به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس: روزبه قمصری؛ بر کسی پوشیده نیست که صدام جنایتکار با حمایت و پشتیبانی تمام و کمال دنیای غرب و به خصوص آمریکا خاک کشورمان را مورد تجاوز نظامی خود قرار داده و بخشهایی از آن را اشغال کرده بود. این را نه تنها در سخنان این دیکتاتور خونخوار و خونریز رژیم بعث میشد دید بلکه حمایتها و پشتیبانیهای صورت گرفته از ارتش متجاوز صدام نیز آنقدر به آن قدرت و توان داده بود که تا روزهای پایانی جنگ چندین بار به صورت کامل بازسازی شد تا بتواند در برابر رزمندگان اسلام و نیروهای جان برکف و از خودگذشته ایرانی مقاومت و ایستادگی کند.
اما باید در دوران هشت ساله دفاع مقدس یک یار کمکی قدرتمند و بزرگی را برای صدام و ارتش متجاوز او درنظر گرفت. چرا که اگر نبود حمایتها و پشتیبانیهای آمریکا، شاید در همان هفتههای نخست جنگ، صدام طعم تلخ شکست را از دلاورمردان ایرانی چشیده بود. در این میان یکی از همین کمکهای بزرگ و فراموش ناشدنی آمریکا به صدام جنگ محدود با ایران در تاریخ ۶ مهرماه سال ۱۳۶۶ است.
در حقیقت باید به این مهم اشاره کرد که شروع حملات آمریکا به ایران پس از ناکامیهای آمریکا در شورای امنیت برای تصویب قطعنامه اعمال تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران، مرحلۀ جدیدی را در رویارویی و نبرد نظامی ایران و آمریکا رقم زد که شروع این حملات با حملۀ آمریکا به کشتی ایران در آبهای خلیج فارس همراه است.
البته آمریکا برای ورود علنی به میدان جنگ با ایران به یک بهانه درست و حسابی نیاز داشت و این بهانه را به دنبال اصابت دو فروند موشک کرم ابریشم کشورمان به پایانه نفتی «البکر» عراق به دست آورد. زیرا در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در مقاطعی زمانی درگیریها به خلیج فارس و نفتکشهای دو طرف کشیده میشد و ایران در پاسخ به حمله صدام به نفتکشهای ایرانی و جلوگیری از صادرات نفت اقدام به هدف قرار دادن سکوی نفتی «البکر» کرد.
اما نکته جالب و البته عجیب اینجا بود که نیروهای بیگانه آمریکایی حاضر در خلیج فارس به همین بهانه به قایقهای سپاه پاسداران در «جزیره فارسی» حمله کرده و تلفات و خساراتی را به نیروهای ایرانی وارد کردند. البته این پایان ماجرا نبود و نیروهای متجاوز و بیگانه آمریکایی در پاسخ به مورد اصابت قرار گرفتن یک سکوی نفتی کویتی و نسبت دادن آن به ایران به دو سکوی نفتی ایران در خلیج فارس حمله کرده و ضمن وارد کردن خسارات فراوان به آنها و ویران کردن این سکوهای نفتی، آنها را عملا اشغال کردند.
موضوع جالب در این میان مقاومت و ایستادگی مثالزدنی نیروی دریایی ایران در برابر ارتش آمریکا بود. دامنه این درگیریها به سرعت چنان بالا گرفت و دو فروند ناوچه نیروی دریایی ایران به نامهای «سهند» و «سبلان» وارد میدان نبرد شدند و مبارزه و نبرد جانانهای را در برابر ناوهای عظیم آمریکایی از خود نشان دادند. البته که با توجه به تفاوت قدرت و توان ناوچههای ایرانی در برابر ناوهای عظیم آمریکایی، خسارات فراوانی به آنها وارد شد، ولی توانستند نبرد سختی را با آنها انجام داده و خساراتی را هم به آنها وارد کنند.
در آن سوی میدان، نیروهای آمریکایی که انتظار مقاومتی به این بزرگی و سختی آن هم در چنین سطحی را از نیروهای ایرانی نداشتند به تلافی آن یک هواپیمای «ای ۳۰۰» مسافربری ایران به شماره «۶۵۵ ایران ایر» را با دو موشک از ناو «یو اس اس وینسنس» مورد هدف قرار دادند و ۲۹۰ مسافر بیگناه ایرانی را به شهادت رساندند. رویدادی که به خوبی نشان داد استکبار جهانی آمریکا در حمایت از صدام جنایتکار از هیچ اقدام غیرانسانی خودداری نمیکند.
در پایان باید به این مهم اشاره کرد که صدام جنایتکار و ارتش بعث او قبل از آغاز تجاز نظامی به ایران تا مدتها بعد از پایان جنگ همواره از حمایت و پشتیبانی تمام و کمال آمریکا برخوردار بود و واشنگتن در مسیر هموارتر کردن مراودات و تبادلات تجاری و نظامی خود با بغداد این کشور را در ابتدای جنگ از لیست حکومتهای حامی تروریست خارج کرد تا به صورت رسمی و قانونی سلاح و تجهیزات نظامی مورد نیاز صدام را تامین کند.
انتهای پیام/ ۱۳۴