به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه هفته جاری به طرحی جنجالی رأی دادند که هدف از آن محدود کردن ورود افرادی است که اخیراً به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کردهاند.
پایگاه اطلاعرسانی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه خود ضمن اعلام حمایت از این طرح مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «اول از همه میگویم که ما از این لایحه دو حزبی (جمهوریخواهان و دموکراتها) که در مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شده است حمایت میکنیم و امیدواریم که کنگره خیلی سریع در جهت تصویب این لایحه حرکت کند».
وی ادامه داد: «به طور کلی همانطور که این مسئله را قبلاً نیز اعلام کردیم، ما از همکاری با کنگره حمایت میکنیم و از طرحی که به بهبود امنیت کمک کند حمایت میکنیم و با توجه به بهبود و اصلاح امنیت، این طرح خوبی است».
کربی در خصوص مشکلاتی که این طرح برای تاجرانی که در کشورهای مذکور سفر میکنند، به وجود میآورد، گفت: «فکر میکنم یک مقدار زود باشد که بخواهیم دقیقا بدانیم که این طرح چه مفهومی برای تجار در شماری از کشورها خواهد داشت. مهم است که درک کنیم یک توازن در این طرح و برنامه وجود دارد. به طور قطع شما میخواهید که این طرح یک ارزش امنیتی عملی داشته باشد و در عین حال سفرهای تجاری مهم و ضروری نیز تسهیل شود. به همین منظور با کنگره در این زمینه همکاری میکنیم تا یک توازن در این زمینه وجود داشته باشد».
طرح مجلس نمایندگان آمریکا با 407 رأی مثبت در برابر تنها 19 رأی منفی به تصویب رسید. پیش از این روزنامه «لس آنجلس تایمز» گزارش داده بود که طرح مجلس نمایندگان بعد از گفتوگوهای مخفیانه میان مقامات کاخ سفید و رهبران کنگره تهیه شده است.
بر اساس این طرح، شهروندان 38 کشور «دوست آمریکا» که مطابق قوانین این کشور در حال حاضر بدون اخذ روادید تا سقف 90 روز میتوانستند وارد خاک آمریکا میشوند، در صورتی که در 5 سال گذشته به ایران، سوریه، عراق یا سودان سفر کرده باشند، بایستی مورد بررسی قرار گیرند.
قوانین جدید آمریکا در زمینه ویزا، همچنین از تمامی این 38 کشور میخواهد اطلاعات مربوط به مسافران به خاک آمریکا را در اختیار کاخ سفید قرار دهد. کشورهایی که در همکاری در این زمینه قصور به خرج دهند، از برنامه سفر بدون روادید به آمریکا اخراج خواهند شد.
در این طرح در حالی نام ایران به عنوان یکی از 4 کشور تهدیدآمیز مطرح شده که بر اساس آمارهای موسسات غربی، اتباع این کشور نه در میان اعضای داعش و نه در میان هواداران آن در فضای مجازی، جایگاهی ندارند. بر اساس بررسیهای صورت گرفته، تونس، عربستان، کویت، امارات، قطر، لیبی و حتی چند کشور اروپایی بیشترین اتباع را در میان اعضا و طرفداران داعش دارند.
منبع: فارس