«محمدجواد جمالی نوبندگانی» کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، با بیان اینکه ذات انقلاب اسلامی یک ذات فرهنگی است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی به خوبی توانست فرهنگ ایثار، فرهنگ شهادت، فرهنگ اسلامی و انسانی را در جامعه ترویج و توسعه دهد و امروز خیلی از بازماندگان جنگ و افرادی که مربوط به نسل اول انقلاب و جنگ هستند همچنان یاد آن دوران را میکنند و جای خالی آن را در جامعه حس میکنند.
وی افزود: اما متأسفانه هرچقدر به جلو آمدیم بنا به دلایل بیرونی و درونی از فرهنگ دفاع مقدس و آموزههای آن و اثرگذاری که میتواند در تمام ابعاد زندگی ما ایرانیها داشته باشد دور افتادیم و از آن فاصله گرفتیم و لذا یک گسست بین نسلی صورت گرفت.
نماینده مجلس دهم با اشاره به دلایل به وقوع پیوستن این گسست بین نسلی اظهار کرد: ابتدا کسانی که مسئولیت فرهنگی کشور را برعهده گرفتند یا عنوان مدیر فرهنگی را یدک میکشند خیلی اهل فرهنگ نیستند و درک عمیقی از مسائل فرهنگی ندارند، دوماً خیلی از این مدیران وارد درگیریهای سیاسی و جناحی و گروهی شدند و در واقع دشمن هم همین را میخواست. سرگرم شدن مدیران فرهنگی به مباحث جناحی و گروهی باعث میشود تا از کار و رسالت اصلیشان یعنی ترویج فرهنگ صحیح و شیوه تبلیغ صحیح فاصله بگیرند و از انجام آن بازبمانند.
جمالی نوبندگانی با بیان اینکه رقابتهای جناحی و گروهی مدیران فرهنگی جز دلزدگی و سردی جوانان از آنها نتیجه دیگری به دنبال نداشته است، ادامه داد: جوان و نوجوانی که قبل از انقلاب را مشاهده نکرده یا زمان جنگ و دفاع مقدس و ایثارگریهای رزمندگان و شهدا را ندیده است و دشمنی کسانی که امروز ادعای دوستی با ما را دارند با چشم خود ندیده است باید برای او دفاع مقدس را به خوبی تبیین کرد، ولی چون تبیینی صورت نگرفته، درکی از آن دورانها ندارند و عملاً راه برای درک مسائل جنگ و انقلاب برایش بسته شده و به همین دلیل است که رهبر انقلاب اسلامی بر جهاد تبیین تأکید دارند.
وی با بیان اینکه جوانان امروز در بمباران تبلیغاتی دشمن به سر میبرند، اظهار کرد: پس با توجه به این توضیحات، متولیان امور فرهنگی کشور از مقصرانی محسوب میشوند که اجازه ندادهاند جوانان و نوجوانان این موضوعات را به خوبی درک کنند. متولیان فرهنگی کشور باید تاریخ این مملکت را برای جوانان و نوجوانان بازگو میکردند و برایشان درست مینوشتند و درست میگفتند و یا در کتب درسی به خوبی مورد اشاره و تحلیل و تفسیر قرار میگرفت و همچنین فیلمها و سریالهای بیشتری را تولید میکردند.
جمالی نوبندگانی ادامه داد: دشمن در راستای قبضه فکری جوانان و نوجوانان و اینکه افکار آنها را از فرهنگ ایثار و شهادت دور سازد، به ابزارهای رسانهای و تبلیغاتی متوسل شده و بدین منظور دهها شبکه ماهوارهای و رسانهای راهاندازی کرده اما در مقابل ما این همه خبرگزاری، سایت خبری و تحلیلی و دیگر رسانهها را در کشور داریم، یا سازمانهای تبلیغاتی وجود دارند و زیرمجموعه هر نهادی هم روابط عمومی و معاونت فرهنگی دایر کردهایم ولی نتیجه خاصی از این اینها مشاهده نشده و ایراد اصلیشان هم این است که مدیرانشان مدیران فرهنگی نیستند!
وی با بیان اینکه باید به موضوع فرهنگ اهمیت نشان داد و تربیت مدیران فرهنگی در دستورکار قرار گیرد، گفت: متأسفانه بر عملکرد مدیران فرهنگی نظارت نمیشود و به خاطر اشتباهات و کمکاریهایشان مورد بازخواست قرار نمیگیرند.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ عاشورایی و خدایی است و به واسطه همین فرهنگ در مقابل دهها کشور شرق و غرب ایستادگی کردیم و اگر به درستی تبیین شود ابعاد بسیاری از دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان روشن میشود. مثلاً برخی از جوانان فکر میکنند صدام مخالف رژیم صهیونیستی بوده ولی در اصل اینگونه نیست بلکه رژیم صهیونیستی از او دفاع میکرد. به طور کلی ترویج و تبیین فرهنگ دفاع مقدس مصونیت فرهنگی ایجاد میکند.
انتهای پیام/341