به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سیدمحمد حسینی» معاون رئیس جمهور در امور مجلس به مناسبت فرارسیدن هفتاد و چهارمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین با حضور در سفارت این کشور در تهران و در جمع سفرای کشورهای مختلف حاضر در مراسم از جمله سفیر جدید عربستان با تبریک روز ملی چین به دولت و مردم این کشور، اظهار داشت: جشنهای ملی فرصتی برای یادآوری کوششهای بی دریغ نسلهای پیشین و امکانی برای گرامی داشتن میراثی است که از نسلهای گذشته برای امروز به یادگار مانده است. مرور دستاوردهای ملی یک کشور همچنین محملی برای تجدید اتحاد و همدلی یک ملت و پشتوانهای برای معرفی آرمانها و ارزشهای کشور به جوامع دیگر است.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به دیده احترام به جمهوری خلق چین و دستاوردهای آن که محصول چند دهه کوشش، تجربه و ژرف نگری است مینگرد و رویکرد مستقل و ملی توسعه چین را که ضمن حراست از هویت تاریخی خود، اهداف مشترک بشری را مبنای همکاری و تعامل در صحنه جهانی قرار داده میستاید و پیشرفتهای علمی و فناورانه چین را که ثمرات قابل توجهی برای همگان به دنبال میآورد، ارج مینهد.
حسینی ادامه داد: جمهوری خلق چین اکنون به یکی از مهمترین، بزرگترین و تاثیرگذارترین کشورهای جهان در عرصههای اقتصادی، سیاسی، علمی و فناورانه تبدیل شده و چشم انداز روشنی برای استمرار مسیر توسعه و رفاه ملی پیش روی خود دارد و امیدواریم در پیگیری اهداف و تحقق الگوی ملی خود بیش از پیش موفق باشد. جمهوری اسلامی ایران به منزله کشوری که همواره بر استقلال و عزت ملی تاکید کرده الگوی ملی خود را برای توسعه و سعادت تدوین و اجرا میکند، آمادگی دارد پیوندهای دوجانبه با چین را مستحکمتر از گذشته کند و منافع و اهداف مشترک با چین را به مثابه پایهای برای همکاری نزدیک در ابعاد دوجانبه، منطقهای و بینالمللی شناسایی و دنبال کند.
وی با بیان اینکه «در سالهای اخیر جهشهای چشمگیری در روابط ایران و چین رخ داده است» گفت: اراده خلل ناپذیر رهبران عالی دو کشور و تدوین برنامههای عملیاتی برای ارتقای سطح مناسبات، نوید آیندهای روشن برای همکاری دو کشور میدهد. دو طرف همواره تاکید کردهاند که تقویت روابط دوجانبه صرف نظر از تحولات بینالمللی، در دستور کار سیاست خارجیشان قرار دارد ایران و چین به عنوان دو تمدن مهم و تاریخی در غرب و شرق آسیا به دنبال توسعه و امنیت جمعی هستند دو کشور ضمن حمایت مداوم از منافع حیاتی، تمامیت ارضی و استقلال یکدیگر این واقعیت را به همگان گوشزد کردند که امنیت، توسعه و رفاه اهدافی جمعی و ارزشهای مشترک بشری هستند و تنها از رهگذر کوشش جمعی و مشترک قابل حصول و تداوم هستند.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس با بیان اینکه «نگرش مشترک ایران و چین به مسائل منطقهای و بینالمللی به تقویت همکاریهای دو کشور در چارچوب نهادها و ترتیبات چند جانبه منجر شده است»، اظهار داشت: چین از عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و بریکس حمایت کرد و ایران ضمن قدردانی از حمایت دوستان چینی، لزوم همکاریهای چند جانبه در قالب ترتیبات جدید را به منظور مواجهه موثرتر با چالشهای جهانی مورد تاکید قرار داده است. ایران معتقد است تحولات پرشتاب جهانی ارائه ابتکارهای نو و تشکیل نهادهای عملیاتی جدید را ایجاب کرده است تا در کنار سازمان ملل متحد و نهادهای وابسته به آن دستیابی به اهداف جمعی را ممکن سازند.
وی گفت: علاوه بر ابعاد منطقهای و بینالمللی، در سالهای اخیر نگاه و اهداف مشترک ایران و چین افق بلند مدتی را در بعد روابط دوجانبه به وجود آورد که زمینهساز ارتقای مناسبات به سطح مشارکت جامع راهبردی و اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله به عنوان نقشه راه همکاری دو کشور در زمینههای مختلف از جمله حیطههای اقتصادی، سیاسی، تجاری و فناورانه تا عرصههای گردشگری، فرهنگی، هنری و همکاریهای مردم با مردم شده است. در سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به چین در فوریه ۲۰۲۳ اسناد متعددی بین دو کشور در زمینههای مختلف به امضا رسید و در بیانیه مشترک پایان سفر تنوع و گستردگی همکاریها مورد تاکید قرار گرفته است. برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در پکن در جولای ۲۰۲۳ نیز در راستای شتاب بخشیدن به توافقات سفر رئیسی به چین بود.
حتی کوه و دریا نمیتواند مردمی با اهداف یکسانی را از یکدیگر جدا کند
چانگ هوا سفیر چین در ایران نیز در سخنانی با قدردانی از حضور معاون رئیس جمهور در این مراسم رابطه و دوستی ایران و چین را ریشهدار دانست و گفت: بیش از ۲ هزار سال پیش دو کشور از طریق جاده ابریشم باستانی رونق اقتصادی ایجاد کرده و تبادلات متقابل را تقویت نمودند در بیش از ۵۰ سال پس از برقراری روابط دیپلماتیک نیز صرف نظر از اینکه وضعیت بین المللی چگونه بوده است دو کشور همواره از یکدیگر حمایت و همبستگی و همکاری خود را حفظ کردند که منجر به تعمیق پی در پی روابط دوجانبه، پیشبرد گام به گام همکاریهای عملیاتی و حفظ منافع مشترک بر مبنای انصاف و عدالت بینالمللی شده است.
وی با تاکید بر اینکه «امروز فصل جدیدی در روابط تهران پکن آغاز شده است و رئیس جمهور چین تاکید نمودند که چین همواره با نگاهی راهبردی به روابط با ایران نگریسته و آن را توسعه میدهد»، گفت: پس از ایجاد مشارکت جامع راهبردی دو کشور در سال ۲۰۱۶، اعتماد متقابل سیاسی بین دو کشور روز به روز افزایش یافته و همکاریها در همه جوانب به طور مستمر تقویت شده است.
سفیر چین در ایران گفت: در سفر موفقیت آمیز آیت الله رئیسی به چین دو کشور در راستای توسعه همکاریها به اجماع مهم و جدیدی رسیدند و اسناد مهم دوجانبهای امضا و نقشه راه توسعه روابط را ترسیم کردند. در ماه اوت سال جاری نیز سران دو کشور در حاشیه اجلاس سران بریکس دیدار داشتند که در آن نحوه عملکرد بخشهای مختلف را مورد بررسی قرار داده و مسیر توسعه مشارکت جامع راهبردی برای دستیابی به نتایج بیشتر را مشخص کردند.
وی با بیان اینکه «همکاری تهران و پکن فراتر از چارچوب دو جانبه است» حمایت طرف چینی از عضویت ایران در بریکس را پس از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای مورد اشاره قرار داد و گفت: چین و ایران کشورهای مهم در حال توسعه با اقتصادهای نوظهور هستند که میبایست ارتباطات و همکاریهای خود را در سطوح چند جانبه از جمله سازمان ملل، سازمان همکاری شانگهای و بریکس تقویت کنند تا با توسعه چند جانبه گرایی واقعی، صلح و ثبات خاورمیانه را حفظ و ارتقا داده و هنجارهای اساسی روابط بینالملل، نظم بینالمللی و منافع مشترک کشورهای در حال توسعه را محفوظ نگه دارند.
وی با تاکید برای اینکه «هیچ چیز حتی کوه و دریا نمیتواند مردمی که اهداف و چشم انداز یکسانی دارند را از یکدیگر جدا کند» اظهار داشت: اگرچه چین و ایران هزاران مایل از هم فاصله دارند، اما هزاران سال پیش دو کشور در جاده ابریشم باستانی با یکدیگر مواجه شدند و از یکدیگر آموختند و امروز ایران نقش مهمی در ساخت «کمربند و جاده» ایفا میکند و چین تمایل دارد دست در دست ایران تلاش کند تا ماهیت جاده ابریشم را ترویج داده و آینده بهتری را برای دو کشور رقم بزند.
انتهای پیام/341