به گزارش دفاعپرس از ساری، سرهنگ «سید جعفر ساداتی» معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در پی در پی دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر قدرت نمایی و حمل سلاح سرد، نزاع و درگیری ۲ نفر از اراذل و اوباش و همچنین تیراندازی منجر به جرح فردی در ساری که منجر به و ایجاد رعب و وحشت برای شهروندان شده بودند، بررسی موضوع در دستور کار ماموران آن شهرستان قرار گرفت.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران، تصریح کرد: ماموران یگان امداد شهرستان ساری پس از هماهنگی قضائی و انجام تحقیقات میدانی متهمان را شناسایی و آنان را در عملیاتی مقتدرانه دستگیر کردند.
سرهنگ ساداتی از کشف ۲ قبضه قمه و یک قبضه اسلحه شکاری دست ساز این افراد خبر داد و با بیان این که متهمان پس از تشکیل پرونده تحویل مرجع قضائی شدند، بیان داشت: وجود امنیت در یک جامعه به همان اندازه مهم است که احساس امنیت و امنیت روانى درآن جامعه لازم است و احساس امنیت در یک جامعه، مهمتر ازوجود امنیت در آن است.
وی ادامه داد: امنیت از فرد شروع شده و به خانواده و جامعه و در نهایت نظام بین المللى منتهى مى شود، با این وجود باید گفت؛ تأمین امنیت و احساس امنیت در درجه اول به فرد برمى گردد و با توجه به این مهم اگر کاهش امنیت در جامعه رخ دهد بى اعتمادى، رواج بدبینى و شایعه، عدم مشارکت و همکارى در برنامه هاى اقتصادى، اجتماعى، سیاسى و امنیتى کشور را به دنبال خواهد داشت.
سرهنگ ساداتی تصریح کرد: از آنجایى که احساس امنیت در بین مردم ناشى از عدم وجود هرگونه خطر و تهدید بالقوه و بالفعل است؛ یکى از مسایل مهم اجتماعى که زمینه ساز از بین بردن احساس امنیت در بین مردم مى شود وجود افرادى است که با نقض قوانین و ایجاد رعب و وحشت سعى در قدرت نمایى درجامعه دارندکه قانون آنان را تحت عنوان اراذل و اوباش میشناسد.
سرهنگ ساداتی در ادامه، اذعان داشت: در پیشگیرى و مقابله با خودنمایى این گونه افراد نیاز به اهرمها و مکانیزمهاى کنترلى در جامعه است که یکی از این مکانیزمها؛ طرح جمع آوری اراذل و اوباش است که طى سال هاى اخیر در دستور کار فراجا قرار گرفته است.
به گفته سرهنگ ساداتی؛ پلیس در مقابله با اراذل و اوباش ضمن اجرای طرح طرحی اجتماعی و انتظامى به منظور ارتقاء امنیت اجتماعى اهدافی از جمله افزایش احساس امنیت شهروندان، کاهش دامنه شیوع کج روىها وآسیب هاى اجتماعى، افزایش رضایت شهروندان از فراجا، کاهش وقوع کنش هاى اعتراض آمیز، افزایش شأن، منزلت و اقتدار پلیس، انجام مأموریت ذاتى خود، افزایش روحیۀ نشاط و شادابى و فراهم کردن زمینۀ رشد و بالندگى و پیشرفت فردى و جمعى را دنبال نموده است.
وی با بیان اینکه استان مازندران از جمله استانهایی است که جولان اراذل و اوباش در این استان با بر خوردهای قاطع عوامل انتظامی چه در سنوات گذشته و چه در زمان حال مواجه بوده است گفت: این افراد در سریعترین زمان دستگیر و تحویل مقامات قضایی شده اند و به تناوب نوع جرم مرتکبه با آنان برخورد لازم صورت پذیرفت.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مازندران، خاطرنشان کرد: در زمان فعلی با توجه به بالا بودن ضریب نفوذ شبکههای اجتماعی بر افکار عمومی و میزان بالای کاربر فضای مجازی؛ کوچکترین تحرکات اینگونه افراد در فضای مجازی؛ تبعات بسیار وسیع و گستردهای بر افکار عمومی دارد و بر همین اساس فعالیت اینگونه افراد تحت کنترل قرار گرفته و در کمترین زمان با برخورد قاطع پلیس مواجه خواهند شد.
سرهنگ ساداتی با بیان اینکه، در این زمینه در کنار اقدامات فرهنگی و اجتماعی، اقدامات بازدارنده پلیسهای تخصصی بسیار کارساز است، اظهار داشت: پلیس با رصد به موقع شبکههای اجتماعی به هرگونه تحرکات رسانهای شده اراذل و اوباش با اقدامات مناسب عوامل اجرایی پاسخهای لازم را ارائه میدهد تا بر احساس امنیت و اعتماد عمومی به پلیس خدشهای وارد نشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اولویت گذاری فرمانده انتظامی کل کشور مبنی بر برخورد تند، سریع و قاطع پلیس با اراذل و اوباش و جلوگیری از تحرکات آنان به خصوص مواردی که در شبکههای اجتماعی منتشر و باعث تشویش اذهان عمومی میشوند؛ حساسیت این فرماندهی را دو چندان کرده و تمام سعی و تلاش بر این است تا با همت کارکنان و جلب مشارکت دستگاههای متولی و اقشار اجتماعی ضمن اقدامات پیشگیرانه، پیش دستانه واقدامات بازدارنده به تحرکات اراذل و اوباش در کمترین زمان ممکن پاسخ قاطع داده شود تا درس عبرتی برای سایرینی که قصد بر هم زدن امنیت عمومی جامعه دارند؛ باشد.
انتهای پیام/