اذعان بی سر و صدای آمریکا به موفقیت ایران در پرتاب ماهواره «نور ۳»

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با اشاره به تصویر ماهواره‌ای «نیروی فضایی ایالات آمریکا» نوشت که این کشور بی سر و صدا به موفقیت ایران در قرار دادن «نور ۳» در مدار زمین اذعان کرد.
کد خبر: ۶۱۹۷۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳ - 29September 2023

اذعان بی سر و صدای آمریکا به موفقیت ایران در پرتاب ماهواره «نور ۳»به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، وبگاه «space-track.org» با استناد به اطلاعات ارائه شده «هجدهمین اسکادران دفاعی فضایی» نیروی فضایی آمریکا، موفقیت ایران در قرار گرفتن ماهواره تصویربرداری «نور ۳» در مدار زمین را تایید کرد.

با گذشت دو روز از قرار گرفتن ماهواره تصویربرداری «نور ۳» با ماهواره‌بر ایرانی قاصد در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که واشنگتن «بی سر و صدا اذعان می‌کند که ماهواره ایران با موفقیت به مدار زمین رسیده است.»

چهارشنبه (پنجم مهر) بود که با تلاش متخصصان نیروی هوافضای سپاه، ماهواره تصویربرداری «نور ۳» با ماهواره‌بر ایرانی قاصد با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.

برای اولین بار ماهواره‌بر سه مرحله‌ای قاصد نیروی هوافضای سپاه، اوایل اردیبهشت ۱۳۹۹ با محموله ماهواره نور۱ به مدار ۴۳۰ کیلومتری زمین پرتاب شد. این ماهواره در ثانیه ۴۸۰ پس از پرتاب و در ارتفاع ۴۳۰ کیلومتری با سرعت ۷۶۵۰ متر بر ثانیه توسط مرحله سوم ماهواره‌بر قاصد-۱ با موفقیت در مدار تزریق شد.

دومین پرتاب فضایی سپاه با هدف توانایی تثبیت و نمایش تکرارپذیری توان پرتاب ماهواره با ماهواره‌بر بومی قاصد در ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ انجام و ماهواره نور ۲ با موفقیت کامل در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت و برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران را صاحب دو ماهواره در حال کار همزمان در مدار کرد.

تزریق ماهواره نور ۲ در پرتاب دوم به مداری با ۷۰ کیلومتر ارتفاع بالاتر یعنی مدار ۵۰۰ کیلومتری نشان داد که در پرتاب اول قاصد ۱ از تمام توان این حامل استفاده نشده و حد نهایی توان آن بالاتر از تخمین‌های مطرح شده بر اساس پرتاب اول بوده است. سپاه با پرتاب نور ۲ به مدار ۵۰۰ کیلومتری توانست ارتفاع مداری ماهواره‌های ایرانی که با موفقیت در مدار تزریق شده‌اند را نسبت به عملکرد ماهواره‌بر سفیر ۱ به دو برابر ارتقاء دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش جمعه (امروز) خود به اذعان آمریکا به موفقیت ایران در قرار دادن ماهواره نور ۳ در مدار زمین خبر داد.

در گزارش این رسانه آمده است: «ایران روز چهارشنبه ادعا کرد که با موفقیت یک ماهواره تصویربرداری را به فضا پرتاب کرده است، اقدامی که می‌تواند تنش‌ها را با کشور‌های غربی که نگران استفاده از فناوری فضایی آن برای تولید سلاح‌های اتمی هستند، بیشتر کند.»

این خبرگزاری آمریکایی ادامه داد: «ایالات متحده بی سر و صدا اذعان کرده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با موفقیت یک ماهواره تصویربرداری را این هفته در مدار قرار داد؛ ماهواره‌ای که شبیه به ماهواره‌هایی بود که قبلا توسط واشنگتن به دلیل کمک به برنامه موشکی بالستیک تهران مورد انتقاد قرار گرفته بود».

آسوشیتدپرس اضافه کرد: «از زمانی که ایران پرتاب ماهواره نور ۳ را اعلام کرد که تازه‌ترین پرتاب موفقیت‌آمیز سپاه پاسداران پس از مواجهه برنامه فضایی غیرنظامی ایران با یک سری پرتاب‌های ناموفق طی سال‌های اخیر بود، ارتش ایالات متحده به درخواست‌های مکرر آسوشیتدپرس برای اظهارنظر در این باره پاسخ نداده است».

رسانه آمریکایی افزود: «با این حال، اوایل روز جمعه (امروز)، داده‌های منتشر شده توسط، وبگاه space-track.org به پرتاب روز چهارشنبه توسط ایران برای قرار دادن ماهواره نور ۳ در مدار (زمین) اشاره کرد. اطلاعات این وبگاه توسط اسکادران دفاع فضایی هجدهم نیروی فضایی ایالات متحده ارائه می‌شود؛ اسکادرانی که جدیدترین بازوی ارتش آمریکا است».

نیروی فضایی ایالات متحده، شاخه ششم نیرو‌های مسلح آمریکا است و ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رسما به عنوان یک شاخه مستقل کار خود را آغاز کرد.

در گزارش آسوشیتدپرس با استناد به گزارش این وبگاه اذعان شده که ماهواره نور ۳ در بیش از ۴۵۰ کیلومتر (۲۸۰ مایل) بالاتر از سطح زمین قرار گرفته که «مطابق با گزارش رسانه‌های دولتی ایران در مورد پرتاب (این ماهواره) است».

این رسانه آمریکایی نوشت: «وبگاه space-track.org همچنین گزارش داد که موشک ماهواره‌بری که نور ۳ را به فضا پرتاب کرد، از یک پایگاه در شاهرود به مدار زمین شلیک شد.

آسوشیتدپرس افزود: «قابلیت‌های تصویربرداری نور ۳ همچنان نامشخص است. تحریم‌های بین‌المللی، ایران را از دسترسی به تصاویر تجاری در دسترس محروم کرده و آن را مجبور به توسعه ماهواره‌های داخلی خود کرده است. رئیس فرماندهی فضایی ایالات متحده (پیش از این در رد ماهواره ایرانی) نور ۱، آن را یک «وِب‌کَم در حال چرخش در فضا» خواند و گفته بود که اطلاعات حیاتی را ارائه نمی‌دهد.»

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها