به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، سرهنگ پاسدار «غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی امروز (چهارشنبه) در مراسم «جهاد و مقاومت از دیروز تا امروز» در فرهنگسرای شهر بیرجند، اظهار داشت: برنامههای مختلفی در راستای گرامیداشت هفته دفاع مقدس در سراسر استان تهیه و تدارک دیده شده که همه دستگاه ها در جهت عملیاتی کردن این برنامهها مشارکت دارند.
وی با اشاره به آغاز چهل و سومین سالگرد هفته دفاع مقدس از ۳۱ شهریورماه، گفت: قریب به ۳ هزار عنوان برنامه طی این هفته پیشبینی شده که ۳۰۷ عنوان برنامه توسط نهادهای دولتی و بیش از دو هزار برنامه توسط پایگاهها، حوزهها، نواحی و اقشار مختلف بسیج برنامهریزی شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی عنوان کرد: در استقبال از هفته دفاع مقدس امروز(چهارشنبه) مراسم «جهاد و مقاومت از دیروز تا امروز» در حال برگزاری است و ضمن اجرای برنامههای پیشبینی شده طی این مراسم، از بیانات فرمانده معظم کل قوا در دیدار با ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس کشور به صورت ارتباط تصویری بهرهمند میشویم.
سرهنگ فلاحی افزود: خراسان جنوبی دارای ۳۰ هزار رزمنده دوران دفاع مقدس است، تصریح کرد: طبق تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تجلیل و تکریم پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از سال 1399 سالانه تجلیل از شش هزار پیشکسوت دوران دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت که از این تعداد پنج هزار رزمنده توسط ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و مساعدت استانداری و یک هزار رزمنده توسط دستگاههای اجرایی مورد تجلیل قرار گرفتند.
وی ادامه داد: طبق برنامه پیشبینی شده در هفته دفاع مقدس امسال یک میلیون نفر از زنان و همسران پیشکسوتان دفاع مقدس و شهدا و جانبازان در سراسر کشور تجلیل میشوند که در خراسان جنوبی نیز شش هزار همسر رزمنده و پیشکسوت دوران دفاع مقدس در طول سال مورد تجلیل و تکریم قرار خواهند گرفت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی به آخرین وضعیت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: ساخت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان از سال گذشته که اعتبار آن مشخص شد سرعت بیشتری گرفت و تاکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پیشبینی میشود تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
سرهنگ فلاحی به دانشنامه دفاع مقدس استان نیز اشاره و اضافه کرد: تدوین این دانشنامه از سال ۹۶ پیگیری شده و تاکنون فعالیتهای زیادی در زمینه جمعآوری اسناد انجام شده است به گونهای که یک هزار و ۸۶۰ مدخل شناسایی و جمعآوری شده و پس از ارزیابی بیش از 742 مدخل مورد تأیید قرار گرفت و سال آینده جلد نخست این دانشنامه رونمایی میشود.
وی با اعلام اینکه در حوزه چاپ کتب دفاع مقدس سهمیه ابلاغی ما تولید سالانه ۶۰ عنوان کتاب بوده که در زمینه تدوین، تألیف و چاپ کتب دفاع مقدس اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است، گفت: در سال جاری تولید و چاپ ۸۱ عنوان کتاب را در دستور کار قرار دادهایم که از این تعداد ۲۷ عنوان کتاب شامل کتابهای داستان، خاطره، تاریخ شفاهی و وصیتنامه طی هفته دفاع مقدس رونمایی میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی مهمترین هدف اجرای برنامه های دفاع مقدس را نشر معارف دفاع مقدس، ترویج روحیه و فرهنگ ایثار و جهاد و شهادت و مقاومت در نسل کنونی و نسلهای بعدی دانست و اضافه کرد: دو نهضت «خاطرهگویی» و «وصیتخوانی» دفاع مقدس را دنبال میکنیم واز ایثارگران و رزمندگان خواستاریم روایتهای دفاع مقدس را برای جوانان بازگو کنند و همچنین خواستاریم نهضت «وصیتخوانی» در ادارات، مساجد، دانشگاهها و غیره اجرایی شود تا به یک فرهنگ و کاری فراگیر تبدیل شود.
سرهنگ فلاحی به جشنواره «افتخار من» اشاره کرد و توضیح داد: جوانان و نوجوانان باید با نگاه عمیقتری به دوران دفاع مقدس ایثار، فداکاری و ازخودگذشتگی رزمندگان را درک کنند لذا به دنبال شناخت و معرفی عرصههای مختلف دفاع مقدس به جوانان و نوجوانان هستیم که در این راستا جشنواره «افتخار من» با محوریت خاطره گویی پیشکسوتان دفاع مقدس برای فرزندان و نوادگان برگزار میشود.
انتهای پیام/