر اولی‌ها راه اندازی شد و این بار موضوع از سمت مشهد به سمت زائر اولیه‌های کربلا در ایام اربعین تغییر کرد سال گذشته ما سایتی را راه‌اندازی کردیم جمع‌سپاری کردیم به سایت زائر اولی‌ها و خروجی این شد که توانستیم کمک هزینه‌ی ۴ هزار و ۱۰۰ زائر اولی را تأمین کنیم که همان سال نیز مشرف به عتبات شدند.

مسئول پویش زائر اولی‌ها ادامه داد: امسال برای دومین سال راه انداختیم، اما با یک جامعه هدف خاص این کار را انجام دادیم. طی تفاهم‌نامه‌ای با سازمان بهزیستی امسال برای جامعه‌ی مخاطب سازمان بهزیستی برنامه ریزی کردیم که نهایت این جمع‌سپاری منجر به زیارت در ایام اربعین و زیارت کربلا تا پایان سال و اعزام به عتبات و مشهد مقدس باشد.

اعزام ۲۰ هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی به کربلا و مشهد تا پایان سال

ملکی افزود: سازمان بهزیستی صرفاً معلولین نیستند، سازمان بهزیستی حدود سه میلیون کد فعال با خانواده‌شان را شامل می‌شود. حدوداً ده میلیون نفر که سیزده درصد جمعیت کشور را به خودشان اختصاص می‌دهند به خاطر وضعیت اقتصادی، جسمانی نیز خیلی از آن‌ها زائر اولی و جزئی از جامعه هدف این پویش قرار می‌گیرند. به همین دلیل امسال ما پویش را کنار سازمان بهزیستی راه‌اندازی کردیم و تا پایان سال قصدمان این است که حدود ۲۰ هزار نفر از این جامعه را به عتبات و مشهد مقدس ببریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ترویج این پویش در جامعه در بستر فضای مجازی، رسانه‌ها، صدا و سیما انجام می‌شود و آن را معرفی می‌کنیم به عنوان مثال چهارصد نفر در حال حاضر در ایام اربعین به سمت عراق راهی شدند. در حالی که هدف‌گذاری ما ۲ هزار نفر بود، اما به خاطر اینکه سختی‌هایی در ایام اربعین وجود دارد و افراد معلولیت‌های جسمی وجود دارند نابینا، ناشنوا هستند از آن‌هایی که توانمندی در این مسیر داشتند مانند سرپرست‌های خانوار و افرادی که معلولیت حداقلی دارند می‌توانند با این مسیر همراه شوند الان در حال جمع‌سپاری هستیم یعنی اینکه با معرفی مردم را در کنار خودمان قرار دهیم و آن‌ها با رجوع به سایت می‌توانند در این زمینه کمک مالی کنند یا می‌توانند عدد ۱ را به سامانه‌ی پیامکی ۳۰۰۴۰۰ ارسال کنند.

برخی زائر‌ها هم زائر اولی هستند و هم آخری

مسئول پویش زائر اولی‌ها ادامه داد: زائر در ذهن شما یا مخاطب کسی است که تا به حال در مشهد یا کربلا نرفته، اما برای ما یک معنای مجزایی دارد گاهی زائر اولی‌ها زائر آخری هم هستند. یعنی برای اولین و آخرین بار است که مشرف می‌شود. ما تجربه داشتیم پیرمرد ۹۷ ساله از سیستان بلوچستان که طبیعتاً آخرین زیارتش هم محسوب می‌شد. در مناطق محروم جامعه هدف وقتی مطرح می‌شود زائر اول در اولین بار تلاش می‌شود افراد بروند، اما به دلیل فضای اقتصادی و جسمانی که این مخاطبین دارند اولین و گاهاً آخرین بارشان خواهد بود. مخاطبان بهزیستی که هیچ صدایی در جامعه ندارد خیلی از افراد در خانه‌ها هستند. پدر و مادر‌های بچه‌های معلول ذهنی اعصاب و روان و یا معلولیت‌های جسمی از گردن و کمر هستند که با اینکه می‌توانستند بچه‌هایشان را به بهزیستی واگذار کنند، ولی کل عمرشان را در خانه و در کنار این بچه‌ها گذراندند و برخی از آن‌ها حتی سر خیابان نمی‌توانستند بروند.

وی با بیان خاطره‌ای در این خصوص گفت: وقتی اولین بار مخصوصاً افرادی که سنی از آن‌ها گذشته وارد حرم می‌شوند جذابیت‌های خاصی را شاهد هستید. به عنوان مثال آدم هفتاد ساله مشرف که می‌شود لحظه‌ای روی پایش بند نیست هر لحظه می‌گوید حرم برود. در یکی از سفر‌های مشهد زائری که اطراف تهران بود در پایان سفر دوست داشت بر نگردد. این برای ما خیلی شیرین بود. تمام افرادی که در این پویش فعالیت می‌کنند به صورت غیر انتفاعی و جهادی و مردمی هستند.

از فعالان هر منطقه برای شناسایی و کمک بخشی به زائران استفاده می‌کنیم

ملکی بیان داشت: در زمان اجرا ما وارد هر منطقه‌ای که می‌شویم تلاش می‌کنیم برای اینکه این مسیر استمرار پیدا کند حتماً از فعالان همان منطقه استفاده کنیم آن‌ها برای شناسایی زائر اولی‌ها اقدام کنند به عنوان مثال در حال حاضر که با جامعه‌ی مخاطب بهزیستی همراهی می‌کنیم حتماً بدنه‌ای که در سازمان بهزیستی در حال خدمت به این جامعه هستند با ما همراه خواهند بود. یعنی ما علاقه‌مندیم که محدود به ما نشود همه دست به این کار بزنند تا ترویج پیدا کند. حتی هر نفری که یکبار این کار را انجام می‌دهد خودش، صفحه‌ی شخصی اش در شبکه‌های اجتماعی، مبلغ می‌شود و می‌تواند این کار را بار‌ها تکرار کند چرا که لذتش را چشیده است.

مسئول پویش زائر اولی‌ها با تاکید بر اینکه نباید به دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی دل خوش کرد افزود: نگاه ما از نهاد ما از دستگاه‌ها و سازمان‌ها برای این اتفاق برداشته شده است. منتظر نشویم دستگاهی سازمانی یک موضوعی را در کشور حل کنیم. هر چیزی که برای ما در کشور مساله شده ما فقط با همراهی مردم و با ایجاد امید و انگیزه در مردم می‌توانیم حلش کنیم. شما نگاه کنید سالیان سال این کشور ملک علی بن موسی الرضا (ع) بوده و هست و هنوز فراوان افرادی هستند که حتی از شهر‌های نزدیک مشهد به خاطر فقر مالی نتوانستند به زیارت بروند. پس این موضوع را نباید بگذاریم دستگاه حاکمیتی پیش ببرد. نکته‌ی مهمتر این است که باید در این حرکت اولین و مهمترین مخاطبمان نوجوان و جوان باشند، چون او اگر با این موضوع انس و خو بگیرد، در مسیر زندگیش بیمه می‌شود و هم این مسیر را ادامه می‌دهد.

ملکی ادامه داد: ما در این پویش به دنبال سراغ مخاطب جوان و نوجوان می‌رویم. ما دو تا موضوع داریم یک موضوع جامعه مخاطب بهزیستی خاصه و دیگری سعی می‌کنیم کنار تیم‌های جهادی قرار بگیریم با این اولویت که این در طول سال و مستمر با این بچه‌ها ارتباط دارند یعنی این بچه‌ها را شناسایی کرده و کار تربیتی و فرهنگی بر روی آن‌ها انجام داده و بعد از آن با این‌ها ادامه مسیر خادمی را ادامه می‌دهند. برخی از همان بچه‌ها ماندگار شده و خادم می‌شوند. اینکه فردی به مشهد برود برگردد حتماً مؤثر است حتماً نور ولایت اهل بیت در زندگی کمکشان خواهد کرد، اما ما آنقدر حداقلی نمی‌بینیم سعی می‌کنیم با مجموعه‌ها به صورت مستمر ادامه دهیم.

وی گفت: اگر ما با مجموعه جهادی کار می‌کنیم. آن‌ها می‌دانند که در این مسیر تلاش‌های صورت می‌گیرد سال بعد دوباره تماس گرفته و می‌گویند جذبی جدید زائر اولیه داریم دوباره آن‌ها برای این مسیر تلاش می‌کنند ما نیز تلاش می‌کنیم تا تسهیلات مناسبی را فراهم کنیم. ما می‌خواهیم وابستگی به فرد و اسم و نهادی نداشته باشیم حتی اعزامی نداریم که تحت عنوانی مثل پویش زائر اولی انجام شود. در واقع این موضوع را معرفی کردیم تا هر کسی در هر جایی که بود تلاش کند و در خدمت به اهل بیت کاری انجام دهد. ما با سرفصلی به اسم زائر اولی‌ها کار را آغاز کردیم، اما ادامه اش با دوستانی است که در این مسیر خودشان همراه شده اند. در واقع میگوییم از سفر که برگشتی همین خدمت را ادامه بده چه از جنس مالی چه از جنس محرومیت زدایی فقط یادت باشد این بین تو و امام است و بخاطر امام این کار را انجام می‌دهی.

خانواده‌ای هفت نفره که لحظه آخری زیارت قسمتشان شد

مسئول پویش زائر اولی‌ها با اشاره به خاطرات و تجربیات خود در این زمینه گفت: من امسال تجربه‌ی جالبی داشتم خودم شخصاً زنگ زدم به یکی از دوستانی که می‌خواست تولید محتوا کند. اینکه زایر اولی چه حسی دارد؟ زنگ زدم به یکی از دوستانی که در منطقه‌ی افسریه‌ی تهران کاروان می‌برد گفتم فلانی کی کاروان راه می‌افتد؟ گفت چند ساعت دیگر! بعد گفتم که زائر اولی هم داری؟ گفت: بله. گفتم کم و کسری چیزی داری؟ گفت: حقیقتاً نتوانستیم خیلی پول برای خانواده هفت نفره جور کنیم یعنی مادر و پدر با پنج فرزندشان که دوست داشتن امسال راهی شوند به مشکل مالی خوردند و کمی مشکل داریم. آن خانواده هم از ماجرای بین من و مدیر کاروان هیچ اطلاعی نداشتند. بعد به آن‌ها گفتم که تیم رسانه‌ای می‌فرستم هزینه اش هم من این مقدار می‌توانم بدهم. چند ساعت مانده به حرکت مدیر کاروان گفت چقدر امام حسین (ع) مرد است و چطور این خانواده هفت نفره را این چنین زیبا طلبید. ما تجربه‌ی دقیقه آخری داریم یا یکی از دوستان به من زنگ زد گفت که بنده خدایی است که مادرش سرطان دارد خودش هم مثلاً بیست و خرده‌ای ساله است و نمی‌تواند برود شما می‌توانی کار انجام دهی؟ گفتم شماره ام را به او بدهید با من تماس بگیرد. با من که تماس گرفت بعد از صحبت‌هایی که شد سه و نیم میلیون برایش واریز شد و بعد از آن این پسر بلند شروع به گریه کرد. ما با این صحنه‌ها زیاد روبه‌رو می‌شویم و با این صحنه‌ها خستگی از تن و جانمان بیرون می‌رود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها