به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، به مناسبت هفته دفاع مقدس، آیین رونمایی و معرفی کتاب «آموزش و تبلیغات در جبهه و جنگ» به قلم روحانی شهید «سید محمد طاهری گرگانی» و با محوریت درآمدی بر نقش روحانیت در جبههها، امروز با حضور حجتالاسلام «مهدی حسنزاده نامقی» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، حجتالاسلام «سید محسن طاهری گرگانی» برادر شهید، حجتالاسلام «علیرضا دهقان» مسئول مرکز نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس خراسان رضوی، جمعی از روحانیون رزمنده و همرزمان شهید و همچنین صاحبنظران امروز در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد.
پسر، میراثدار اندیشه پدر
حجتالاسلام حسنزاده در این مراسم اظهار داشت: شهید طاهری اگرچه بسیار شخصیت برجسته و شناختهشدهای داشت اما متأسفانه تاکنون کمتر برای مردم مطرح بوده است. شهید تأثیرپذیری مستقیم از حضرت امام خمینی (ره) داشته و اندیشه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از روحانی تراز انقلاب اسلامی در زبان و عمل این شهید والامقام نمایان است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تصریح کرد: البته این تأثیرپذیری را میتوان به برکت تربیت پدر بزرگوار شهید، مرحوم آیتالله طاهری دانست که عضو خبرگان و کمیسیون ولایت فقیه بود، با شهید آیت همنشینی داشت، چهار بار توسط عناصر تروریست منافقین مورد سوءقصد قرار گرفته بود و در ۲۳ سالگی به سه درجه اجتهاد رسیده و درجه خود را هم از نجف دریافت کرده بود.
وی گفت: شهید محمد طاهری گرگانی اگرچه در سن ۲۴ سالگی به شهادت رسید اما برای صداوسیمای استان نمایشنامه مینوشت، در مقام کاریکاتوریست طراحیهایی از او بهجا مانده است و در سایر زمینههای هنری و فرهنگی هم مقالاتی در نقد آثار مکتوب و تصویری نوشته است. علاوه بر این، چون متولد نجف بود، تسلط کاملی بر زبان عربی داشت و به همین دلیل، در تبلیغات جنگ تدبیر کرده بود تا با بلندگو با فرماندهان و سربازان بعثی سخن بگوید و این مسئله باعث شد تا از طرف حزب بعث برای سرش جایزه بگذارند.
الگوی تمامعیار یک فعال فرهنگی
حجتالاسلام «محمد آگاه» پیشکسوت دفاع مقدس در ابتدای این مراسم با اشاره به خاطراتی از روحانی شهید محمد طاهری گرگانی ابراز داشت: تمام مدت آشنایی ما حدود هفت ماه بود و در عملیات خیبر که به شهادت رسید، تا سالها بعد پیکر ایشان در منطقه باقی ماند اما در همین زمان هم آنچه بسیار به چشم ما میآمد، توانایی استعدادیابی ویژهای بود که در وجود روحانی شهید طاهری وجود داشت؛ بهگونهای که پس از چند دقیقه گفتوگوی کوتاه با هر طلبهای که برای تبلیغات وارد جبههها میشد، بهدرستی درک میکرد که این فرد برای فعالیت در کدام یگان و گروه و دسته مناسبتر است و به همین دلیل، شاید از دو طلبه که باهم به جبهه میرفتند، یکی را به یگانهای تخریب و دیگری را به یگانهای اطلاعات و عملیات معرفی میکرد.
وی افزود: باور همه کسانی که همرزم و همراه شهید طاهری بودند، این است که اگر ایشان در دفاع مقدس به شهادت نمیرسید، امروز بهعنوان یکی از چهرههای شاخص و تأثیرگذار فرهنگی در جامعه شناخته میشد. با این حال، تألیف و انتشار کتاب آموزش و تبلیغات در جنگ هم میتواند نقش مؤثری در نهادینه کردن مؤلفههای شخصیتی این شهید عالیقدر در جامعه روحانیت، مبلغان و حتی آحاد مردم داشته باشد.
شخصیتی فراتر از دفاع مقدس
حجتالاسلام «سید محسن طاهری گرگانی» برادر روحانی شهید محمد طاهری گرگانی هم در ادامه این مراسم خاطرنشان کرد: اگرچه این شهید بزرگوار متولد نجف بود اما اعزام ایشان به جبهه از استان خراسان صورت گرفت و اگر شخصیت شهید طاهری امروزه به فعالیتهای مؤثرشان در جبهه و جنگ شناخته میشود اما حقیقت این است که شخصیت ایشان بهطور فراگیر حتی در سالهای پیش از دفاع مقدس هم زمینه بروز و ظهور پیدا کرده بود؛ تا جایی که میتوان گفت در ۲۴ سالگی در جبههها به شهادت رسید اما تا پیش از این، بخش عمده از کتب اندیشمندان بزرگ جهان اسلام را مطالعه کرده بود، دستخط بسیار زیبایی داشت و از مجموع جهات بهعنوان یک شخصیت اثرگذار فرهنگی برای مردم شناخته میشد.
ضرورت بهرهگیری طلاب از سیره شهید طاهری
سید محمد طالبیان پیشکسوت دفاع مقدس و ویراستار کتاب نیز در این مراسم گفت: به نظر من برای هر روحانی و مبلغی که بخواهد منبر برود و در فعالیتهای تبلیغی حضور داشته باشد، کتاب «آموزش و تبلیغات در جبهه و جنگ» میتواند بهمثابه یک جزوه آموزشی عمل کند و سیره زندگی یک شهید با زندگانی موفق در این عرصه را بهعنوان الگو برای سایرین مطرح کند.
در ادامه «محمدعلی اخگری» و «محمدعلی بیک» از دوستان و همرزمان شهید به بیان ویژگیهای اخلاقی روحانی شهید «سید محمد طاهری گرگانی» پرداختند.
همچنین حجتالاسلام «محمدحسین محرابی» پیشکسوت دفاع مقدس در سخنانی با تأکید بر ضرورت تبیین اندیشه شهید طاهری، بکارگیری آن را در اجرای فعالیتهای فرهنگی ضروری دانست.
انتهای پیام/