به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از المعلومه، «جبار عوده» از رهبران ائتلاف پارلمانی «الفتح» عراق در گفتگو با پایگاه خبری المعلومه فاش ساخت: «در استانهای تحت کنترل اقلیم کردستان، دستکم ۲۰ گروهک مسلح و سازمان خارجی با حمایت غرب در حال تحرکات مشکوک و ایجاد ناامنی در مجاور مرزهای ایران و ترکیه هستند.»
عضو پارلمان جنبش فتح با اشاره به پشتیبانی مستقیم تسلیحاتی آمریکا از این گروهکهای سازمان یافته مسلح در خاک عراق افزود: حدود ۹۰ درصد از سلاحهای این سازمانهایی که علیه ایران و ترکیه در نقاط مرزی فعالیت میکنند از سوی واشنگتن تأمین میشود.
قانونگذار عراقی اضافه کرد: این گروهکها مسلح در نقاط مرزی صرفاً کارت بازی واشنگتن در فتنهانگیزی و فشار علیه کشورهای همسایه عراق هستند.
جبار عوده خاطرنشان کرد که یکی از برنامههای راهبردی دولت عراق خلع سلاح گروهکهای مسلح در سرتاسر عراق است تا از این رهگذر، زمینه خروج آمریکا از عراق را فراهم کند، زیرا دولتمردان آمریکایی در پشت پرده ناآرامیها و فتنههای خونین داخلی است و قربانیان اصلی آن، مردم بیگناه عراق هستند.
عوده پیشتر نیز در گفتگو با رسانههای عراقی اعلام کرده بود که آمریکا از طرق مختلف، از تشکیلات مسلح که در نزدیکی نوار مرزی میان عراق و ایران در منطقه اقلیم کردستان عراق فعالیت میکنند، حمایت به عمل میآورد. آمریکا میکوشد این اقلیم را به میدان درگیریهای منطقهای از طریق استفاده از کارت تشکیلات مسلح تبدیل کند.
وی همچنین تاکید کرد: ما فعالیت این گروههای مسلح را غیرقانونی میدانیم چرا که قانون اساسی عراق بر ممانعت هرگونه فعالیت علیه کشورهای همسایه، تاکید دارد. آمریکا با امنیت اقلیم کردستان بازی کرده و این منطقه را از طریق حمایت مالی از گروههای مسلح با شعارهای مختلف، به پرتگاه خطرناکی میکشاند.
در حال حاضر بنا به اظهارات مقامات عراقی، دستکم ۲۰ گروه و تشکیلات مسلح در اقلیم کردستان عراق فعالیت دارند که از سوی سرویس اطلاعاتی آمریکا حمایت میشوند. عوده به تازگی تاکید کرده است که هفت سرویس جاسوسی غربی با یک هدف واحد در حال فعالیت در اردوگاه «الهول» سوریه هستند.
وی پیشتر بیان کرده بود که اردوگاه الهول سوریه با توجه به فعالیت چشمگیر هفت سرویس اطلاعاتی غربی، در حال حاضر به مرکزی برای محافل اطلاعاتی کشورهای غربی تبدیل شده و همه آنها یک هدف واحد دارند و آن، سرمایه گذاری بر روی افراط گرایی در منطقه خاورمیانه است.
یکی از سیاستهای راهبردی دولت محمد شیاع السودانی، تأمین امنیت نقاط همجوار مرزی با کشورهای همسایه با استقرار نیروهای مسلح در نقاط مرزی با هدف ممانعت از فعالیت غیر قانونی گروههای مسلح بیگانه است.
انتهای پیام/ ۱۳۴